El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts assenyala Marlaska i diu que el CNI és només “la punta de l’iceberg”
  • CA

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha assegurat que el Ministeri de Defensa i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) són només “la punta de l’iceberg” del cas Pegasus. La portaveu de Junts considera que és “molt curiós” que no s’hagi parlat del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, i ha exigit saber si des del seu ministeri també es van fer escoltes. En una entrevista a Ràdio Nacional Nogueras ha insistit que l’espionatge polític que ja afecta més d’una seixantena de líders independentistes en el que es coneix com Catalangate és “intolerable” a la Unió Europea.

Nogueras ha exigit al govern espanyol que desclassifiqui tota la informació que la directora del CNI, Paz Esteban, va mostrar dijous a la Comissió de Secrets Oficials. La portaveu de Junts ha evitat confirmar si Pere Aragonès està entre els espiats que ha reconegut el CNI. Aquest dijous Esteban va mostrar els documents d’onze escoltes més autoritzades pel Tribunal Suprem, però amb els noms dels afectats tatxats. El president Pere Aragonès va exigir que es desclassifiqui l’informe on suposadament el jutge del Suprem autoritza a espiar-lo. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va emplaçar Aragonès a una reunió oficial després que aquest li advertís que la situació és molt greu.

Nogueras ha vinculat les escoltes del CNI amb el govern espanyol: “El que és segur és que la directiva d’intel·ligència a través de la qual opera el CNI està signada pel president del govern espanyol i els seus objectius i missions els marca el govern”.

“Curiós” que Marlaska passi desapercebut

La portaveu del CNI ha demanat posar el focus en el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, perquè resulta “molt curiós” que “no se’n parli” mentre totes les mirades s’han fixat en la ministra de Defensa, Margarita Robles. El departament de Marlaska, ha dit, “té capacitat per a investigar i fer altres coses”, pel que no pot passar desapercebut. “Hi ha unitats d’Interior que poden fer-ho i jo vull saber si també ho han fet”, ha explicat Nogueras, que aquest dijous va assistir a la comissió amb Paz Esteban.

Exigeix a ERC trencar amb el PSOE

En paral·lel, Nogueras ha exigit a ERC que trenqui amb el PSOE i comenci a treballar amb Junts per a aconseguir la independència. Segons la portaveu de Junts al Congrés els republicans haurien de “certificar” la defunció de la taula de diàleg perquè “no ha tingut cap resultat” i ha estat una “pèrdua de temps”. “Farem una estratègia conjunta molt més valenta, perquè parlar sabem tots però la gent ens ha votat per a fer la independència i això no es fa parlant”, ha assegurat abans d’afegir que no s’aconseguirà la independència “parlant amb qui mai en la vida permetrà que Catalunya sigui independent”. “Toca ser rigorosos i seriosos i deixar de ser socis del PSOE per començar a treballar amb els socis que sumin per la independència”, ha demanat.

Sobre les possibilitats que continuï la legislatura en cas que ERC deixi de ser soci del PSOE, Nogueras s’ha desmarcat i ha assegurat que això depèn del govern espanyol, a qui “li costa assumir” que no compta amb majoria absoluta. Tot i això la portaveu de Junts ha recordat que quan ERC no ha donat suport a Sánchez aquest els ha pogut aprovar gràcies a Ciutadans o a l’abstenció de Vox. Si ERC trenca amb el govern espanyol, ha admès, aquest ho tindrà complicat perquè no té “estabilitat”. “Això és culpa del govern espanyol, que li ha pres el pèl a molta gent i ara estem així. Ja veurem que passa”, ha sentenciat.

Més notícies
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras / ACN
Junts redobla la pressió sobre ERC perquè trenqui amb Sánchez
Notícia: Junts redobla la pressió sobre ERC perquè trenqui amb Sánchez
Comparteix
El partit també ha presentat una moció al Parlament on acusa la Moncloa de "terrorisme digital"
Un moment de la concentració dels espiats amb Pegasus / JAG
Uns 30 espiats amb Pegasus es planten a la reunió del Cercle d’Economia
Notícia: Uns 30 espiats amb Pegasus es planten a la reunió del Cercle d’Economia
Comparteix
Personalitats dels partits i entitats independentistes exigeixen esclarir la veritat sobre el cas Catalangate
Protesta dels espiats amb Pegasus a l'Hotel W / JAG
L’independentisme va de l”Spain, sit and talk’ a l”Spain is spying on us’
Notícia: L’independentisme va de l”Spain, sit and talk’ a l”Spain is spying on us’
Comparteix
Protesta per l'espionatge del CNI a independentistes
El vicepresident del Consell per la República, Toni Comín / Consell per la República
Toni Comín: “Per prescindir de l’1-O s’ha de fer un referèndum que el derogui”
Entrevista: Toni Comín: “Per prescindir de l’1-O s’ha de fer un referèndum que el derogui”
Comparteix
ENTREVISTA al vicepresident del Consell per la República i eurodiputat de Junts

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Misèria a maig 07, 2022 | 11:01
    Misèria maig 07, 2022 | 11:01
    Cal portar a judici tota la cúpula policial, judicial i política espanola. La putrufacció és absoluta.
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a maig 07, 2022 | 11:16
    El cit campejador maig 07, 2022 | 11:16
    A la elfo le ha faltado decir que el espionaje afecta a 6.000 millones de catalanes independentistas. Y que hay 28.000 millones de catalanes represaliados. Y acabar con la frase: España kk, España mala. Cataluña buena, pero sin colonos, ñordos ni charnegos
  3. Icona del comentari de: Independentista a maig 07, 2022 | 11:21
    Independentista maig 07, 2022 | 11:21
    Si. Però, bé que hi pacteu amb el PSOE quan us convé, oi?.
  4. Icona del comentari de: A veure eugaface Nogueras a maig 07, 2022 | 11:21
    A veure eugaface Nogueras maig 07, 2022 | 11:21
    Si les escoltes són legals no teniu res a gratar.
  5. Icona del comentari de: MHP a maig 07, 2022 | 13:51
    MHP maig 07, 2022 | 13:51
    De cop i volta, aquest de Juntsxlapasta, ERC tenen molta informació: la punta del iceberg diu la pijilla aquesta, d'on ha tret aquesta informació?, pot ser de que també fan espionatge (el millor del món , per supossat, que per això es del nostre)?. Si, això es nomès la punta del iceberg, esperem a que avencin les denuncies al govern i mossos per espionatge a constitucionaliestes i als pobres nens quan estan jugant al patí. Per pixar i no treure gota.
    • Icona del comentari de: Ricard a maig 07, 2022 | 15:05
      Ricard maig 07, 2022 | 15:05
      Què és ser "constitucionalista"? No entenc quin perfil polític té que el diferenciï del comú dels ciutadans. Mercès anticipades per l'aclariment.
  6. Icona del comentari de: Ricard a maig 07, 2022 | 15:13
    Ricard maig 07, 2022 | 15:13
    L'estat castellà mostra un símptomes no dissimulats d'un racisme digne del kukluxklan, amb la diferència que els agressors castellans sí són una estructura estatal, cosa que el kukluxklan mai no va ser. La condició necessària i suficient perquè a un l'espiin resulta que és defensar Catalunya. D'altra banda, i per empitjorar-ho, ho fa un Estat que teòricament es deu a tots, catalans inclosos. Per tant som agredits en tant que catalans i en tant que ciutadans que paguem els nostres impostos a aquest Estat que ens hauria de defensar precisament dels abusos del mateix Estat. O és que només per als catalans això no és un Estat de dret? Fastigós per criminal i racista.
    • Icona del comentari de: ¿Cuándo aprenderás a razonar, Ricardín? a maig 07, 2022 | 18:07
      ¿Cuándo aprenderás a razonar, Ricardín? maig 07, 2022 | 18:07
      Las chorradas y gilipolleces que dices pónmelas en forma de silogismos encadenados. A golpe de vista da la impresión de que tu texto (y puede que tu intelecto) no tiene ni piés ni cabeza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa