Elisenda Paluzie deixarà en unes setmanes la presidència de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Assegura que té ganes de dedicar-se “en un 90%” a la docència i a la recerca en Economia a la universitat. L’activisme independentista l’exercirà ara com a vicepresidenta de l’Organització de Nacions i Pobles no Representats (Unpo). En aquesta entrevista, fa balanç dels quatre anys al capdavant de l’entitat que ha protagonitzat les manifestacions més massives de l’independentisme. Ha capitanejat el moviment en una etapa marcada pel desconcert i la repressió, i admet que deixarà el càrrec en un moment de desafecció “enorme” entre les bases.

L’encara presidenta de l’ANC reconeix que després de l’1-O l’entitat ha anat percebent-se com a incòmoda per part dels partits polítics independentistes al Govern, per als quals Paluzie no estalvia crítiques. Adverteix del desencís creixent que pateix el moviment i pronostica que si no es produeix “un gir” el més probable és que apareguin alternatives polítiques per fer la independència superant la retòrica. Ara per ara, la presidenta de l’ANC creu que el Govern “independentista” d’ERC i JxCat “comença a semblar” un Govern del PSC.

Quin balanç fa del seu pas per l’ANC?

Com a balanç global no pots mostrar satisfacció perquè no has aconseguit l’objectiu fundacional de l’ANC, que és la independència de Catalunya. El moment que ens ha tocat ha estat molt complex, posterior a tot el que va passar l’octubre del 2017. El març del 2018 era una etapa molt marcada pel xoc de la repressió i el desconcert pel que va passar l’1-O i una república que no es va materialitzar. Una part de la base independentista creia que, a curt termini, es podia reivindicar i aconseguir la república. Però, d’altra banda, estava tot molt marcat per la repressió. És l’etapa de la solidaritat expressada amb els sopars grocs, les mobilitzacions per la llibertat dels presos i el judici. Des d’aquell 2018, l’ANC intentava que això no ens condicionés tota l’agenda i que la repressió no fos com una boira que tapava l’objectiu de la independència. 

“El que no pot ser és que tinguem un Govern independentista i que no es diferenciï en res del que faria un Govern del PSC. Comença a semblar molt el que tenim ara”

Al principi, es parlava de restituir del Govern. Cada Govern ha anat usant expressions diferents.

L’ANC ho defensava en aquell moment. Al març del 2018, vam fer una consulta als socis on defensàvem investir Puigdemont o eleccions per mantenir les promeses electorals que s’havien fet. Però no es van repetir les eleccions, es va optar per investir el president Torra. Encara hi va haver l’episodi de restituir com a mínim els consellers. Ho van intentar, però va quedar anul·lat judicialment i no es va mantenir. A poc a poc anàvem veient que no oposàvem resistència, sinó que s’anava cedint políticament a la pressió judicial i repressiva de l’Estat.

Elisenda Paluzie abandoarà la presidència de l’ANC / Mireia Comas

Creu que s’ha cedit fins al màxim o encara es pot cedir més?

Es continua cedint. L’últim episodi és l’intent de reforma de la Llei de Política Lingüística, que és una cessió absoluta. És fins i tot introduir en una Llei de Política Lingüística la vehicularitat del castellà a l’escola, cosa que no defineix l’Estatut. Estem arribant a l’extrem d’incorporar en una llei marc la sentència del Tribunal Constitucional, quan el 2010 es va dir que aquella sentència no l’acceptàvem. 

Es vol evitar la repressió. És evitable?

En aquest cas concret del català, no és evitable. Modificar la Llei de Política Lingüística no paralitzarà l’ofensiva que hi ha contra el català, ni la pressió judicial. Al contrari, obrirem més la porta. Estarem avalant-ho amb una llei. Estaran més reforçats aquells que demanin ja no el 25, sinó el 50 o el que sigui de percentatge de castellà a l’escola. 

En què ha contribuït l’ANC aquests anys?

Si es diu que no estem preparats per fer la independència, analitzem en quines coses podem estar més preparats que no ho estàvem l’octubre del 2017. És un altra línia que hem mirat de seguir a l’ANC, que és de pensar més en clau de poder. Només amb les mobilitzacions i les majories democràtiques no és suficient per aconseguir la independència. Perquè això és una batalla contra un poder molt fort, el de l’Estat espanyol. Hem de mirar de tenir estructures de poder més fortes i pròpies. Aquí entra l’estratègia Eines de País, la candidatura a les cambres de comerç o mirant de reforçar els sindicats sobiranistes, compromesos amb la república catalana. El 2017 vam veure que eren molt febles i com de necessaris eren perquè són els que poden convocar vagues generals.

Elisenda Paluzie defensa crear més estructures de poder pròpies / Mireia Comas

En aquest terreny creu que s’ha avançat?

Hi ha hagut un progrés. Nosaltres hem sigut molt clars. L’1 de maig del 2018 no ens vam manifestar amb als sindicats majoritaris com havia fet tradicionalment l’ANC, sinó donant suport a la Intersindical, en clau 1 de maig independentista. I també vam animar molta gent a presentar-se a les eleccions sindicals. Aquest sindicat ha incrementat molt la seva representació a l’administració pública i a les universitats i comença a incrementar a l’empresa privada.

Pel que fa a relacions amb les partits, fins l’1-O els partits se sentien còmodes amb l’ANC i posteriorment comença una etapa en què l’ANC els resulta incòmoda?

Jo diria que és una mica més tard. L’octubre 2017 encara funcionava l’estat major i l’ANC en formava part, de manera que era partícip de les decisions que se seguien prenent en el marc d’aquell estat major, on hi havia partits i entitats. Una mica després, potser més aviat després de les eleccions del 21 de desembre del 2017.

Es percep l’ANC com una entitat incòmoda per al poder polític? 

Sí, crec que se la percep amb més incomoditat, penso. 

Elisenda Paluzie critica l’actual Govern d’ERC i JxCat / Mireia Comas

Fins al punt que ara es reclama una llista cívica en cas d’eleccions al Parlament.

Aquest darrer any s’ha generat moltíssima decepció amb l’acció de Govern entre les nostres bases i per tant,e quan hem debatut el full de ruta, de manera natural ha tornat a sorgir la idea de mirar d’influir d’una altra manera en l’acció política impulsant un altre tipus de candidatura. Això està condicionat a una consulta als socis. Pot ploure molt encara, però almenys s’introdueix aquest element de pressió addicional  i aquesta alternativa, que ha estat molt avalada per les bases. En el fons, dependrà de què facin els partits independentistes que hi ha ara i que estan governant a la Generalitat.

En una entrevista vostè va dir que algun partit independentista es va inquietar amb la proposta…

No diré noms. Era dos dies després d’aprovar el full de ruta, un acte de la Cambra al Consolat de Mar. Van venir diverses persones vinculades en aquest cas a un dels dos partits a preguntar si seriosament estàvem disposats a presentar-nos. L’ANC no, però el full de ruta diu que pot impulsar una llista. En tot cas l’ANC reflecteix una mica els neguits de la base independentista. Si hi ha un gir potser no serà necessari impulsar una llista cívica. Si les coses continuen com estan, el desencís i desafecció amb els partits polítics independentistes està creixent enormement. Ho percebo molt perquè em para la gent pel carrer i els darrers mesos aquest és el tema.

Existeix espai per un nou partit polític?

L’ANC no parlava de partit, sinó de candidatura cívica. Penso que depèn del context i de què es faci. Si no hi ha un gir acabarà havent-hi un espai per a una nova candidatura independentista. S’està obrint un espai, em sembla bastant evident. Vam superar el 52% dels vots, però hi va haver abstenció forta, que en part venia condicionada per la pandèmia, però no ho explica tot. El context polític també ho explica. 

Elisenda Paluzie creu que Catalangate pot suposar un punt d’inflexió pel moviment independentista / Mireia Comas

Creu que ens centrem massa a parlar dels problemes dels partits?

A l’ANC contínuament intentem generar projectes com els que vam fer d’Eines de País o Consum Estratègic. Ara estem amb la sobirania fiscal o l’energètica. Mentre ells no ho fan, nosaltres podem fer coses que ens preparin per a la ruptura. El context polític no acompanya aquest tipus de campanyes perquè com que es genera aquesta desil·lusió el més fàcil per a la gent és desvincular-se. Això hem de mirar de revertir-ho. L’independentisme sempre ha avançat abans des del carrer i la societat civil i després els partits s’han acabat adaptant. L’esforç que hem de fer és el de motivar i fer veure la gent que al final hi arribarem abans si ens troben mobilitzats, organitzats i preparant estructures. En un procés d’aquest tipus tens moments àlgids i altres més baixos. En els baixos has d’aprofitar per reforçar les estructures i preparar-te millor a nivell organitzatiu. Com més forta estigui la societat civil més fàcilment ho podrem acabar traslladant a l’agenda política. 

“La modificació de la llei de Política Lingüística és un autogol en tota regla. Treballarem per seguir fent pressió perquè no s’aprovi aquesta llei. No és suficient que Junts s’en desmarqui, el que volem és que ERC no voti aquesta modificació”

Beneficia l’independentisme un Govern amb dos partits amb visions diferents de com avançar?

Tampoc sé exactament quines visions diferents tenen perquè al final… l’acció de govern és unitària. El que és veritat, en aquests moments, és que tenim la competència electoral que no està funcionant en termes d’emulació per avançar. No sé què ho està produint, però no està funcionant d’aquesta manera. És una mica difícil d’interpretar el que està passant.

El Catalangate pot ser un punt d’inflexió per al moviment?

És una oportunitat per redreçar les estratègies i fer que convergeixin cap a una estratègia d’assumir que la col·laboració amb l’Estat i tancar pactes d’estabilitat no només no ens farà avançar sinó que l’únic que fa és fer-nos retrocedir. És l’Estat qui es beneficia d’aquest tipus d’estratègia. Ara hi ha una oportunitat per refer la unitat estratègica, però cal que torni a marcar l’horitzó de la independència amb passos intermedis fins assolir-la . 

Elisenda Paluzie posa per EL MÓN a Barcelona el passat dijous / Mireia Comas

Va ser prou contundent la reacció del Govern davant les revelacions del cas Pegasus?

Hi havia l’opció que fos més contundent des del principi, i això hauria generat un impacte en termes de mobilització de les bases independentistes i hauria permès utilitzar més a fons políticament aquest enèsim cas de repressió, que a més té un impacte internacional fort. Feia temps que no tornàvem a sortir als mitjans internacionals amb la força que hem sortit per aquest episodi que ja sabíem però que s’ha donat a conèixer amb un estudi rigorós i una publicació prestigiosa. Sembla que comença a haver-hi gestos d’anar fent canvis en les estratègies dels partits. No són els que nosaltres voldríem. El que hem demanat és trencar tota col·laboració institucional amb el PSC i amb el PSOE. Això afecta tant JxCat, a la Diputació, com ERC, sobretot en pactes d’estabilitat. En roda de premsa JxCat ha dit que són coses diferents.

El problema que tenim en la competència electoral entre JxCat i ERC és que al final hi ha una utilització partidista de les qüestions per part dels dos. Està molt bé fer retòrica rupturista, però en el cas de Junts s’hauria d’acompanyar d’accions rupturistes i en l’àmbit d’accions rupturistes no en veiem cap, al contrari. Veiem com poden ocupar vicepresidències en una Diputació presidida pel PSC.

Què vol dir, que JxCat és oportunista a vegades?

El que dic és que avui per avui la retòrica no l’acompanyen els fets, perquè JxCat està implicadíssim en el projecte dels JJOO amb el govern de l’Estat i el d’Aragó i va signar inicialment l’acord del català, per a la modificació de la llei de Política Lingüística, que és un autogol en tota regla. Ara se n’ha desmarcat, ja veurem. Nosaltres treballarem per seguir fent pressió perquè no s’aprovi aquesta llei. No és suficient que Junts s’en desmarqui, el que volem és que ERC no voti aquesta modificació. Realment creiem que és un error molt greu el que es cometrà si es modifica la llei. Aquesta no ens l’esperàvem. Espero que es faci marxa enrere. Cal ser rigorosos i no quedar-se només amb les grans paraules.

No soc partidària del discurs que diu que des de les institucions autonòmiques no es pot fer res i ja ho farem des de fora. És veritat que tenen unes limitacions, que les hem vist, però com a mínim hi ha àmbits que permeten resistir i avançar i no els pots desaprofitar i menys quan estàs governant. El que no pot ser és que tinguem un Govern independentista i que no es diferenciï en res del que faria un Govern del PSC. Comença a semblar molt el que tenim ara.

Més notícies
L'activstaJordi Pesarrodona al Passeig Lluís Companys de Barcelona / Mireia Comas

Jordi Pesarrodona: “Si els partits no creuen en la DUI, que la deroguin”

Notícia: Jordi Pesarrodona: “Si els partits no creuen en la DUI, que la deroguin”
Comparteix
ENTREVISTA a l'activista independentista, que es postul·la per presidir l'Assemblea Nacional Catalana
Notícia: Jordi Pesarrodona: “Si els partits no creuen en la DUI, que la deroguin” - Mobile
Dolors Feliu, la jurista que té molts números per agafar el relleu d'Elisenda Paluzie a l'ANC / Jordi Brorràs

Dolors Feliu: “El 14F del 2023 hem d’escenificar que no hi ha hagut negociació”

Notícia: Dolors Feliu: “El 14F del 2023 hem d’escenificar que no hi ha hagut negociació”
Comparteix
ENTREVISTA a l'aspirant a presidir l'ANC que manifesta més obertament la seva voluntat de ser el relleu d'Elisenda Paluzie
Notícia: Dolors Feliu: “El 14F del 2023 hem d’escenificar que no hi ha hagut negociació” - Mobile
La manifestació multitudinària de la Diada l'11 de setembre del 2018

Uriel Bertran i Julià de Jòdar es postulen per a la nova direcció de l’ANC

Notícia: Uriel Bertran i Julià de Jòdar es postulen per a la nova direcció de l’ANC
Comparteix
17 persones volen formar part del bloc nacional del Secretariat de l'entitat, on s'escollirà la nova presidència
Notícia: Uriel Bertran i Julià de Jòdar es postulen per a la nova direcció de l’ANC - Mobile
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença sobre el Catalangate / ACN

Marató independentista a la premsa internacional per denunciar el cas Pegasus

Notícia: Marató independentista a la premsa internacional per denunciar el cas Pegasus
Comparteix
Aragonès, Puigneró i altres líders han fet més de 30 entrevistes els últims a mitjans de prestigi com Der Spiegel, Politico, Reuters o The Guardian
Notícia: Marató independentista a la premsa internacional per denunciar el cas Pegasus - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a abril 30, 2022 | 21:22
  Anònim abril 30, 2022 | 21:22
  Entre el peix bullit i tu, us heu carregat l'assemblea, venuts. Ara que, la tornarà a presidir el vuitè de la llista?
 2. Icona del comentari de: Paluzie està sonada a abril 30, 2022 | 21:56
  Paluzie està sonada abril 30, 2022 | 21:56
  Vinga dividir l'independentisme, encara més... Hi toca aquesta dona que ha enfonsat l'ANC quan la Carmeta?
  • Icona del comentari de: Forcadell, la golfita de erc.españa a maig 02, 2022 | 06:03
   Forcadell, la golfita de erc.españa maig 02, 2022 | 06:03
   Jjnqueras, mamelles i españa, quin fastic el seminarista calent español
   • Icona del comentari de: No saps escriure una frase amb sentit? a maig 02, 2022 | 20:07
    No saps escriure una frase amb sentit? maig 02, 2022 | 20:07
    Que has fugit del frenopàtic?
 3. Icona del comentari de: El cit campejador a abril 30, 2022 | 22:41
  El cit campejador abril 30, 2022 | 22:41
  Con el dinero que os dado el Govern, no habéis conseguido nada, solo el dominio del catalangate. Y sacate la máscara: crearemos otro partido político para acabar bajo el paraguas de Junts. Sois muy falsos
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 01, 2022 | 12:57
   Anònim maig 01, 2022 | 12:57
   🤮
 4. Icona del comentari de: Pero si es muy fácil. a abril 30, 2022 | 22:55
  Pero si es muy fácil. abril 30, 2022 | 22:55
  Un partido y un posterior Govern formado por Espot, Castellà, Partal y la Paluzie.
 5. Icona del comentari de: fat boy a maig 01, 2022 | 03:41
  fat boy maig 01, 2022 | 03:41
  Esperem que no hi hagi ningu que hagi tingut cap carrec politic, organitzacio de la societat civil o tecnic en l'administracio. Si passes aixo ja n'hi hauria prou per no votar-los.
 6. Icona del comentari de: Gràcies Elisenda a maig 01, 2022 | 05:17
  Gràcies Elisenda maig 01, 2022 | 05:17
  L'Elisenda la Virtuosa, per que ja és inscrita en lletres d'Or a la història de Catalunya, igual que la Gran Mestre Muriel, ha refet l'ANC del verí encara present del corb Jordi Sànchez. Ara caldrà esperar per veure si el relleu sen surt o caba en mans del estado.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 01, 2022 | 13:57
   Anònim maig 01, 2022 | 13:57
   Refet que dius? El peix bullit la va ensorrar, ella ha fet que sigui més insignificant que mai, i sota les mans dels juntaires, que l'han acabat de rematar. Que foti el camp i no torni mai més, perquè encara no ha entès que era la assemblea. A tots els inútils els posen medalletes
   • Icona del comentari de: Al junqueretes de les mamelles.erc a maig 02, 2022 | 06:01
    Al junqueretes de les mamelles.erc maig 02, 2022 | 06:01
    Caquetes del junqueras de les mamelles, fas fastic nazional.psoecialista de erc.puta españa
 7. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 01, 2022 | 07:10
  Veterà antifranquista. maig 01, 2022 | 07:10
  Doncs si apareix un grup polític veritablement independentista, és possible que es recuperin molt vots que, d'altra manera, anirien a l'abstenció. com ara el meu, ja que , actualment, no hi ha cap partit que sigui independentista.
 8. Icona del comentari de: Albert Berrio a maig 01, 2022 | 09:51
  Albert Berrio maig 01, 2022 | 09:51
  La senyora Paluzie, a parer meu, no ha sabut interpretar correctament el paper que havia de jugar l'ANC després de les eleccions de desembre del 17. Aquest paper no havia de ser continuar pressionant els partits i organitzant manifestacions sinó situar independentistes als llocs clau de la societat catalana - com va fer a la Cambra de comerç- i organitzar la resistència a través de la desobediència sistemàtica i generalitzada. I coordinar-se amb l'exili per impulsar institucions paral.leles a les fe l'Estat. Calia canalitzar les energies cap a aquí i deixar als partits la gestió de les institucions autonòmiques.
 9. Icona del comentari de: Bona feina a maig 01, 2022 | 16:26
  Bona feina maig 01, 2022 | 16:26
  Ha estat una etapa molt difícil després de les represàlies de l'estat, la traïció dels partits i la desmobilització que tot això junt amb la covid han creat. Tot i així Paluzie ha sabut mantenir el pols desfent el desastre de Sànchez.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 01, 2022 | 22:18
   Anònim maig 01, 2022 | 22:18
   Això no t'ho creus ni tu. El peix bullit la va ofegar i aquesta s'ha dedicat a mantenir l'ANC sota l'aigua. Tranquil, que ja li pagaran per la feina feta.
 10. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a maig 01, 2022 | 17:01
  LLARENA dPENA maig 01, 2022 | 17:01
  L'ANC, tot i l'intent dels partits d'apropiarse-la per propis intreressos, ha estat a banda de tots ells, l'única entitat treballant permanentement per la independència des de la seva creació.. Per molt que critiquin, ningú pot dir que la deriva de les seves bases sigui deguda a la seva politica actual i anterior. Aquesta deriva actual és deguda EXCLUSIVAMENT a la política autonomista d'ESGUERRO, i la indefinició de JxCAT. ESGUERRO ha demostrat clarament que de independència no vol saber res, i els de JxCAT, totalment amagats, no han demostrat el contrari dels seus socis. En aixó, en Jordi Sánchez, crec que ha estat nefast per el moviment indepe i els seu partit. L'Elisenda crec que ho ha fet MOLT BÈ tenint en compte les circumstàncies que l'envoltaven. El que passa per a molts que fan aquets comentaris és que, als Ñordos, no els agrada res, ni de l'ANC ni d'ella, com també passa amb tots aquells votants de l'antiga Esquerra, actualment, ESGUERRO, que encara creuen que la seva colla, amb en Junqueras i l'Aragonés al devant, faran alguna cosa perquè la República catalana, sigui una realitat. Aquest dos i la resta, son tan idignes i mentiders que no paren de parlar mai d'unitat quan son els únics que l'han desfet ni la volen.
  • Icona del comentari de: Tu baixes d'Arbeca, oi? a maig 01, 2022 | 20:03
   Tu baixes d'Arbeca, oi? maig 01, 2022 | 20:03
   La Carmeta va portar l'ANC a la gloria, després hi van haver eleccions, va guanyar Liz Castro però no era corruptgent i van posar a dit al peix bullit Jordi Sànchez que no va fer gaire. El seguir Paluzie que l'ha acabat d'enfonsar. Els corruptgents, cosa que tocan cosa que trencan!
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 01, 2022 | 22:25
    Anònim maig 01, 2022 | 22:25
    De fet el peix bullit, era el vuitè de la llista, i oh sorpresa va sortir president just en el moment que la dreta catalana es va fer amb el poder de l'ANC. I van deixar de banda la guanyadora que va ser la Liz Castro. Després l'han fet president del partit per pagar-li els favors prestats i deixar l'ANC com un drap brut. Ara veurem que li paguen a aquesta, barata no sortirà, segur. Per cert, al peix bullit, ja li han regalat un altre presidència, reobrirà la crida, que per cert torna a penjar directament dels juntaires. Quina colla tu, amb aquestes peces no fotarem res de res.
 11. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a maig 01, 2022 | 17:09
  LLARENA dPENA maig 01, 2022 | 17:09
  Si aquest nou espai per a una nova candidatura indepe és un fet real i les colles d'ESGUERRO i JxCAT, continuan fent res per la república catalana excepte queixar-se, cridar i fer el contrari del que diuen, jo ho tindré MOLT en compte ni que els resultats negatius del indeopendentis-me obrin la porta al PSOE català. Al final, no n'hi haurá gaire diferéncies entre el PSOE i els d'aquí.
 12. Icona del comentari de: Erc es españa.dura a maig 01, 2022 | 17:42
  Erc es españa.dura maig 01, 2022 | 17:42
  Al menys aquesta senyora no es una una palangana del junqueras, com la nefasta Forcadell d' erc.españa. Erc bruticia española
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 01, 2022 | 22:27
   Anònim maig 01, 2022 | 22:27
   La Forcadell va aconseguir que es posessin les urnes, ens pots explicar que ha fet l'ANC desde que no hi és ella??? Sabem que tens mala memòria, per això un cop més, aprofito per recordar-te que TORNEU ELS CALERS DEL PALAU LLADRES JUNTAIRES!
   • Icona del comentari de: La Forcadell és tant venuda com en Sànchez a maig 02, 2022 | 10:37
    La Forcadell és tant venuda com en Sànchez maig 02, 2022 | 10:37
    La Forcadell no va aconseguir res, va ser la gent, cretí, en un moment on el poble tenia empenta perquè els partits encara no s'havien lliurat a l'enemic.
    • Icona del comentari de: Lliurar-se a l'enemic? a maig 03, 2022 | 05:36
     Lliurar-se a l'enemic? maig 03, 2022 | 05:36
     Cal agraïr-ho al batxiller foll que ens va traïr suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, oi?
   • Icona del comentari de: ERC. porqueria eel GAL.155.GATE a maig 02, 2022 | 16:30
    ERC. porqueria eel GAL.155.GATE maig 02, 2022 | 16:30
    Forcadell, la REINA D'ERC.ESPAÑA.UNA, quina estafadora del Sanchez.155
   • Icona del comentari de: ERC. porqueria del GAL.155.GATE, junqueras i sanchez españa una a maig 02, 2022 | 16:31
    ERC. porqueria del GAL.155.GATE, junqueras i sanchez españa una maig 02, 2022 | 16:31
    Forcadell, la REINA D'ERC.ESPAÑA.UNA, quina estafadora del Sanchez.155
 13. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a maig 01, 2022 | 21:20
  Tripartit no, gràcies maig 01, 2022 | 21:20
  La senyora Paluzie és una independentista de pedra picada. Confiem que la nova direcció estigui al mateix nivell i no permeti que l'ANC caigui sota el control dels autonomistes
  • Icona del comentari de: Si nena, a maig 03, 2022 | 05:40
   Si nena, maig 03, 2022 | 05:40
   Paluzie ha acabat d'enfonsar l'ANC, recordes les manis multitudinaries de la Carmeta? Amb Sànchez van començar a mimvar, Paluzie les ha acabat de reduir a la miseria. És el que passa quan corruptgència posa les seves brutes grapes en qualsevol organització.
 14. Icona del comentari de: Jaume Alcacer Guirao a maig 01, 2022 | 21:38
  Jaume Alcacer Guirao maig 01, 2022 | 21:38
  Si Puigdemont surt de Junts i encapsala la nova proposta , no com partit , encara tenim possibilitats. En cas contrari , seria un partit mes a la pista , i veien els que tenim , no en calen mes.....
  • Icona del comentari de: Fuigpelmón? a maig 03, 2022 | 05:43
   Fuigpelmón? maig 03, 2022 | 05:43
   Només serveix per prUcessar cap enlloc com han demostrat tots els corruptgents. Recordes que va suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot i tothom enmerdats?
 15. Icona del comentari de: MHP a maig 02, 2022 | 10:23
  MHP maig 02, 2022 | 10:23
  Quina empanada mental que porteu, lazis. Es el que pasa quan no es tenen les idees clares i vosaltre lùnic que feu es saltar de titular a titular, de consigna a consigna i quan grates una mica, tot es buidor i odi. Apa, aneu a cascar-la. Per cert, quin descans perdre de vista a l'impresentable lazi supremaciste de la Palurdie.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 02, 2022 | 11:45
   Anònim maig 02, 2022 | 11:45
   💩
   • Icona del comentari de: MHP a maig 02, 2022 | 12:34
    MHP maig 02, 2022 | 12:34
    No tens mes arguments?
 16. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 02, 2022 | 16:42
  Gonzalo maig 02, 2022 | 16:42
  Y ahora, a volver a tu puesto de funcionaria del gobierno español.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa