El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Antich celebra l’admissió a tràmit de la primera querella pel Catalangate
  • CA

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha celebrat que un tribunal hagi admès a tràmit per primera vegada una querella pel cas Catalngate, el cas d’espionatge amb el programari Pegasus a polítics independentistes. “Suposa la primera posada en marxa d’un tribunal per identificar qui ha estat el responsable”, ha dit Antich en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Al seu entendre, és incomprensible que hi hagi una vulneració del dret a la privacitat i el govern espanyol encara no hagi donat les explicacions. “Demanem que es procedeixi a fer una investigació, que es donin explicacions i que s’assumeixin responsabilitats”, ha afirmat el president d’Òmnium, qui ha avisat que denunciaran el Catalangate on calgui.

Recorreran la decisió del jutge de no investigar NSO

Ha explicat que esgotaran totes les vies judicials i que pressionaran l’Organització de les Nacions Unides a través de tractats internacionals per esclarir els fets. En aquest sentit, ha anunciat que aquest dijous, Òmnium serà en una sessió del Consell de Drets Humans a Ginebra. “Ho denunciarem. No deixarem cap front lliure”, ha alertat.

Antich també ha explicat que qui ha admès a tràmit la querella ha estat el jutjat número 21 de Barcelona i ho ha acceptat per vulneració del dret a la privacitat. Alhora, diu que el jutge no investigarà l’empresa NSO, ja que el magistrat interpreta que es tracta d’una empresa estrangera, on no hi té jurisdicció, i que l’empresa informàtica no és responsable de com s’usen els seus productes. Malgrat això,ha anunciat que ho recorreran i espera que no tardin tan (un any i mig) com les querelles de Roger Torrent i Ernest Maragall. “Som conscients que no es resoldrà en dues setmanes”, diu.

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium
El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium

Òmnium demanava incorporar el que està fet de l’Audiència Nacional

El passat dijous 9 de juny Òmnium va presentar un escrit al jutjat d’instrucció 21 de Barcelona en què demanava l’ampliació de les diligències de la querella que aquest dilluns ha estat admesa a tràmit. L’entitat reclamava llavors que s’incorporés a aquesta querella criminal la investigació que ja està fent l’Audiència Nacional

Més notícies
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, en una assamblea general de l'entitat / Aleix Freixas, Xavier Pi
Òmnium reclama una inversió de 60 milions per a l’audiovisual català
Notícia: Òmnium reclama una inversió de 60 milions per a l’audiovisual català
Comparteix
L'entitat també demana que es creï més contingut juvenil i infantil en llengua catalana
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium
Òmnium creu que el cicle del 2017 “està esgotat” i cal sortir del “bloqueig”
Notícia: Òmnium creu que el cicle del 2017 “està esgotat” i cal sortir del “bloqueig”
Comparteix
La nova junta liderada per Xavier Antich ha fet balanç dels primers cent dies al capdavant d'Òmnium
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium
Òmnium avisa que s’han de complir els acords: “No donem cap xec en blanc a ningú”
Notícia: Òmnium avisa que s’han de complir els acords: “No donem cap xec en blanc a ningú”
Comparteix
"Cal tenir un pla B, un pla C i un pla D per assegurar-nos que es treuen les urpes dels tribunals de l’escola”, assegura el president de l'entitat
El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium
Òmnium demana a l’ONU que s’impliqui en la investigació del cas Pegasus
Notícia: Òmnium demana a l’ONU que s’impliqui en la investigació del cas Pegasus
Comparteix
L'entitat vol una comissió d'investigació internacional que "identifiqui i sancioni" els responsables de l'espionatge massiu a l'independentisme

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fer bullir l'olla ... a juny 28, 2022 | 10:44
    Fer bullir l'olla ... juny 28, 2022 | 10:44
    .... per crear cortines de fum, vapor en aquest cas. Poc més.
  2. Icona del comentari de: 1 d'octubre Diada Nacional de Catalunya a agost 24, 2022 | 00:11
    1 d'octubre Diada Nacional de Catalunya agost 24, 2022 | 00:11
    Fa uns dies, el Consell per la República va donar a conèixer els detalls sobre la manifestació de l'1 d'octubre, que es preveu que tindrà lloc a Barcelona i l'objectiu del qual és commemorar els 5 anys del referèndum del 2017. A més, el dia previ, 30 de setembre, es produirà una mobilització nocturna en els centres d'educació on es van produir càrregues policials durant l'1-O. Mobilització nocturna prèvia el 30 de setembre Abans de la manifestació pròpiament dita de l'1 d'octubre, el Consell per la República ha convidat a la ciutadania a realitzar una concentració el dia previ: es preveu que el divendres 30 de setembre, a la nit, els interessats ocupin aquells centres d'educació on, durant l'1-O, es va produir "violència policial". Concentració de l'1 d'octubre: lloc i actes L'acte principal de l'1 d'octubre consistirà en una concentració a les 17.00 a Arc de Triomf, a Barcelona. L'elecció del lloc no és casual: es vol utilitzar precisament la càrrega simbòlica d'aquest monument com a representació de la victòria. S'ha confirmat la intervenció a més de Carles Puigemont, per via telemàtica, en qualitat de president del Consell per la República (i com a president de la Generalitat en aquell 1 d'octubre de 2017). Lema de la manifestació de l'1 d'octubre El lema de la concentració de l'1 d'octubre és "Defensem l'1 d'Octubre, guanyem la independència".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa