Òmnium Cultural ha demanat a les Nacions Unides que s’impliqui en la investigació del cas Pegasus i ha reclamat una comissió internacional per esclarir l’escàndol de l’espionatge massiu a l’independentisme. Òmnium vol un informe “realment independent i imparcial” i per això el president de l’entitat, Xavier Antich, ha enviat una carta a l’alta comissionada pels Drets Humans de l’ONU, Michelle Bachelet, perquè el fons del cas Pegasus és “una violació dels drets humans”.

L’entitat ha criticat la “nul·la” voluntat del govern espanyol d’arribar fins al final per destapar l’entramat que ha permès l’espionatge a líders polítics i activistes catalans. Òmnium considera que la “manca total” d’explicacions i de respostes “satisfactòries” per part de l’executiu de Pedro Sánchez obliguen a buscar la implicació d’organismes internacionals perquè evitar la “impunitat” dels responsables del cas Pegasus.

En la seva carta, Òmnium espera que Bachelet urgeixi les autoritats espanyoles a posar en marxa una investigació “immediata, independent, transparent i eficaç” per identificar i sancionar els responsables del “major escàndol de ciberespionatge il·legal mai conegut”. Fins ara, el cas Pegasus ha permès detectat la infecció d’una seixantena de mòbils vinculats a l’independentisme, dels quals la meitat el CNI ha justificat perquè tenien l’aval del Tribunal Suprem.

Òmnium demana que s’aturi “immediatament” l’espionatge

A més, Antich ha convidat l’alta comissionada a demanar a Espanya que aturi “immediatament” l’espionatge “il·legal” als adversaris polítics i que rescindeixi qualsevol contracte que encara estigui vigent amb el Grup NSO, l’empresa israeliana propietària del programa Pegasus, o qualsevol altra companyia que actuï com a intermediària. També volen que l’estat repari el mal fet a totes les “víctimes” del cas Pegasus i que creï els mecanismes necessaris per “protegir la població de violacions de drets humans derivades de l’espionatge digital”.

Fins ara, el govern espanyol ha intentat desvincular-se de qualsevol operació per vigilar l’independentisme de manera irregular i han assenyalat en tot moment als serveis secrets. L’executiu de Pedro Sánchez només va reaccionar quan es va saber que els mòbils del mateix Sánchez i de dos dels seus ministres havien estat infectats amb Pegasus per un país estranger o les clavegueres de l’estat. Sánchez va responsabilitzar el CNI de la bretxa de seguretat i en va fer caure la directora.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 24, 2022 | 08:58
  Gonzalo maig 24, 2022 | 08:58
  Os falta la confederación intergalactica, con sede en raticulin.
 2. Icona del comentari de: Àcrata. a maig 24, 2022 | 08:59
  Àcrata. maig 24, 2022 | 08:59
  La ONU no farà res de res; els governs, tot i haver de guardar les aparences, s'ajuden entre ells. I si cau algun governant per actes il·legals és perquè un altre aspira al carrec del caigut, per res més.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 24, 2022 | 10:50
   Pere Llimonera i Citronell maig 24, 2022 | 10:50
   La ONU no hará nada, exacto, porque N0 puede inmiscuirse en cuanto un país Democrático (aun con sus defectos, muchos o pocos, pero que todos los países Democráticos de nuestro entorno también tienen en diferentes formas y grados) utiliza las armas legales y la tecnología para impedir que delincuentes convictos y confesos o presuntos delincuentes, muchos de ellos políticos, que muy probablemente N0 solo están relacionados con DeLiT0s Económicos, acaben con la Democracia y el Estado de Derecho... Apa, Bon Dia!
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 24, 2022 | 10:32
  Gonzalo maig 24, 2022 | 10:32
  Si ellos tienen ONU, nosotros tenemos DOS.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 24, 2022 | 16:06
   Anònim maig 24, 2022 | 16:06
   Ja saps que els catalans trenquem els ous de dos en dos i ens hi fem una truita? Agafels be, que et perillen, tros de putañol de merda.
 4. Icona del comentari de: Aneualamerda a maig 24, 2022 | 13:14
  Aneualamerda maig 24, 2022 | 13:14
  Prou merdes de cara a la galería. Ajudeu a aixecar la DUI o plegueu.
 5. Icona del comentari de: MHP a maig 24, 2022 | 13:53
  MHP maig 24, 2022 | 13:53
  Tranquils, el espionatge a constitucionalistes a Catalunya està en bones mans, el TJUE. Es el que té viure a una regió sense cap garantia democràtica com es Catalunya.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 24, 2022 | 16:10
   Anònim maig 24, 2022 | 16:10
   Tens raó, vivim en una regió europea, la putañola, sense cap garantia democràtica. Sempre enquistada en el franquisme, la violència i la dominació. Sort que la resta del món cada dia veu més la merda que és l'estat putañol. Aprofita que s'acaba i després no hi haurà prou pedres per amagar a tots els merdes que sou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa