El presumpte cas d’abús sexual als Comuns s’embolica: “Era una relació enterbolida”

El presumpte cas d’abús laboral i assetjament sexual que ha sortit a la llum a l’entorn dels Comuns s’ha embolicat amb l’aparició d’una versió alternativa publicada per l’advocat de l’exregidor de Catalunya en Comú sobre qui recauen les acusacions. L’advocat de l’exregidor, Rafael Mendoza, ha explicat en declaracions a EL MÓN aquest diumenge que es tracta d’un “problema entre persones del mateix sexe que van tenir una relació i que va acabar malament”. A partir d’aquí, ha afegit el lletrat, “el tema es va conflictivitzar” i van intervenir diverses entitats de prevenció i control sobre assetjament. Segons Mendoza, això es va fer amb l’acord de les dues parts. Aquestes “entitats externes” —de les quals ha preferit no dir el nom ni si van ser proposades per Catalunya en Comú— “van establir que no hi havia res, que no hi havia cas”.

Mendoza insisteix que l’afer “és un conflicte” en el marc “d’una relació que va acabar molt malament i enterbolida” i explica que el denunciant, que és membre de Catalunya en Comú, és també un càrrec de confiança nomenat en règim eventual per la socialista Núria Parlón a Santa Coloma de Gramenet. L’advocat creu que el denunciant pot no estar satisfet amb les conclusions de les entitats externes i per això pensa que ha acabat fent la denúncia a les xarxes socials. L’advocat, però, recrimina a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet haver publicat un comunicat sobre l’assumpte ja que el considera “acusatori, imparcial i denigrant”.

El lletrat acusa l’ajuntament de fer “un aprofitament polític barroer d’un tema privat” perquè, segons ell, “no hi ha conflicte de gènere”. També creu fora de lloc que el consistori parli en el comunicat d’activar “protocols laborals” quan de fet una de les persones implicades en el conflicte ja no hi treballa. A més, Mendoza acusa l’ajuntament de “no haver escoltat l’altra versió” i afirma que amb el comunicat només ha perseguit que la qüestió “circulés per Twitter”. “És com si et divorcies i acaba sortint per tot arreu; ha sortit als mitjans de comunicació per culpa de l’ajuntament”, ha afegit. L’advocat de l’acusat creu que té proves suficients que demostren que el seu client és innocent.

El cas es va destapar a través de les xarxes socials de la presumpta víctima, que va acusar Catalunya en Comú d’estar-lo assetjant i amenaçant per haver denunciat el presumpte assetjament sexual i abús laboral al qual hauria estat sotmès. L’organització que lidera Ada Colau va respondre afirmant que s’havien activat protocols interns i que es respectava el curs del procés judicial obert.

Comentaris

  ciutadà Desembre 05, 2021 | 13:54
  Però, algú creu que en un partit polític- qualsevol- hi pot haver quelcom de net?.
  Ether Desembre 06, 2021 | 02:41
  Comuns son uns feixistes.
  Rem Desembre 06, 2021 | 08:49
  L'assetjament mediàtic és una arma molt agressiva que també pot fer d'anys col.laterals a persones i entitats. En aquest cas qui és l'agressor i qui l'agredit? La premsa digital i de paper és llença sobre els casos d'assetjament sexual i en treu el que pot.Perillós.
  Dan Desembre 06, 2021 | 18:51
  Pero en casa dels comuns toman o dan?

Nou comentari