El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cas de la noia que va estampar un got a la cara de l’agressor, a un jutjat penal
  • CA

Pocs minuts ha durat la vista a la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona per l’agressió d’una noia contra un noi que presumptament li va ficar la mà sota la faldilla. Els magistrats han decidit, tal com han demanat les parts i el ministeri fiscal, remetre el cas a un Jutjat Penal. La fiscal del cas ha retirat de l’acusació l’article 150 del Codi Penal que implicava una forquilla de presó que podria arribar fins als sis anys, d’aquí que el sumari arribés a l’Audiència. De tota manera, el ministeri públic manté la petició de dos anys de presó per a la noia.

Per la seva banda, la defensa del noi ha advertit que demanarà que el judici se celebri a porta tancada i sosté que no hi va haver cap baralla. En aquest context, ha advertit que portarà 17 testimonis a la vista oral, entre gent que es trobava a la discoteca on es van registrar els fets. La defensa del noi reclama tres anys de presó per la noia, i la defensa de la noia demana un any i tres mesos per a ell. El ministeri fiscal reclama dos anys per a la noia i 15 mesos pel noi.

imatge el mon migracio

Garbuix processal

El cas es remunta al 14 d’octubre del 2017, a la sala de concerts i discoteca Salamandra de l’Hospitalet del Llobregat. Per una banda, una noia que hauria estat objecte d’un abús sexual, i el noi que l’hauria agredit. L’ara coacusat va ficar-li la mà sota la faldilla. La noia va reaccionar amb una espenta i el noi, lluny de fugir de l’escomesa, va agafar la noia pel coll, fins que aquesta li va estampar un got de vidre a la cara perquè aturés el seu comportament. Tots dos es van denunciar l’un a l’altre i després d’una llarga instrucció s’ha arribat a la vista d’aquest matí.

El ministeri fiscal demana per a l’acusat 15 mesos de presó per un delicte d’abús sexual de l’article 181 del Codi Penal –en la versió de la norma vigent el 2017, abans de la ‘llei del sí és sí’, que encara distingia entre abús sexual i agressió– i una multa de 1.800 euros per un delicte de lesions del 150. Per altra banda, a l’acusada, que era la víctima de l’abús sexual, demana una pena de presó més alta, un total de dos anys per un delicte de lesions del 147 amb relació al 148 del Codi Penal. També, la responsabilitat civil és ben diferent. A l’acusada, la Fiscalia li reclama 1.650 euros, i a l’acusat només 330 euros. En tot cas, ara fiscalia considera que no es pot aplicar el 150 i, per tant, la competència judicial no és per una audiència amb el benentès que la pena no supera els cinc anys.

Les advocades de la defensa, molestes per la tensió mediàtica del cas, han demanat també el canvi d’òrgan judicial i, de retruc, celebrar la vista a porta tancada. La secció ha accedit a reconèixer el canvi de competència però no al judici a porta tancada, que ha de ser decisió del nou òrgan judicial que correspongui per repartiment. Fonts jurídiques han assegurat que al judici hi haurà “sorpreses” amb el benentès que les parts intentaran desmuntar el relat de la fiscalia de primer un abús sexual i una defensa de la noia estampant-li un got a la cara. “No hi va haver cap baralla, i una mica més i li treu l’ull”, apuntaven fonts del cas. Ara caldrà esperar el repartiment del cas per decidir nova data d’assenyalament de judici.

Més notícies
La Catedral de Saint Paul a Londres/Facebook Saint Paul's Cathedral
La Fiscalia s’oposa a entregar a Londres un espanyol lladre d’almoines
Notícia: La Fiscalia s’oposa a entregar a Londres un espanyol lladre d’almoines
Comparteix
Va assaltar les caixes de donatius i la botiga de souvenirs de la catedral de Saint Paul, un dels destins turístics de la capital britànica
El catedràtic de la UPF, Vicenç Navarro | ACN
Acusen el catedràtic Vicenç Navarro d’assetjament laboral i abús de poder
Notícia: Acusen el catedràtic Vicenç Navarro d’assetjament laboral i abús de poder
Comparteix
Secretàries, professors i personal de recerca denuncien que també feia servir recursos públics per a tasques personals
La presentadora Sandra Golpe reconeix que la van agredir sexualment - Antena 3
Una presentadora d’Antena 3 revela que van abusar sexualment d’ella
Notícia: Una presentadora d’Antena 3 revela que van abusar sexualment d’ella
Comparteix
Sandra Golpe, dels Informatius, dona detalls d'un dels pitjors moments de la seva vida
Accés a la plaça Cívica de la UAB
Data de publicació: dimecres 05 d’octubre del 2022, 15:01
Localització: Cerdanyola del Vallès
Autor: Albert Segura
Suspès de sou i feina 14 mesos un professor de la UAB per abús d’autoritat
Notícia: Suspès de sou i feina 14 mesos un professor de la UAB per abús d’autoritat
Comparteix
Una alumna de doctorat ha denunciat el professor per presumpte assetjament sexual

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem a abril 24, 2023 | 14:03
    Guillem abril 24, 2023 | 14:03
    Tal com està la justícia espanyola, segur que el jutge li pregunta a la noia si portava minifaldilla.
    • Icona del comentari de: Demagògia a abril 24, 2023 | 18:55
      Demagògia abril 24, 2023 | 18:55
      O potser li pregunta simplement per què no el va empènyer o colpejar amb la mà enlloc d'estampar-li un got de vidre a la cara.
      • Icona del comentari de: fat boy a abril 24, 2023 | 20:39
        fat boy abril 24, 2023 | 20:39
        O perque el va picar amb un got en lloc de tallar-li la iugular amb un cutter. Vist com de barat surt apunyalar al primer que et trobes pel carrer estaria mes que justificat com a defensa propia. Apart de que no es pot comparar la força d'una noia amb la d'un home jove.
      • Icona del comentari de: Dona a abril 24, 2023 | 23:56
        Dona abril 24, 2023 | 23:56
        És el primer que va fer, capullu, empènyel, i el metdes la va agafar pel coll. Jo l'hi hagués tret els ulls. Les dones aviat portarem navalla per clavar-la a l'entrecuix de merdes com aquest.
  2. Icona del comentari de: Nona a abril 25, 2023 | 15:00
    Nona abril 25, 2023 | 15:00
    Si els jutges continuen aplicant la justícia com a l'edat mitja, les dones haurem d'anar preparades per defensar-nos dels fills de puta! I en comptes de estampar un got, tallar el que els penja...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa