El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Robles, visiblement nerviosa, tanca files amb el CNI: “Sento orgull”

La ministra de Defensa, Margarita Robles, s’ha mostrat visiblement nerviosa —s’ha acabat posant la mascareta quan inicialment no la duia— aquest dimecres al Congrés dels Diputats on ha comparegut davant la Comissió de Defensa per informar de la nova Brúixola Estratègica de la Unió Europea i els seus efectes sobre la projecció de les forces armades espanyoles a les missions internacionals, el document que marca la política de seguretat i defensa comú per als propers anys. En cap moment s’ha referit a l’escàndol de Pegasus, però al final de la seva intervenció inicial s’ho ha fet venir bé per tancar files amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i defensar la democràcia espanyola.

A Robles se l’ha vist especialment nerviosa quan escoltava la intervenció de la diputada de la CUP Mireia Vehí, que ha estat la primera en preguntar. Vehí ha intentat plantejar preguntes sobre el cas Pegasus de forma directa i la seva intervenció ha estat interrompuda pel president de la comissió, del PP. Aquest li ha indicat que s’havia de cenyir a fer preguntes sobre el contingut de la compareixença i no sobre una qüestió que pertoca a la comissió de secrets oficials, que tindrà lloc demà. Vehí ha reclamat a Robles explicacions sobre el cas Pegasus, tenint en compte que des de fa dues setmanes és un “escàndol polític”.

En la mateixa comissió, el diputat de JxCat Josep Pagés ha demanat a Robles que si no es creuen les proves de Citizen Lab sobre l’espionatge que n’aportin d’altres i també ha advertit que la ministra sap que hi ha elements dins dels serveis d’intel·ligència que formen part de les clavegueres de l’estat. En aquest mateix sentit ha intervingut la diputada d’ERC Montse Bassa, que ha denunciat “l’emergència democràtica” que viu Espanya i ha dit que “en una democràcia plena” Robles hauria estat cessada o hauria dimitit.

Mireia Vehí
Mireia Vehí, diputada de la CUP al Congrés

Robles demana acudir a la justícia si algú coneix algun delicte

Abans de els preguntes, però, Robles s’ha mostrat “orgullosa” del CNI i també de les forces armades espanyoles perquè en ocasions “han pagat amb les seves vides” per protegir la “llibertat i la seguretat” dels espanyols. A més de l’orgull pel CNI, la ministra s’ha mostrat “particularment orgullosa” amb “el nostre estat de dret” perquè, segons ha dit, “els demòcrates en una societat democràtica les responsabilitats, les autories i els fets delictius només els confirmen els homes i dones del ministeri fiscal”.

La ministra, al centre de l’escàndol per l’ús de Pegasus a l’estat espanyol, ha dit que “quan es cometen fets delictius, aquest govern i jo primera per convicció acudirem als tribunals de justícia”. Robles, davant les acusacions que s’han produït els darrers dies, ha negat qualsevol intenció a no facilitar informació: “Mai hi ha res a ocultar”. La ministra ha emplaçat que aquells que tinguin coneixement d’un fet delictiu acudeixin “sempre als tribunals a denunciar-ho amb confiança plena i només ells de forma exclusivament ells dilucidaran les responsabilitats”.

Robls defensa Espanya com “un país seriós”

Robles s’ha aturat especialment a defensar la democràcia espanyola i ha dit que “els nostres aliats saben” que Espanya “és un país seriós, amb institucions sòlides, fiables i amb un compromís inequívoc de l’estat de dret i per l’estat de dret, que tots els nostres servidors públics actuen només i exclusivament d’acord amb la llei i això ha de quedar clar”. La ministra ha insistit en manifestar el seu “orgull” per Espanya “i no podem acceptar que ningú amb especulacions i sense proves, imputant autories conegudes o desconegudes, puguin atribuir cap tipus de responsabilitat”.

Sense donar cap informació referida al cas Pegasus que no fós una defensa de les crítiques, Robles ha demanat “als 47 milions de ciutadans d’aquest país que confiïn en el CNI i les forces armades” perquè, segons ella, “compleixen escrupolosament la llei, posant en perill la seva integritat personal i moltes vegades donant la vida”. Robles ha afegit que els que estan en un càrrec públic tenen per objectiu “servir i ser absolutament transparents” i ha defensat que “davant la banalitat hi ha el principi bàsic en democràcia de la responsabilitat i l’ètica, i aquests principis tan bàsics són els que han inspirat sempre Espanya a Europa, l’OTAN o l’Àfrica”. “Les nostres institucions són la força de l’estat i de la democràcia a Espanya, a Europa i al món que comparteix els valors democràtics”, ha conclòs.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 13:13
  Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 13:13
  Claro, los que no ven con 0rgullo España y los partid0s separatas suprematas lo presentan como mas les interesa a ellos, pero N0 es exactamente lo mismo. Así España con 0rgullo no hace mas que PReSTaR Dineros, a cuenta, a Catalunya a pesar de estar en Deuda Basura. También se ha comentado, y se sabe por algunas escuchas, que se dijeron que algo había que hacer, ya que cuanto menos es una grave perversión sufragar derroches, mangoneos y despilfarros de Partidos separatas suprematas y adoctrinados; además que este asunto interno niestro español se sabe que ahora de repente les atañe lo del "SupremataGate" lo cual no es mas que una "OPERACIÓN ESPECIAL de INFLUENCIA DE GUERRA INMEDITA" del supersupremacismo secesionista adoctrinado, para montar sus partidas a jugar y escándalOs Políticos e intentar 'sacar tajada' de ell0 y dar un poco de 'vidilla' al "Prucés" amortizado y finiquitado por España, intuyendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "Arrapina-Calers" se han dicho, han hecho y han decidido tirar de es0 durante una temporada larga a ver si podían montarnos un PoLL0 que reportase algo mas de vidilla... Ellos lo presentan lo presentaran, así. El asunto interno del "Supremata-Gate" está mediamente claro: es un montaje enorme partiendo de 4 cosillas presuntamente espiadas, es obvio en estas alturas han hecho un Mar de una Gota... pero en España, orgullosa de si, se está a tiempo aun de volantazo, y a otra cosa, mariposa. 'Apa, bon dia'
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 14:11
   Anònim maig 04, 2022 | 14:11
   El muntatge que fa una pudor de clavaguera que no s'aguanta per enlloc es el moncloagate. Només un franquista, feixista o perturbat defensaria el contrari. Ho diu fins que tot el New Yorker, que tu com la rata savia tampoc déus conèixer. Es normal que critiquis l'independentisme, com a bon franquista que ets, saps bé que sense Catalunya apaña se'n va a la me... Prepara't
  • Icona del comentari de: odisea a maig 04, 2022 | 14:13
   odisea maig 04, 2022 | 14:13
   No soy catalan ,pero venir a esta tierra fue nuestra salvacion,de muertos de hambre pasamos trabajando eso si,a vivir como gente normal,y siempre estaremos agradecidos a Catalunya pueblo emprendedor y buena gente,y si se quieren marchar pues adelante,por algo sera,con vosotros no es viable quedarse.
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 15:34
    Anònim maig 04, 2022 | 15:34
    Amb gent com tu Catalunya sempre tirarà endavant.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 17:22
    Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 17:22
    Tú, seguramente eres el mismo TRoLL que ha enviado el 1er Comentario de Falsa Bandera usurpando mi nombre, como ya he explicado en mi respuesta, y ahora envías otro Comentario de "Falsa Bandera" haciéndote el Listillo y contestándote a ti mismo de "Falsa Bandera" de nuevo... yo ya os conozco muy bien y , ademas, se os reconoce fácilmente... porque, entre otras cosas, ese "tufillo" supremacista insoportable te/os delata... eso tan "supremacista indePendenciero" de : "fue nuestra salvacion,de muertos de hambre".... "pasamos trabajando eso si,a vivir como gente normal".... "y siempre estaremos agradecidos a Catalunya pueblo emprendedor" (por cierto que tu sintaxis es horrenda. N0 pones ni una tilde; y ni una coma ni un punto en su sitio, si es que los pones... 'N0 fotis' , con la "Inmersión", con la que deberías haber salido con mejor Español/Castellano que en cualquier otra región autonómica del resto de España)... 'Mare meva'! ... Emigración interna importante en España hubo a muchos sitios: a Madrid, a Valencia, al País Vasco, y a ciertas partes del Norte de Castilla, ciudades costeras por todo el país, etc. y en ninguno de esos sitios llamaban "Xarnegos", ni decían que eran "de muertos de hambre"... Se te ha visto el "LLauT0", TroLLete, N0 lo podéis evitar: el racismo, la xenofobia y el supremacismo, aunados al sectarismo y Totalitarismo, os pueden... Apa, Adeu, maco...
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 14:25
   Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 14:25
   Ya, bueno ... Mas o menos ToDo lo que se dice en este Comentario es verdad, pero N0 lo he enviado Y0... esto es una conjunto de frases de diversos de mis comentarios juntadas como Dios le ha dado a entender a alguien y enviadas usurpando mi Nombre... No se si es el TRoLL separata supremata (o alguno de ellos, !que deben ser varios!), o quien o que, pero alguien no para de impostar mi nombre para comentar... Desde luego, el TR0LLete separata supremata está perdiendo facultades; si es que los indepas alguna vez han tenido facultades, realmente... Apa, Bon dia!
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 15:36
    Anònim maig 04, 2022 | 15:36
    Deixa de mentir com feu tots els feixistes. Se't veu el llautó.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 16:43
    Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 16:43
    Este "Pere Llimonera i Citronell mayo 04, 2022 | 14:25", N0 es un Comentario mio... es de TR0L separata supremata de Patrias Inventadas mías, comentando mis sandeces como quiere, de Falsa Bandera Pere Llimonera i Citronell USURPANDO mi Nombre, como lleva semanas haciendo...
  • Icona del comentari de: Carles a maig 04, 2022 | 18:54
   Carles maig 04, 2022 | 18:54
   Que es españa? Cual es la cultura española? Que es ser español hoy en dia? España (concepto artificial), se sustenta sobre tres pilares; la violencia sistemática, la corrupción en todas sus instituciones y el franquismo institucionalizado. No hay más. Solo es cuestión de tiempo para que todo este montaje de saqueadores y cleptómanos patrios de lo publico (delincuentes con la banderita en todas partes), y, claro esta, con ellos, los analfabetos que les votan, se hunda en la miseria que ya tienen asumida todos los países europeos (i del mundo) conocedores de la realidad política, cultural y económica española. Se podria salvar? Se ha acumulado tal cantidad de porqueria que no hay vertedero que la pueda asumir. Con lo cual solo queda el sálvese quien pueda; ahí es donde aparece el pánico del insuficiente, del que ha vivido parasitariamente, del incapaz de vivir sin sisar. Robarlo "todo (por su puesto) por la patria".
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 19:42
   Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 19:42
   Europa nos va a dar bien. Creo que fué una mala idea entrar en la Union Europea.
  • Icona del comentari de: GAVANENC a maig 05, 2022 | 09:11
   GAVANENC maig 05, 2022 | 09:11
   Tu eres tonto.....Que las drogas son malas,
 2. Icona del comentari de: Narcís a maig 04, 2022 | 13:33
  Narcís maig 04, 2022 | 13:33
  Sento orgull del meu compte corrent i qualitat de vida .. ai, no, vull dir de ser espanyola ! PD : renoi de paradigma del mot justícia .. verament, no hi ha res a fer amb aquests éssers ( hem de sortir com un llampec d' aquest pecat d' estat ! ) !
  • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a maig 04, 2022 | 18:01
   Psiquiatra d'en Narcís maig 04, 2022 | 18:01
   Vostè no pot mostrar orgull, no pas fins que no es mediqui i el cervell li torni a funcionar com a una persona normal.
 3. Icona del comentari de: Traca a maig 04, 2022 | 13:40
  Traca maig 04, 2022 | 13:40
  La presión del independentismo hará caer a la ministra, y al gobierno, y a bob esponja.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 15:37
   Anònim maig 04, 2022 | 15:37
   I al Borbó. Catalunya no té rei.
 4. Icona del comentari de: Ricard a maig 04, 2022 | 13:56
  Ricard maig 04, 2022 | 13:56
  Covarda, criminal, mentidera, cínica, racista, retrògrada, paràsita. Justifica públicament espiar persones honrades, i tot seguit s'amaga darrera la llei de secrets oficials. Trist final per a una persona que deia que entrava en política per dignificar-la. Castella racista en estat pur.
 5. Icona del comentari de: Tu padre a maig 04, 2022 | 14:03
  Tu padre maig 04, 2022 | 14:03
  Les meves condolences per l'orgull de ser un empastifat espaÑol i enhorabona per la seva capacitat de síntesi.
 6. Icona del comentari de: Anònim a maig 04, 2022 | 14:07
  Anònim maig 04, 2022 | 14:07
  Doncs ves sentint-se ben orgullosa de fer pudor de mort dins el teu propi partit i a la UE. Felicitats franquista!
 7. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 04, 2022 | 16:06
  Gonzalo maig 04, 2022 | 16:06
  Aún no habéis me puesto la noticia de la semana, laZinaZis. Fuigpelmon ha criticado ayer día martes que el plenario de la Conferencia sobre el Futuro de Europa "haya cerrado paso" a la autodeterminación dentro de la Unión Europea. Llorar y llorad... Llorar y llorad.
 8. Icona del comentari de: Ella a maig 04, 2022 | 16:11
  Ella maig 04, 2022 | 16:11
  Espanya classificada com a "democràcia defectuosa". Crec que es podien haver estalviat la paraula democràcia, però si es confirma l'espionatge d'Estat, Espanya podria ser classificada com a règim híbrid o règim autoritari que s'escau millor.
 9. Icona del comentari de: Orgull d'hidalgo mesetario... a maig 04, 2022 | 17:35
  Orgull d'hidalgo mesetario... maig 04, 2022 | 17:35
  pertànyer a una monarquia bananera que és equiparable a d'altres sàtrapes com el reietó del Marroc i haver tingut un monarca emèrit putero i comissionista que viu exiliat a una gàbia d'or a una dictadura de Golfos...
 10. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 04, 2022 | 18:20
  L'OBSERVADOR ASTORAT maig 04, 2022 | 18:20
  ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE EL PÚTRID I PESTILENT ESTAT-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERA. ES UN CAS PALMARI DE LA PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART".
 11. Icona del comentari de: GAVANENC a maig 05, 2022 | 09:13
  GAVANENC maig 05, 2022 | 09:13
  Jo sento fastic......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa