El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO i UGT es desmarquen d’altres sindicats en la demanda d’eliminar escoles concertades

Dos dels sindicats més importants, CCOO i UGT, han sorprès aquest dimecres en desmarcar-se de la manifestació que s’ha anunciat pel 14 de maig per la seva discrepància en la petició d’eliminació de les escoles concertades. Aquest matí la resta de sindicats, que en tota aquesta pugna amb Educació han actuat de manera unitària, han anunciat aquesta nova mobilització amb l’absència destacada d’aquests dos sindicats. En ser interpel·lats pel motiu d’aquesta absència, el portaveu de La Intersindical, Bernat Pèlach, i la portaveu del sindicat majoritari USTEC, Iolanda Segura, han explicat que les demandes relatives a la concertada que s’han incorporat a petició de l’aFFaC no han convençut aquests dos sindicats, pel que no convocaran els seus afiliats a la manifestació del 14 de maig.

Segura ha subratllat que no hi ha cap conflicte en la unitat sindical i ha intentat treure-li importància a aquesta absència, però la imatge de fragmentació dels sindicats fa dies que s’ha fet evident. De fet, CCOO va ser el primer sindicat en distanciar-se de la unitat en condemnar accions que USTEC i UGT reivindicaven com a seves, com ara l’ocupació de la seu d’ERC a Barcelona o les pintades a la Fundació Bofill. Ara, les reivindicacions relatives a les escoles concertades han fet més gran aquesta divisió sindical.

L’eliminació dels concerts, el punt de conflicte

A la manifestació del 14 de maig s’hi uniran les famílies, representades per l’aFFaC, i els estudiants. Per unir-s’hi, però, han establert dos punts més que es sumen a les reivindicacions que han exposat els sindicats des que van començar la guerra amb la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray. Aquests dos punts són l’eliminació progressiva dels concerts dels centres privats que no donin resposta a les necessitats d’escolarització i la fi de tancaments de grups i centres a la xarxa educativa pública per garantir un sistema inclusiu. CCOO i UGT no s’hi han unit en discrepar sobre aquesta petició d’eliminar les concertades, però els sindicats convocants han refusat aclarir en quin punt exactament no hi estan d’acord. “No han sortit de la unitat sindical”, han explicat per puntualitzar que seguiran presents a les pròximes mobilitzacions, que s’anunciaran demà dijous i que molt probablement seran noves jornades de vaga al maig.

Negociacions trencades

La partida entre Cambray i els sindicats continua enrocada després que Educació donés per trencades les negociacions amb la publicació de la resolució de plantilles. Els sindicats sostenen que encara es pot negociar sobre la reducció d’una hora lectiva si és per a tots els docents -des de la primària a l’FP o el batxillerat- mentre que fonts del departament ho descarten perquè l’oferta va caducar en l’última mesa sectorial. De fet, Educació creia que es podria arribar a un acord en aquest sentit, però el rebuig dels sindicats a seure en la mesa sectorial a negociar -per setena vegada- va acabar provocant que la conselleria retirés l’oferta i seguís endavant perquè “l’administració no pot quedar bloquejada”.

En aquest marc, els sindicats han avisat que el tercer trimestre hi haurà mobilitzacions constants començant per la del 14 de maig. Consideren que Cambray és “un cadàver polític” i continuen demanant la seva dimissió i la reversió de les retallades com a condició per donar per acabades les mobilitzacions. Fonts del departament, però, asseguren que el punt principal de conflicte és el calendari pel fet d’obligar els professors a treballar presencialment els cinc primers dies laborables de juliol. Aquestes mateixes fonts avisen que no el retiraran perquè és una decisió de política educativa que no afecta els drets laborals. CCOO ha anunciat que presentarà un recurs contra aquesta resolució.

Més notícies
La directora general de professorat, Dolors Collell, atén els mitjans / Ivet Núñez

Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs

Notícia: Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs
Comparteix
La negativa dels sindicats a assistir a les meses sectorials suposa que Educació doni per trencades les negociacions
Notícia: Educació publica la resolució de plantilles que confirma l’avançament del curs - Mobile
Professors protesten contra els plans d'Educació pel pròxim curs / Europa Press

La comunitat educativa colla Cambray amb una nova manifestació el 14 de maig

Notícia: La comunitat educativa colla Cambray amb una nova manifestació el 14 de maig
Comparteix
Sortirà a les 12h de la Plaça Universitat i acabarà al Parc de la Ciutadella
Notícia: La comunitat educativa colla Cambray amb una nova manifestació el 14 de maig - Mobile
Concentración de sindicatos educativos ante la Conselleria de Educación de la Generalitat
EUROPA PRESS
(Foto de ARCHIVO)
27/1/2022

Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol

Notícia: Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol
Comparteix
Consideren que la normativa no s'ajusta a la legalitat
Notícia: Revolta sindical contra l’obligació dels professors de treballar al juliol - Mobile
Professors protesten contra els plans d'Educació pel pròxim curs / Europa Press

Els professors tornen a desafiar Cambray amb una mobilització el 14 de maig

Notícia: Els professors tornen a desafiar Cambray amb una mobilització el 14 de maig
Comparteix
El recorregut es coneixerà aquest dimecres
Notícia: Els professors tornen a desafiar Cambray amb una mobilització el 14 de maig - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a maig 04, 2022 | 19:32
  Català a l'escola i arreu maig 04, 2022 | 19:32
  Que els sindicats espanyolistes CCOO i UGT no hi participin sempre és una bona notícia. Per contra, no veig en els cartells de convocatòria cap referència a la descastellanitzacio de l'escola catalana. Si no hi ha una referència clara a la defensa de la llengua, no penso pas participar-hi
 2. Icona del comentari de: Nre a maig 04, 2022 | 20:36
  Nre maig 04, 2022 | 20:36
  Cap cosa nova. Els sindicats del regim feixista segueixen la doctrina de l’estat escanyol
 3. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a maig 05, 2022 | 17:14
  LLARENA dPENA maig 05, 2022 | 17:14
  Que raro ¡¡¡ Aquest grup de ex-sindicalistes, CCOO i UGT son part dels sistema estatal. No tenen res de treballadors. Fa molts anys que no promouen cap vaga, res, excepte parlar molt quan estan amb en P. Sanchez en alguna reunió amb empresaris en les que tot el que fan és aceptar el que els hi diguin. Van sortir de mani el día 1 amb la pancarta però ja l'han guardat fins l'any vinent. Cada día 1 de Maig, CCOO i UGT, és lùnic dia de totl'any que fan alguna cosa en tot l'any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa