El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Destapen un presumpte cas d’abús laboral i sexual als Comuns
  • CA

Un militant de Catalunya en Comú de Santa Coloma de Gramenet, Carlos Rosales, ha denunciat haver estat víctima d’un presumpte abús laboral i sexual per part d’un membre de l’organització. L’home assegura que primer va decidir denunciar els fets a nivell intern, però assegura que la denúncia només li ha suposat “assetjament, qüestionament, encobriment, amenaces, vetos de participar en espais i revictimització”. Això, afirma, ha estat així tot i que l’organització hauria reconegut els fets. També assegura que l’assetjament el feien “persones de la direcció nacional de Catalunya en Comú” i també “membres de l’organització local”.

“Avui faig pública aquesta denúncia, per a mi, però també per aquest ideal que tenim d’un món millor, per a què mai més li pugui passar a ningú. No penso renunciar a la meva ciutat ni al meu espai polític per haver denunciat”, afegeix en un comunicat publicat a les xarxes que destapa el cas que afecta l’organització liderada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Rosales és membre del PSUC-Viu, partit que dóna suport a la denúncia. En un comunicat, el partit denuncia que tot i que la comissió investigadora interna dels Comuns va establir una sanció per l’acusat, posteriorment va decidir rebaixar-la en sis mesos, “indicant una falta greu de convicció i respecte a l’hora de valorar aquestes situacions”. A més a més, el PSUC-Viu sosté que “avui dia la persona sancionada és membre del nou Consell Nacional de l’organització, incomplint-se la sanció d’un any establerta per la pròpia comissió”. El partit defensa que es conegui “públicament el tracte i la gestió” d’aquest cas que ha fet l’organització que capitaneja Ada Colau. També exigeixen “responsabilitats polítiques” i la “revisió dels protocols d’actuació” perquè fets semblants no es tornin a produir.

Catalunya en Comú ha reaccionat amb un comunicat en el qual l’organització manifesta que quan es va posar en coneixement de l’organització el cas “es va activar de manera immediata el Protocol pel bon tracte”. Es va emetre una resolució “que es va complir amb celeritat”. Així mateix, els Comuns asseguren que “es va oferir assessorament psicològic i jurídic, i es va garantir la confidencialitat del procés, tal com estableix el protocol i com va sol·licitar el denunciant”. Catalunya en Comú agrega que, “una vegada oberta la via judicial per ambdues parts, des de Catalunya en Comú volem expressar el màxim respecte per aquest procediment, en el que col·laborarem en tot el que se’ns requereixi”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rd a desembre 04, 2021 | 15:18
    rd desembre 04, 2021 | 15:18
    fora la truja colaua, fora comunspudents
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a desembre 04, 2021 | 15:50
    Barceloní. desembre 04, 2021 | 15:50
    No vincrà pas, ja, d'una mica més de bruticia i corrupció.
  3. Icona del comentari de: JordiP a desembre 04, 2021 | 15:51
    JordiP desembre 04, 2021 | 15:51
    Ja siguin de Vox o de CUP, homo lupus homini, xaval. Un(a) acosador(a) es pot amagar darrere qualssevols sigles. En el fons, tots som raconals, però animals.
  4. Icona del comentari de: Joer a desembre 04, 2021 | 18:56
    Joer desembre 04, 2021 | 18:56
    La jodienda no tiene emienda. Llàtima que aques comuns i les comunes són mès moralistes que ningú.
  5. Icona del comentari de: Ich verstehe nur Bahnhof a desembre 04, 2021 | 21:30
    Ich verstehe nur Bahnhof desembre 04, 2021 | 21:30
    Quan tingui una estona ja ficaré al traductor Google el que diu aquest senyor a veure de què es tracta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa