El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC nega cap “xantatge” i apressa ERC a cedir amb els macroprojectes
  • CA

El PSC ha negat les acusacions de “xantatge” en les negociacions dels pressupostos catalans i ha apressat ERC a cedir amb els macroprojectes per desencallar la situació. En una entrevista SER Catalunya, la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que el desbloqueig del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport del Prat i la culminació de la B-40 són projectes beneficiosos pel país. “No demanem la lluna”, ha dit.

Romero ha recordat que el seu partit ha estat “clar i nítid” des de l’inici amb les seves demandes i ha insistit que ERC “ha de cedir” perquè només té 33 diputats, els mateixos que el PSC. La diputada també ha etzibat als republicans que si no els agrada la proposta dels socialistes, sempre poden buscar el suport de Junts. Romero creu que a l’executiu de Pere Aragonès “li falla el sentit de la realitat” perquè “un suport tan baix l’obliga a seure, a negociar i a cedir”.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa / ACN

ERC eleva el to i es prepara pel fracàs de les negociacions

ERC, conscient que la negociació amb el PSC està en un impàs, ha elevat el to en els últims dies i ja no descarta portar els pressupostos al Parlament encara que no tingui assegurats els suports. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, encara no parla de “dates límit”, però ha criticat amb duresa l’actitud del “tot o res” dels socialistes. El Govern encara confia a arribar a un acord, però tampoc descarta passar el 2023 amb els comptes prorrogats.

Els socialistes consideren que estan fent un “acte de fe” amb l’executiu de Pere Aragonès perquè encara no han vist el detall dels pressupostos i estan dolguts per alguns comentaris que han fet els republicans. El PSC assegura que hi ha consens per tirar endavant els macroprojectes i es veu amb força d’imposar el seu model de país a ERC, que no s’hi oposa de manera frontal, però prefereix discutir els detalls i explorar alternatives en altres fòrums. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ERC secta d'okupes, drogates i menas a gener 17, 2023 | 12:34
    ERC secta d'okupes, drogates i menas gener 17, 2023 | 12:34
    Pactar amb els comunistes CUQUIS.PROGRES es paga. Pero, el GRAN TALÓS JUNQUERAS ES COMUNISTA i estima a la COLAU. Floretes, bicicletes i el conseller del Territori dels Drogats i okupes, son el futur d'ERComunistes pels Drogates i Okupes. Aneu a pastar fang, colla o secta d'ERCaptaires, Rates i Drogates
    • Icona del comentari de: Al tocat de l'ala a gener 17, 2023 | 13:07
      Al tocat de l'ala gener 17, 2023 | 13:07
      Quin comentari de falsa bandera més patètic, obra d'un il·luminat vulgar xovinista espanyol. Com a mínim podria dissimular una mica, el seu odi i el seu espanyolisme ultra canta d'una hora lluny.
    • Icona del comentari de: Erc al fons del pou a gener 17, 2023 | 14:50
      Erc al fons del pou gener 17, 2023 | 14:50
      A Torredembarra els okupes, menas i drogates son els amos, gracies a un alcalde que es d'ells. Fan el que volen i ben subvencionats pel clenxat d'erc.okupes
  2. Icona del comentari de: Cal dir-ho a gener 17, 2023 | 12:43
    Cal dir-ho gener 17, 2023 | 12:43
    Quina barra que tenen, diuen que cedeixin els "altres". Qui ha de cedir més i adaptar-se, és qui vol afegir-se als pressupostos. No saben negociar, com els seus amos espanyols. La tàctica ridícula d'Illa és fer-se el "President", tant de bo li surti tota la jugada que escenifica des de fa mesos, fallida. A més a més l'aeroport del Prat de Llobregat depèn de l'estat espanyol, i doncs, dels pressupostos espanyols de Madrid i el macro casino de Salou i Vila-seca és una especulació privada... per la qual cosa no entenem perquè aquest partit sucursalista espanyol té tant d'interès en aquestes qüestions que no tenen res a veure amb els pressupostos anuals del 2023 del Govern català... Ells mateixos es delaten, no hi tenen cap altre interès que intentar rebentar-los.
    • Icona del comentari de: ERComuna de la Colau.155 a gener 17, 2023 | 14:51
      ERComuna de la Colau.155 gener 17, 2023 | 14:51
      Erc les bragues de la Colau. Junqueras el majordomo de la Colau
  3. Icona del comentari de: JordiP a gener 17, 2023 | 15:00
    JordiP gener 17, 2023 | 15:00
    Que no fan xantantge, diuen? S'ha de tenir caradura.
  4. Icona del comentari de: JordiP a gener 17, 2023 | 15:09
    JordiP gener 17, 2023 | 15:09
    I això de "que s'en vagin amb Junts" no ho digueu massa alt, nens. Que el pressupost ho va preparar JxC amb ERC i les modificacions que han fet darrerement eren per a obtenir el suport de Comuns i vosaltres, és a dir, apartar i marginar Junts. Però tan sols desfent algunes d'aquestes modificacions, Voilà! Apareixen uns Pressupostos admissibles per Junts i vosaltres, sicaris de Madrit, us quedeu amb un pam de nas. "La avaricia rompe el saco", deia la meva àvia Conxa. Foteu-vos, arribistes.
  5. Icona del comentari de: mala peça, cínica a gener 18, 2023 | 09:19
    mala peça, cínica gener 18, 2023 | 09:19
    aquesta alicia en el país de l'antidemocràcia, diu que no fan xantatge, au va corre romero, defineix xantatge ... les imposicions de l'aeroport, 4rt cinturo, no ambaixades, hard rock, no son xantatge, que son.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa