El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reunió maratoniana a Palau entre Govern i PSC per desencallar el pressupost
  • CA

El Govern de la Generalitat i el PSC s’han reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat per mirar de desencallar el pressupost per al 2023. Les dues parts han reprès els contactes dies després que Esquerra Republicana cedís davant les pressions del PSC amb la B-40, però el líder del PSC, Salvador Illa, ja ha advertit que hi ha més esculls, com ara “inversions” o l’aeroport.

La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, s’ha mostrat “convençuda” que el pacte amb els socialistes està “molt a prop” i considera un “bon símptoma” que les negociacions s’hagin allargat durant tot el matí. Vilalta ha assegurat que la voluntat dels republicans és anunciar l’acord “en les properes hores”, però ha matisat que no hi ha una data “límit” per rubricar el pacte.

Fonts de Presidència han explicat que les converses van pel “bon camí” i que els equips negociadores reprendran la feina a la tarda amb l’objectiu de tancar els “serrells” que queden pendents.

El portaveu de Junts, Josep Rius, amb a la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i la portaveu del PSC, Alícia Romero / Europa Press

Llum verda a la B-40

De fet, el PSC ja havia advertit que per continuar la negociació es necessitaria donar llum verda a la B-40, mentre que des de Palau consideren que “està tot tancat” i que “només faltava la B-40” per arribar a un acord. En tot cas, serà una setmana decisiva amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la portaveu del grup parlamentari socialista, Alícia Romero, al capdavant de les negociacions.

En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, no descartava dimarts portar els comptes al Consell Executiu sense cap nou acord, tot i remarcar que “no era l’opció prioritària”. De moment, ara mateix a Palau tothom confia que aquesta via no serà necessària, i que el Govern aprovarà el projecte amb prou suports per ser aprovat al Parlament.

Sense novetats a Junts

La Mesa i la Junta de Portaveus s’han de reunir per admetre a tràmit el projecte, i aprovar-ne el calendari de tramitació. A partir d’aquí, els consellers i conselleres de cada departament hauran de comparèixer a les comissions respectives per explicar les partides de cada àrea. Aquestes intervencions podrien tenir lloc a principis de febrer, si els pressupostos s’aproven a Govern durant l’inici de la setmana.

Per la seva banda, a Junts no hi ha novetats sobre les seves converses amb el Govern. Fonts dels ex socis d’ERC entenen que els republicans ja han escollit el PSC, si bé a Calàbria insisteixen en no tancar la porta a un pacte a quatre bandes.

Més notícies
Les ministres Pilar Llop, Isabel Rodríguez i Irene Montero en una roda de premsa / Europa Press
Xoc al govern espanyol per la reforma de la llei del ‘només sí és sí’
Notícia: Xoc al govern espanyol per la reforma de la llei del ‘només sí és sí’
Comparteix
El PSOE i Podemos s'enfronten per com afrontar la rebaixa de penes i el PP aprofita per oferir els seus vots als socialistes
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, durant una entrevista / ACN
Marta Rovira descarta tornar aviat a Catalunya perquè no té “garanties”
Notícia: Marta Rovira descarta tornar aviat a Catalunya perquè no té “garanties”
Comparteix
La secretària general d'ERC prefereix esperar a saber com interpreta la reforma del Codi Penal el Tribunal Suprem
Usuaris a l'estació de tren de Martorell amb la senyalització del tall de la R4 de Rodalies / ACN
Un atropellament a Castellbisbal obliga a interrompre la circulació de l’R4
Notícia: Un atropellament a Castellbisbal obliga a interrompre la circulació de l’R4
Comparteix
L'accident provoca una alteració de les freqüències i Renfe organitza un servei alternatiu per carretera
Roberto Leal confessa que 'OT' va afectar al seu físic - Antena 3
Roberto Leal assegura haver patit seqüeles físiques per la pressió d’OT
Notícia: Roberto Leal assegura haver patit seqüeles físiques per la pressió d’OT
Comparteix
El presentador reconeix que ho va passar molt malament perquè no creien en ell

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a gener 30, 2023 | 12:59
    Gironí. gener 30, 2023 | 12:59
    Si tenia poques ganes d'anar a votar, ara amb aquesta mascarada, encara en tinc menys.
    • Icona del comentari de: De Roquetes vinc a gener 30, 2023 | 13:23
      De Roquetes vinc gener 30, 2023 | 13:23
      No, Gironí. Hem d'anar a votar i fotre fora en aquests ganàpies. LLISTA CÍVICA D'ACORD PER LA INDEPENDÈNCIA, amb ANC i Consell.
      • Icona del comentari de: Gironí. a gener 30, 2023 | 15:33
        Gironí. gener 30, 2023 | 15:33
        Si, De Roquetes Vinc. Tenia esperances en la llista cívica de l' ANC. Però sembla que comencen a fer-se enrera- A qui votar, doncs?.
      • Icona del comentari de: No a l'abstenció electoral a gener 30, 2023 | 16:17
        No a l'abstenció electoral gener 30, 2023 | 16:17
        Roquetenc tens raó, és en moments difícils i amb tots els aparells de les clavegueres de l'estat en acció repressora, quan cal votar més i deixar-se de rabietes puerils. Cal anar a votar candidatures independentistes ara més que mai. Abstenir-se és regalar el vot a l'annexionisme espanyol. No en feu cas dels comentaristes d'annexionistes que es fan "l'emprenyat".
    • Icona del comentari de: Ampostí a gener 30, 2023 | 16:24
      Ampostí gener 30, 2023 | 16:24
      Xeic Gironí, tu ets un xovinista espanyol com una casa que escriu comentaris de falsa bandera, no ens intentes aixecar la camisa. No caurem pas en la vostra trampa de no votar per a regalar el vot a les candidatures annexionistes. Sou uns totxos que us aprofiteu de les nostres dificultats, dels nostres errors, de les desavinences, de la situació encara de pandèmia latent, dels efectes de la repressió espanyola, de la situació actual i intenteu enaltir i afavorir els partits espanyolistes d'un forma molt grollera que us delata d'una hora lluny.
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 30, 2023 | 13:11
    Ricard gener 30, 2023 | 13:11
    Maratoniana ? Però, si l'inefable sucursalista Illa es manté constant i sense moure's sobre un tapis roulant...
  3. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 13:12
    Pere LLimonera i Citronell gener 30, 2023 | 13:12
    En el " laberint nacional" hay que aclarar que: "Furgol es furgol", como decía aquel jugador filosofo; y "Esquerra es Esquerra"... y en España, hay la suerte de tener la Derecha mas corrupta e inepta, que al contrario que en otros países occidentales, democráticos y de libre mercado, prefiere hacer negocios ordeñando al Estado y vendiendo y privatizando de mala manera todo lo publico después de haber mangoneado todo lo posible, en lugar de arriesgar sus capitales, invertir, investigar, etc. como hacen otros ... y hay la suerte de tener a la "izquierda" (que ni siquiera lo es) mas idi0ta de todo el continente, por no decir decir del mundo mundial, que malvende menos todo lo publico, pero todo lo gestiona igual de mal o peor y es tan corrupta como la derecha... Yo no se de nadie en ningún país que escuche o lea a clásicos de la Izquierda española, menos aun actuales. Leen a Gramsci, a Luckacs, o lo que sea, pero no se de nadie que lea a Carrillo, por ejemplo. Y la razón es porque es una izquierda en Babia que N0 se entera ni se ha enterado de nada, nunca... Quedan los Podremitas, pero esos N0 se han caído de la higuera y entre medio estultos y T0nti-W0kis, N0 dan pa mas... Respecto a Catalunya, se aplica todo lo anterior, al ser parte de España, como siempre ha sido, y tener mas o menos los mismos niveles en todo lo dicho, o peores; con la excepción de los Partidos separatas suprematas inventa patrias, que esos N0 son ni de izquierda ni de Derechas; sino que son todos ellos partidos de Ultra-Derecha g0LPista, rancia, casposa, medieval y decimonona (!a la vez, curioso!), sectaria, racistas, totalitaria, supremacista, falseadora, corrupta y fantasiosa... todos ellos dignos "amiguitos del ALMa" de B0Lsonaro y Trump, etc. ... Pero, el hidalgo mesetario ataca-molinos mundo mundial y desollador de cueros de vino, no ha apuntado lo mas importante: que todo eso a Macron y a los gabachos, se la pela, es mas, se desc0jonan a mandíbula batiente de ver tanto b0b0 en la "Pell de Brau"... y sacan todo el benficio que pueden de ello el mundo mundial... "Perdoneu, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 16:12
      Pere Llimonera i Citronell gener 30, 2023 | 16:12
      .... Ufff, Que pesadet que eres TRoLeTe separrata suprematra Usurpa nombres... El Comentario que empieza por "En el laberinto nacional hay...." obviamente n0 es Mio, y ya me pueden suplantar mi nombre y el del otro comentarista como se hace en este diario, comentando y complementand0 B0badas, c0piando concienzudamente y mezclandome partes de comentarios míos, añadiendome ademas sandeces en sentido que N0 le va a servir de nada... Ya puede pretender que mi comentario con payasadas suyas sea Mi0, que lo es, no son los verdaderos. Los mios son mejores, que los lectores ya saben que hay varios TR0Ls de Galaxias suprematas Militares que se dedican a suplantar mi nombre de otro Pere Llimonera i Citronell y a escribir T0nTalabas sin par... ja, ja, ja... Eso N0 cambia nada en el hecho que sean muy idos de la ch0Ta... el ecosistema militar y la fauna de FriKis es para alucinar... en los panfletos de nuestr0 Régimen N0 salen pero hace 2 meses salia un militar fotografiado boina en mano pero todo lo gestionan igual de mal o peor y a la zazón se es siempre tan corrupto como España... Yo no se de nadie en mi país que escuche en cómodos podcast o lea a clásicos de toda la vida, menos aun actuales. Leen com0 much0 Azañas Belicas, el Parvulito, Pedrín y Roberto Alcazar o lo que sea, pero tampoco se de nadie que me lea. Y la zazón es porque estándo en Babia y los otros al acecho com0 el Tr0letE que N0 se entera ni se ha enterado nunca de nada de lo que significa España... Eso si, Me hase pasar un buen ratillo, divirtiéndome con tus gansadas... hala sigue, "majo", que de poco va a servirte... páselo bien ...después de haber mangoneadome en todo lo posible, en lugar de arriesgar sus propios comentarios, explicand0 experiencias, invertir, investigar, etc. como hacen otros como Y0... "Apa, Adéu! Happy New Year to everyone! / ¡Feliz año nuevo a todos!/Feliç any nou a tothom!"
  4. Icona del comentari de: Chufla,chufla... a gener 30, 2023 | 13:25
    Chufla,chufla... gener 30, 2023 | 13:25
    Aclarim-ho. És matoniana perque el nen, amb els pantalons abaixats, està corrent donant tombs a la taula per tal que no l'embetumin. Que no l'embetumin més, clar.
  5. Icona del comentari de: ARAGONES, EM ROBES TU, LLADRE ESPAÑOL¡¡¡¡ a gener 30, 2023 | 13:28
    ARAGONES, EM ROBES TU, LLADRE ESPAÑOL¡¡¡¡ gener 30, 2023 | 13:28
    tripartit i deficit fiscal descomunal del TRICORNIO DE LOS NAZIONALES DE ESPAÑA, PSOE-MONTERO-ERC. A robar ESQUERRA D'ESPANYOLS, i quinquis dels catalans. ERComunisme per forrar als espanyols i escanyar als catalans, amb impostos RACISTES, ESPECIFICS I DE MANGANTES
  6. Icona del comentari de: en fi a gener 30, 2023 | 14:08
    en fi gener 30, 2023 | 14:08
    si erc, acaba pactant els pressupostos amb la delegación del psoe a Catalunya, haurà cavat la seva pròpia tomba
    • Icona del comentari de: Independentista a gener 30, 2023 | 15:38
      Independentista gener 30, 2023 | 15:38
      ERC ha pactat amb els espanyolistes arreu d'ençà les darreres eleccions municipals. I s'ha quedat tan feliç
  7. Icona del comentari de: jmb a gener 30, 2023 | 16:16
    jmb gener 30, 2023 | 16:16
    No teniu vergonya...cap cot amb 33 fariseus...llepan-li les engrunes del amo
  8. Icona del comentari de: Anònim a gener 30, 2023 | 17:39
    Anònim gener 30, 2023 | 17:39
    L'Aragonés fent marató amb un tema que ja el tenen tancat, barrat i signat a Madrid? Deu ser la marató dels venuts, dels xupòpters i dels que mai han sabut què fer si deixen el partit ni coneixen què és la dignitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa