El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El meu nom és Clítoris’, el llibre per parlar de plaer femení als nens

El llibre El meu nom és clítoris pretén treure de l’ostracisme la sexualitat femenina i donar un recurs als educadors i les famílies per poder-ne parlar obertament amb els nens, tot i que també hi haurà adults que hi descobriran coses que no sabien. Durant segles, el clítoris ha estat ignorat i el sexe s’ha centrat en el plaer masculí, però Isabel Llavoré l’ha fet protagonista del seu últim llibre per canviar aquesta dinàmica.

El clítoris està representat en aquesta obra com un personatge rosa fet amb plastilina que guia el lector per una mena d’obra de teatre on es tracten conceptes importants com la funció del clítoris, que és donar plaer. El personatge recalca que sempre cal el consentiment de la dona per tocar-lo i ho resumeix clarament amb les frases “Només quan jo vulgui, perquè només sí és sí” i “No és no”. L’obra resumeix d’una forma molt senzilla i orientada a l’aprenentatge tot el que cal saber del clítoris i la sexualitat femenina. I permetrà a molta gent descobrir, per exemple, què significa la paraula clítoris i d’on ve: vol dir clau en grec, la clau del plaer femení.

El curt d’animació del llibre ‘El meu nom és clítoris’

El xoc de descobrir com és el clítoris amb 52 anys

L’autora d’aquesta obra, que pretén crear una imatge amable dels genitals femenins i promoure l’educació sexual, és bibliotecària i mai hauria imaginat que escriuria un llibre així, però va tenir una experiència que ho va propiciar. “La meva germana, que és llevadora, em va convidar a un taller de sexualitat femenina. En entrar, ens va donar un tros de plastilina a cadascuna i ens va demanar que modeléssim un clítoris. Quan les vam mirar totes, em va xocar que cadascuna ho havia fet d’una manera diferent i cap representava un clítoris de veritat”, explica l’autora. Adonar-se que ni ella ni la resta d’assistents sabia realment com era un clítoris la va impactar molt i en sortir d’aquest taller va començar a investigar pel seu compte.

“Quan vam veure com era realment el clítoris, que nosaltres havíem modelat com a boletes i vulves, em va xocar molt saber que ni les dones som conscients de com són els nostres genitals“, assenyala Llavoré, que es va sentir avergonyida d’assabentar-se’n amb 52 anys. El primer que va fer després de documentar-se al respecte va ser presentar-se a un concurs de còmic. Les sis vinyetes van triomfar i a partir d’aquí va tenir clar que havia de promoure el personatge del Clítoris perquè tothom el pogués conèixer.

“Després de guanyar el concurs, quan ensenyava les vinyetes, tothom se sorprenia de com era el clítoris i això em va fer decidir a fer un àlbum il·lustrat”, explica l’autora. El primer que va crear, però, va ser un curt d’animació fet amb Stop-motion. Veient l’èxit i estimant com estima els llibres, la bibliotecària va decidir finalment fer un llibret que ara es ven a llibreries i l’ha dut a voltar per Catalunya per presentar davant de tothom un dels secrets més ben guardats de la sexualitat femenina.

Més notícies
Laura Borràs, en la seva compareixença després de la reunió/Rafa Garrido
Borràs critica el recurs dels Comuns: “Ni saben guanyar, ni saben perdre”
Notícia: Borràs critica el recurs dels Comuns: “Ni saben guanyar, ni saben perdre”
Comparteix
La presidenta de Junts diu que "guanyar les eleccions amb una difamació contra Trias va ser més que un error"
El delegat del Govern davant la Unió Europea, Ignasi Centelles, durant una entrevista amb l'ACN a la delegació de Brussel·les / ACN
El delegat del Govern a la UE carrega contra l’Estat pel cas Pegasus
Notícia: El delegat del Govern a la UE carrega contra l’Estat pel cas Pegasus
Comparteix
Ignasi Centelles, denuncia les "traves" del govern espanyol al comitè del Parlament Europeu que investiga l'espionatge
La vicepresidenta destituïda del Parlament Europeu Eva Kaili | Europa Press
L’expresidenta de l’Eurocambra acusa l’Estat d’espiar membres del comitè
Notícia: L’expresidenta de l’Eurocambra acusa l’Estat d’espiar membres del comitè
Comparteix
Paral·lelament, el delegat del Govern davant la UE insta el govern espanyol a "prendre's seriosament" l'informe sobre Pegasus
Gonzalo Boye reflexiona davant el seu ordinador durant la vista al TGUE pels suplicatoris/ANC
Boye, víctima de les dues vares de mesurar dels jutges amb el cas Pegasus
Notícia: Boye, víctima de les dues vares de mesurar dels jutges amb el cas Pegasus
Comparteix
L'Audiència de Madrid li denega la petició d'investigar l'empresa NSO, cosa que a Barcelona s'ha acceptat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Repulsiu a juny 04, 2023 | 20:53
    Repulsiu juny 04, 2023 | 20:53
    Ridícul el ninotet. Ja veig les nenes frustrades perquè no troben el ninot, o potser espantades pensant que en el seu cos viu un bitxo com aquest. Introduir els nens petits a l'erotisme abans de la pubertat és malaltís, els pederastes s'ho passaran d'allò més bé amb el llibret.
    • Icona del comentari de: Mujor a juny 06, 2023 | 17:07
      Mujor juny 06, 2023 | 17:07
      Tot plegat és demencial, heu perdut el ceny, segur que la persona que ha escrit el llibre no te fills.
  2. Icona del comentari de: Maria Clítoris Estimulat a juny 05, 2023 | 07:36
    Maria Clítoris Estimulat juny 05, 2023 | 07:36
    Em fa enveja com creixeran els nens amb tanta informació i estudi sobre el tema. Jo als meus 68 anys no en tenia idea de què existeix. No se'n ha parlat mai i no hi ha hagut mai informació. He sigut un ignorant sexual tota la vida. Ara, a la meva edat no tindré gaire temps per investigar.
    • Icona del comentari de: Sí, clar, no tens ni radio ni TV, oi? a juny 05, 2023 | 12:27
      Sí, clar, no tens ni radio ni TV, oi? juny 05, 2023 | 12:27
      Doncs ara en deus tenir 100, perquè mira que en fa d'anys que la progressia en fa propaganda a tort i a dret, fins i tot alguns aprofiten les colònies d'estiu!
  3. Icona del comentari de: Vergonya a juny 05, 2023 | 08:32
    Vergonya juny 05, 2023 | 08:32
    Vergonyós. Deixeu els nens i les nenes en pau! Depravats
  4. Icona del comentari de: Lluït a juny 05, 2023 | 12:12
    Lluït juny 05, 2023 | 12:12
    "Cada cosa al seu temps i les figues per l'agost". "Matar mosques a canonades". "Passar l'arada davant dels bous"... Aquesta obsessió per, abans que res, "conscienciar" els infants a la sexualitat i incitar-los a determinats "plaers" com una fita no és precisament el que ajuda a un desenvolupament equilibrat i harmònic de les criatures. Anar d'aquest pal apesta a pedofilia. Són "adoctrinaments" d'obsessionats poc luïts que van de "progres" tot prioritzant la "regressió" a aspectes d'instint animal (lligats a la procreació) en lloc de plantejar desenvolupar els plaers intel·lectuals que farien als menors mes persones i, de passada, els ajudaria a millorar els resultats escolars. Cal suposar que "A cada porc/a li arribarà el Sant Martí".
  5. Icona del comentari de: Les amigues ... a juny 05, 2023 | 13:17
    Les amigues ... juny 05, 2023 | 13:17
    ... ens xluclem les figues i algo més.
  6. Icona del comentari de: A veure a agost 02, 2023 | 11:21
    A veure agost 02, 2023 | 11:21
    Mostrar el clítoris com un cuquet amagat no té cap interès. És dir mentides i veritats a mitges a les nenes. No serveix per a res, només per fer angúnia. Venen ganes d'expulsar aquest cuc amb ulls. Si us atrevíssiu a presentar la situació física del clítoris i a dir com s'estimula perquè les dones tinguem plaer sexual, la informació seria adequada. Si no us veieu amb cor o no està permès fer això, millor no fer el ridícul en rosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa