El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC demana la recusació del jutge del Catalangate per falta d'”objectivitat”
  • CA

L’ANC ha demanat que el jutge que hauria de portar la querella pel Catalangate quedi apartat del cas, ja que ha compartit continguts contra l’independentisme i això implicaria una falta d'”objectivitat i imparcialitat” en l’assumpte. Tal com ha explicat l’associació, hi hauria un perfil de Facebook que es va crear el mateix magistrat on es compartien continguts antiindependentistes. Tot i que el perfil ha estat esborrat, l’ANC sospita que Jaime Conejo Heredia podria no ser suficientment neutre per estudiar la querella dels cinc afectats de l’Assemblea per l’espionatge amb Pegasus.

L'aleshores encara directora del CNI, Paz Esteban, arribant al Congrés per comparèixer a la comissió de secrets oficials arran del Catalangate o cas Pegasus, el 5 de maig del 2022 / ACN
L’aleshores encara directora del CNI, Paz Esteban, arribant al Congrés per comparèixer a la comissió de secrets oficials arran del Catalangate o cas Pegasus, el 5 de maig del 2022 / ACN

L’Assamblea ha demanat aquest dimarts la recusació del jutge que ha d’estudiar el cas d’espionatge del Catalangate contra els cinc membres de la pròpia associació. Així doncs, ha argumenta que Heredia havia tingut un perfil de Facebook on compartia continguts contra els independentistes, de Societat Civil Catalana i del portal Dolça Catalunya. També ha apuntat que va ser tinent auditor de la fiscalia juridicomilitar de la 4a Regió Militar. Aquesta informació va aparèixer als mitjans quan era suplent del jutjat d’instrucció número 13, que va instruir la causa de l’1-O. Poc després va eliminar el seu perfil de Facebook.

Actes que fan sospitar d'”imparcialitat”

Tal com ha explicat l’associació, les opinions i articles difosos pel magistrat podrien ser “expressió d’un biaix ideològic i de signe contrari al que representen els investigats”. En aquest sentit, a l’ANC els preocupa que no es pugui investigar de manera neutre la causa, sabent que el jutge hauria publicat sobre ideologies contràries. A part, també han assegurat que “el fet que esborrés el perfil de Facebook podria ser indicatiu de la voluntat d’amagar els continguts publicats”. A més, l’entitat ha considerat que el seu passat militar i hagi tingut lligams amb l’exèrcit “pot afectar els criteris d’objectivitat i imparcialitat”, ja que la causa pot implicar membres del CNI.

Més notícies
Andreu Van den Eynde i Xavier Melero en el seu al?legat sobre l'admissi? de prova
Admesa la primera querella contra l’empresa de Pegasus pel Catalangate
Notícia: Admesa la primera querella contra l’empresa de Pegasus pel Catalangate
Comparteix
El jutjat número 24 de Barcelona ha admès la querella de l'Advocat Andreu Van den Eynde
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament / ACN
Aragonès es querellarà contra l’exdirectora del CNI i NSO pel Catalangate
Notícia: Aragonès es querellarà contra l’exdirectora del CNI i NSO pel Catalangate
Comparteix
El president ho farà entre avui o demà, amb l'objectiu de determinar responsabilitats
Jordi Cuixart representant òmnium a l'ONU / Òmnium
Òmnium porta el Catalangate a l’ONU: “L’espionatge il·legal continuarà”
Notícia: Òmnium porta el Catalangate a l’ONU: “L’espionatge il·legal continuarà”
Comparteix
Ho ha fet de la mà del seu expresident i actual president d'Òmnium Civil Rights Europe, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, en una assamblea general de l'entitat / Aleix Freixas, Xavier Pi
Antich celebra l’admissió a tràmit de la primera querella pel Catalangate
Notícia: Antich celebra l’admissió a tràmit de la primera querella pel Catalangate
Comparteix
Òmnium recorrerà la decisió del jutge de no investigar NSO

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aneualamerda a agost 23, 2022 | 22:18
    Aneualamerda agost 23, 2022 | 22:18
    No feu res més que seguir el joc autonòmic esclau del Govern155 i del Gobierno terrorista. Aixequeu la DUI i afrontem el estado i la Generalitat traïdora. Només així tindrem els 3M d'independentistes al carrer. Amb el que feu ara, només feu de tap.
  2. Icona del comentari de: CAT a agost 23, 2022 | 22:19
    CAT agost 23, 2022 | 22:19
    Del catalangate i de tota la purria espanola contra catalans, aixó es el que tindrien que fer. Més Josep Costa, això es el que necesitem.
  3. Icona del comentari de: Sisplau a agost 23, 2022 | 22:20
    Sisplau agost 23, 2022 | 22:20
    Coordineu-vos amb el Govern Legítim i el Consell de la República Catalana o plegueu. N'estem farts que balleu al ritme castellà i dels seus hidalgos. Només val el que vam votar abans del 155. La resta és traïció i covardia.
  4. Icona del comentari de: Penseu-hi a agost 23, 2022 | 22:46
    Penseu-hi agost 23, 2022 | 22:46
    Quants morts val l'autonomisme, sara Feliu? Quants empresonats, quants expoliats, quants jutjats per la GC Fiscafina, pels Mossos del Estado? Quans torturats a la comisaria val l'autonomisme? Si no lidereu el trencament amb espana i la coordinació amb en Govern Legítim, esdeveniu còmplices d'alta traïció a Catalunya, igual que els de la Genetalitat155.
  5. Icona del comentari de: 1 d'octubre Diada Nacional de Catalunya a agost 24, 2022 | 00:08
    1 d'octubre Diada Nacional de Catalunya agost 24, 2022 | 00:08
    Fa uns dies, el Consell per la República va donar a conèixer els detalls sobre la manifestació de l'1 d'octubre, que es preveu que tindrà lloc a Barcelona i l'objectiu del qual és commemorar els 5 anys del referèndum del 2017. A més, el dia previ, 30 de setembre, es produirà una mobilització nocturna en els centres d'educació on es van produir càrregues policials durant l'1-O. Mobilització nocturna prèvia el 30 de setembre Abans de la manifestació pròpiament dita de l'1 d'octubre, el Consell per la República ha convidat a la ciutadania a realitzar una concentració el dia previ: es preveu que el divendres 30 de setembre, a la nit, els interessats ocupin aquells centres d'educació on, durant l'1-O, es va produir "violència policial". Concentració de l'1 d'octubre: lloc i actes L'acte principal de l'1 d'octubre consistirà en una concentració a les 17.00 a Arc de Triomf, a Barcelona. L'elecció del lloc no és casual: es vol utilitzar precisament la càrrega simbòlica d'aquest monument com a representació de la victòria. S'ha confirmat la intervenció a més de Carles Puigemont, per via telemàtica, en qualitat de president del Consell per la República (i com a president de la Generalitat en aquell 1 d'octubre de 2017). Lema de la manifestació de l'1 d'octubre El lema de la concentració de l'1 d'octubre és "Defensem l'1 d'Octubre, guanyem la independència".
    • Icona del comentari de: Capità a agost 24, 2022 | 10:01
      Capità agost 24, 2022 | 10:01
      Pero de quina victoria esteu parlant? Que vam guanyar? Acas som independents? Com ve diu el Salmond, tot el proces fins ara es un rotund fracas ( s'han fet coses be esclar). Quan abans ho asumim abans ho podrem superar.
      • Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a agost 24, 2022 | 12:40
        1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya agost 24, 2022 | 12:40
        Que encara no haguem guanyat la guerra, fins i tot que hi hagi partidaris de la rendició, no disminueix el valor de la gran victòria de la batalla del 1-O: amb tot l'aparell intoxicador i repressiu i la guerra bruta de l'estat colonial en contra, hi va haver urnes, hi va haver cens, hi va haver punts de votació, vam votar i vam guanyar per més del 92%. La repressió d'aquell dia i la posterior, la traïció d'alguns dirigents i el cansanci i el desànim de molts, són situacions habituals en totes les guerres. És bastant més lògic fer del 1-O la Diada Nacional de Catalunya, que no pas el 11-S que és un dia per honorar els nostres màrtirs i no pas per celebrar res
        • Icona del comentari de: L'1-O no va ser un referèndum a agost 26, 2022 | 01:25
          L'1-O no va ser un referèndum agost 26, 2022 | 01:25
          Només va ser una performance que no va generar res. Ficar papers de qualsevol manera en un taper i contar els vots tu mateix com millor et sembli no és una votació, és un frau. L'1-O el nacionalisme català no va guanyar res més que relat i només per a adoctrinats en el tema.
  6. Icona del comentari de: Observador a agost 24, 2022 | 05:41
    Observador agost 24, 2022 | 05:41
    De quin planeta veniu, els de l'ANC ?. Com redimoni voleu un jutge espanyol que siguiu objectiu?. Vinga, deixeu de somiar truites, si us plau.
  7. Icona del comentari de: Charnego a agost 24, 2022 | 08:35
    Charnego agost 24, 2022 | 08:35
    Yo también pido la recusación y la expulsión de estos supremacistas de la anc.
  8. Icona del comentari de: fideli a agost 24, 2022 | 09:11
    fideli agost 24, 2022 | 09:11
    anc no renya el partits
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 24, 2022 | 09:31
    Doctor Strangelove agost 24, 2022 | 09:31
    Els únics no objectius sou els hiperventilats! L,1O no el reconeix ningú s Europa, ni els obsevadors que vau pagar amb els nostres diners, lladregots! Doc.
    • Icona del comentari de: Pregunta freqüent a agost 24, 2022 | 11:03
      Pregunta freqüent agost 24, 2022 | 11:03
      Així estas d'acord en no reconèixerceleccions democràtiques quan no agraden al gobierno terrorista o als partits venuts al borbó?
  10. Icona del comentari de: Previsions naif a agost 24, 2022 | 16:12
    Previsions naif agost 24, 2022 | 16:12
    ANC i OMNIUM reconeixen el deep state quan tothom ho ha pogut comprovar. I suposen que així sortirà més gent a manifestar-se per la independència. Quan ja hem comprovat que el deep state sempre té impunitat i és immune.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa