El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme va de l”Spain, sit and talk’ a l”Spain is spying on us’
  • CA

En una jornada políticament especialment densa a Barcelona, amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a la reunió anual del Cercle d’Economia, l’independentisme s’ha vist obligat a convocar una concentració de denúncia. Els partits independentistes i les entitats s’han aplegat a les immediacions de l’hotel W de la capital catalana just en el moment en què el president del govern espanyol es disposava a dirigir-se als presents a la reunió del Cercle. Ho han fet exhibint un cartell de denúncia ‘Spain is spying on us’ (Espanya ens espia) el mateix format que es va fer servir el 2019 quan va irrompre el Tsunami Democràtic, però amb un lema diferent. Aleshores la pressió als carrers usava el lema ‘Spain, sit and talk’ (Espanya, seu i parla).

L’encara secretari general de Junts, Jordi Sànchez; la diputada d’ERC, Meritxell Serret; el diputat de la CUP Carles Riera; dos representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el nou president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, entre d’altres polítics i activistes s’han concentrat per fer-se una foto de família silenciosa davant de l’hotel on es concentrava la flor i la nata del poder econòmic i polític. Mentre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, parlava escassos minuts amb Sánchez dins de l’hotel, on han coincidit, a fora les reclamacions per esclarir la veritat eren la constant.

La demanda de diàleg des del 2019

Les demandes de diàleg del 2019 s’han convertit aquest 2022 amb la constatació que el diàleg no és possible després de conèixer-se l’espionatge massiu de personalitats independentistes, del qual encara ningú n’ha sabut treure l’aigua clara. El nou president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, s’ha queixat de no tenir encara una explicació “convincent” del que ha passat i ha criticat les informacions oficials que s’han ofert fins ara per “vagues, opaques i no adequar-se als estàndards de claredat“. Per Antich Espanya se situa en aquest capítol “completament fora del dret internacional”. No valen “comissions cosmètiques”, ha dit el líder d’Òmnium, reclamant responsabilitats i transparència.

Dos representats de l’ANC han parlat en lloc d’Elisenda Paluzie, la presidenta de l’entitat que està a punt de deixar el càrrec. Aquestat entitat, en ple procés per canviar la direcció, també s’ha exigit responsabilitats perquè els activistes de l’organització volen “continuar defensant els drets fonamentals” sense el perill de ser espiats.

Els partits exigeixen responsabilitats per Pegasus

Els partits també han expressat el seu enuig màxim a les portes de la reunió del Cercle d’Economia. La diputada d’ERC Meritxell Serret ha reiterat que el Catalangate és “un atac flagrant a la democràcia” i als “drets humans”. En conseqüència, els republicans reclamen que s’aclareixin els fets i que el govern espanyol respongui davant d’un “atac greu”. “Per part d’ERC exigim respostes i que s’assumeixin responsabilitats”, ha comentat Serret. La política republicana, però, ha expressat “el compromís granític” de la formació amb “la solució política” al conflicte.

La diputada d’ERC, Meritxell Serret, a la protesta per Pegasus / JAG

Per la seva banda, Jordi Sànchez, ha recordat que ja s’havia advertit que aquesta situació es produiria. “Allò que havíem denunciat i advertit s’ha confirmat”. El líder sortint de Junts ha assegurat que Pedro Sánchez n’és el responsable i a més ha culpat els ministres socialistes com a còmplic es de les clavegueres de l’Estat”. Sànchez ha demanat que s’assumeixin responsabilitats i que s’aporti llum i també ha afegit un prec als socis independentistes: “Estem pel diàleg, però no per la taula de diàleg que és una excusa per blanquejar; diem prou a la presa de pèl, prou a continuar tapant les vergonyes de Sánchez avalant aquest govern”.

Jordi Sànchez endureix les crítiques contra el govern espanyol

El secretari general de Junts també ha dit que “no és veritat que coneguem de fa deu dies aquest escàndol”, de manera que la taula no ha estat més que “una farsa”. Sánchez, quan li han preguntat què li semblava que Aragonès i el president del govern espanyol hagin parlat dos minuts a la reunió del Cercle, ha dit que “parlar no és el problema” sinó que el que importa és l’actitud i la “posició ferma d’exigència”. En aquest sentit, ha dit que el mínim que cal esperar és l’obertura d’una comissió d’investigació, que la Moncloa ja ha descartat.

A les reclamacions de transparència i l’obertura d’una nova investigació s’hi ha afegit el diputat de la CUP Carles Riera. “Si es confirma que m’ha espiat el CNI amb autorització judicial, reclamo la desclassificació immediata de la informació per tal de tenir dret a la meva defensa”. Riera ha denunciat que el els seus drets han estat “trepitjats i vulnerats” pel govern espanyol i un congrés que es nega a investigar. També ha denunciat la justícia espanyola perquè en lloc de defensar els seus drets “col·labora en la seva vulneració”.

Més notícies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament / ACN
Aragonès avisa la Moncloa: “La confiança està a zero”
Notícia: Aragonès avisa la Moncloa: “La confiança està a zero”
Comparteix
El president de la Generalitat assegura que no té previst reunir-se amb Sánchez al Cercle d'Economia
Un moment de la concentració dels espiats amb Pegasus / JAG
Uns 30 espiats amb Pegasus es planten a la reunió del Cercle d’Economia
Notícia: Uns 30 espiats amb Pegasus es planten a la reunió del Cercle d’Economia
Comparteix
Personalitats dels partits i entitats independentistes exigeixen esclarir la veritat sobre el cas Catalangate
Pedro Sánchez amb Ursula Von der Leyen - Europa Press
Sánchez afirma que no abandonarà la “via del diàleg” amb Catalunya
Notícia: Sánchez afirma que no abandonarà la “via del diàleg” amb Catalunya
Comparteix
La presidenta de la Comissió Europea rep el premi del Cercle d'Economia d'enguany
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras / ACN
Junts redobla la pressió sobre ERC perquè trenqui amb Sánchez
Notícia: Junts redobla la pressió sobre ERC perquè trenqui amb Sánchez
Comparteix
El partit també ha presentat una moció al Parlament on acusa la Moncloa de "terrorisme digital"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a maig 06, 2022 | 14:10
    ciutadà maig 06, 2022 | 14:10
    Spain is fucking us many years ago.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 09, 2022 | 18:22
      Pere Llimonera i Citronell maig 09, 2022 | 18:22
      https://elmon.cat/politica/pegasus-spain-spying-us-418299/?replytocom=190357#respond La lengua inglesa intentó / aprender este "ciutadà", / y al que antes se la enseñara / diez mil €uros le ofreció. / Agarró un inglés la presa, / y dijo al "ciutadà" el muy soca: / "Ahí tenéis." Abrió la boca / y enseñó la lengua inglesa. ... ... es de Juan Martínez Villergas, adaptado... ... Menudo "Chapurringlis" te gastas... ya que vas de 'bocamoll', al menos deberías hacerlo medio bien, "con 'fundamento'", como dice Arguiñano... English tuition... You, obviously need some serious English tuition... try harder, because your sentence in broken English has no meaning at all... Apa, Bon Dia!
  2. Icona del comentari de: Si a maig 06, 2022 | 14:17
    Si maig 06, 2022 | 14:17
    Spain is killing us. Spain is torturing us. Span is robbing us.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 10, 2022 | 08:31
      Pere Llimonera i Citronell maig 10, 2022 | 08:31
      Separatas: Shit and Turd... you are spying on Children (maybe peeping on them), STFU... The age of Supremacism is gone...
  3. Icona del comentari de: Vendetta a maig 06, 2022 | 14:52
    Vendetta maig 06, 2022 | 14:52
    Cacanya roba y molt, 47mil millons any es el cost de no ser independents
  4. Icona del comentari de: Es necessiten persones-anunci a maig 06, 2022 | 15:59
    Es necessiten persones-anunci maig 06, 2022 | 15:59
    En lloc de perdre el temps a canvi de res, podries treballar per a nosaltres, volgut indepe porta-cartells. Amb el teu gest callat i la teva immobilitat anuncant tota mena de capullades no dubtis que per vendre peristes d'or-plata, restaurants i discoteques vals molt. Truca'ns: Antonio Macarra i Germans; treballa per a nosaltres, tordo/a.
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 06, 2022 | 18:34
    Gonzalo maig 06, 2022 | 18:34
    Pero que cursis sois. Jajaja! Que me han espiado, que me han espiado.... Buaaaaa..... Buaaaa.... Cursis y llorones. Sois un puto meme.
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 06, 2022 | 20:14
      Gonçal maig 06, 2022 | 20:14
      Algun dia maduraras? O t’has quedat de per vida a l’edat mental del 8 anys? Bé, ara que hi penso, ets espanyol, així que no és tan estrany. Seguim. PD: ja no menciones res de l’ou farrat i la andapandanchia?
      • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 06, 2022 | 21:06
        Gonzalo maig 06, 2022 | 21:06
        Y llama niño de 8 años el que se puso un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreaba andapandenchia. Jajaja! Que harton de reir ese día. Que ridiculos estabais. Bueno, ahora también.
        • Icona del comentari de: Gonçal a maig 06, 2022 | 21:54
          Gonçal maig 06, 2022 | 21:54
          Així m’agrada, previsible com sempre. Està molt bé per algú com tu que no va passar la primària
          • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 07, 2022 | 10:20
            Gonzalo maig 07, 2022 | 10:20
            Palabra de primate. Jajaja!
      • Icona del comentari de: El cit campejador a maig 06, 2022 | 21:22
        El cit campejador maig 06, 2022 | 21:22
        El Gonçal sirve como ejemplo de seguidor de la secta: limitado, supremacista, bocachanclas y cobarde... Lo tiene todo
        • Icona del comentari de: Gonçal a maig 06, 2022 | 22:03
          Gonçal maig 06, 2022 | 22:03
          No t’oblidis “nazi” (o “lazinazi” si encara ets més gilipolles). És un insult que també utilitzeu molt. Encara que sempre em resulta estrany, ja que era el teu caudillo Paco qui va ser amiguet de l’Adolf.
          • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 07, 2022 | 10:18
            Gonzalo maig 07, 2022 | 10:18
            Y zanahorios. Esa es vuestra perfecta definición. Jajaja!
        • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 07, 2022 | 10:19
          Gonzalo maig 07, 2022 | 10:19
          Toda la razón. El laZinaZi al que te refieres si.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 06, 2022 | 18:50
    Gonzalo maig 06, 2022 | 18:50
    Somos el hazmereir de Europa. Pero que burros que somos.
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 06, 2022 | 22:05
      Gonçal maig 06, 2022 | 22:05
      Aquest no és el Gonzalo, és clarament un fake. Algú com el Gonzalo no coneix el significat de la paraula “hazmereir”
  7. Icona del comentari de: El cit campejador a maig 06, 2022 | 18:59
    El cit campejador maig 06, 2022 | 18:59
    Falta el "we are ridiculous"
  8. Icona del comentari de: MHP a maig 06, 2022 | 21:11
    MHP maig 06, 2022 | 21:11
    Uff quina gentada, no s'hi cabia, al menys eran 20. Lazis, cada cop doneu més pena, més pallassos no podeu ser. Apa, aneu a pastar fang.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 07, 2022 | 10:24
      Gonzalo maig 07, 2022 | 10:24
      Por desgracia te equivocas. Cada 11 de septiembre demostraban que podían ser más payasos. Cada año se superaban.
  9. Icona del comentari de: Anònim a maig 07, 2022 | 17:28
    Anònim maig 07, 2022 | 17:28
    Juan Antonio, te has enterado que fueron 19 personas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa