El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El clítoris, molt més que un òrgan
  • CA

 

El clítoris té una funció essencial, fa possible l’orgasme. En vols saber més? Aquí tens 5 curiositats sobre aquest òrgan tan enigmàtic:

 

1.- La paraula “clítoris” ve del grec. Els etimòlegs només s’han posat d’acord en el seu origen, perquè no estan del tot segurs de què significa. Hi ha moltes teories: algunes diuen que significa muntanya i d’altres que en realitat vol dir pany.

 

2.- El clítoris està fet del mateix que el penis, però la seva forma és diferent. Per això fins les 12 setmanes d’embaràs és impossible saber el sexe d’un nadó. Tant el clítoris com el penis es posen erectes per l’excitació, és a dir, que tenen el mateix comportament.

 

3.-La seva única funció és proporcionar-nos plaer. Hi ha moltes zones del cos de la dona que poden donar plaer, com ara els mugrons, però també serveixen per a alletar. En canvi, el clítoris tan sols serveix per a una cosa: donar-nos plaer!

 

4.-Només en veiem una petita part, com si es tractés d’un iceberg. El clítoris és quatre vegades més gran del que podem apreciar, mesura uns 10 centímetres.

 

5.-Conté al voltant de 8.000 terminacions nervioses… pràcticament el doble que el gland dels homes. De fet, és una de les parts més sensibles del cos femení, tot i que el grau de sensibilitat és diferent en cada persona. És per aquest motiu que la majoria de les dones necessita estimular el clítoris per arribar a l’orgasme.

 

En altres paraules: el clítoris és l’encarregat de proporcionar plaer i portar les dones a l’orgasme. És tan i tan important que fins i tot s’han creat joguines exclusivament per a estimular-lo!

 

MÉS CONTINGUTS A: thaisduthie.blogspot.com.es

Segueix l’autora a twitter: @ThaisDuthie

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa