El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França frena la culminació del MidCat: “Trigaria molts anys”
  • CA

El govern francès ha assegurat que la construcció del gasoducte català MidCat “trigaria molt a estar operatiu” i “per tant, no respondria a la crisi actual”. Així doncs, el projecte per construir un gasoducte atravessant els Pirineus per unir Espanya amb Europa no convenç a França, que seria l’encarregada de transportar el gas al centre del continent.

La reacció de França es produeix després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, declarés que portaven “molt de temps” demanant reactivar un projecte que transporti gas d’Algèria a través d’Espanya a la resta d’Europa. Tanmateix, el subministrament de gas algerià a Espanya s’ha reduït després que Madrid donés suport al pla del Marroc sobre el Sàhara Occidental.

El suport d’Alemanya

D’altra banda, el canceller alemany, Olaf Scholz, va assegurar que el MidCat “contribuiria en gran manera” a facilitar el subministrament d’energia després de la guerra d’Ucraïna. Alemanya és un dels països europeus amb més dependència del gas rus. Per tant, Scholz és un dels més interessats en què es reactivi el projecte del gasoducte català i així buscar alternatives.

El candidat de l'SPD, Olaf Scholz, parlant a la seu del partit | ACN
El canceller alemany, Olaf Scholz, parlant a la seu del partit | ACN

Aragonès defensa la construcció del MidCat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat en reiterades ocasions la construcció del MidCat ja que “és estratègic per a Europa i per a Catalunya, més en el context actual, però també per al futur i la distribució d’hidrogen verd”, ha assegurat. A més, ha celebrat el suport de Scholz al projecte.

Aragonès va reunir-se la setmana passada a París amb el president del Syndicat des Énergies Renouvelables, Jean-Louis Bal per defensar la construcció del gasoducte català i tractar la crisi energètica. “Quantes més fonts alternatives d’energia hi hagi, menys dependència hi haurà respecte a determinats productors”, va assegurar Aragonès en la roda de premsa posterior a la trobada.

Més notícies
Una factura de l'electricitat, amb un llum | Europa Press
La demanda elèctrica es redueix un 3,7% la primera setmana del decret energètic
Notícia: La demanda elèctrica es redueix un 3,7% la primera setmana del decret energètic
Comparteix
Ribera ha remarcat que aquest descens s'ha produït en plena onada de calor, pel que ha agraït el "compromís cívic" de la ciutadania
El conseller d'Economia, Jaume Giró, a la Ciutat de la Justícia, en la presentació de la seva denúncia pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
Giró avisa que el Midcat és una “solució parcial” que no serà “ni fàcil ni ràpida”
Notícia: Giró avisa que el Midcat és una “solució parcial” que no serà “ni fàcil ni ràpida”
Comparteix
Ha avisat que la solució no serà "ni fàcil ni ràpida" perquè depèn de les ajudes de la Unió Europea i del vistiplau de França
La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, durant la roda de premsa a Luxemburg on reclama separar el preu del gas de l'electricitat / ACN
La part catalana del MidCat podria estar llesta en 9 mesos
Notícia: La part catalana del MidCat podria estar llesta en 9 mesos
Comparteix
La ministra de Transició Ecològica assegura que el gran problema és fer-ho arribar a l'Estat francès pels Pirineus
El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, en una roda de premsa / ACN
La UE invertirà 210.000 milions per deixar de dependre de l’energia russa
Notícia: La UE invertirà 210.000 milions per deixar de dependre de l’energia russa
Comparteix
Deixar de dependre del petroli i el gas rus suposaria un estalvi de 100.000 milions d'euros anuals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 18, 2022 | 14:56
    Ricard agost 18, 2022 | 14:56
    El de sempre. Ni TGV, ni aigua, ni gas.
  2. Icona del comentari de: PERELL a agost 18, 2022 | 19:02
    PERELL agost 18, 2022 | 19:02
    França es un país seriós on no es poden atropellar els drets dels seus ciutadans. La construcció d'aquest gasoducte per territori francès comportarà la expropiació dels terrenys per on haurà de passar el canonada del gas. Això vol dir que el Estat Francès haurà de informar als afectats, Els afectats hauran de decidir si accepten o no la expropiació. En cas de que no l'acceptin s'hauran de fer una sèrie de recursos als tribunals de justícia, que poden durar anys. es per tant molt lògic que els francesos diguin que poden passar anys abans no es pugui portar a terme el gasoducte. Espanya es diferent , com que aquí els drets dels ciutadans es poden violar sempre que es vulgui, es diu que en 10 mesos pot estar fet doncs si s'han de violar drets es farà peti qui peti, dons finalment la Justícia Española donarà la raó al govern espanyol de torn, sigui del PSOE o del PP. En aquesta pressa per fer el gasoducte esta el interès de la empresa ENAGAS de donar rendiment econòmic brutal les 6 plantes regasificadores de ENAGAS que poden gasificar un total de 7.250.000 m3 i enviar-los a Europa a un preu molt mes elevat que el de venda al mercat espanyol que s'alimentarà del gas que arriba ja gasificat des de Argelia Però esteu tranquils que no es farà pas. L'únic del govern de la Generalitat que ha dit que aquest projecte es molt complexa ha estat el Conseller de Economia en Jaume Giró perquè es l'únic que ha treballat en una empresa privada, la resta del Govern tots molt il·lusionats per una nova enganyifa del president Sanchez, dons podeu estar segurs ell sabia de bell antuvi que el projecte no es podia portar a terme en 10 mesos
  3. Icona del comentari de: Joanka a agost 18, 2022 | 20:00
    Joanka agost 18, 2022 | 20:00
    Tocar de peus a terra no és molt normal a caspanya. Tenim uns plítics forjats a les joventuts dels oartits que no coneixen el món real. Coneixen el de les travettes i punyalades a dins del partit per arribar a dalt de tot. Una vegada arriben volen i stalar-se anys ja que mai han treballat fora del partit i són totalment incompetents i bastant inutil i mai arribarien a guanyar el sou que els paguem.
  4. Icona del comentari de: fat boy a agost 18, 2022 | 22:01
    fat boy agost 18, 2022 | 22:01
    No els ha oferit convocar una taula de negociacio?
  5. Icona del comentari de: Català a agost 19, 2022 | 08:46
    Català agost 19, 2022 | 08:46
    Doncs ha estat una bona jugada; ara la culpa serà dels dolents dels francesos. I el President espanyol quedarà com un senyor. Que els tràmits serien molt llargs ho sabia perfectament.
  6. Icona del comentari de: Català a agost 19, 2022 | 08:46
    Català agost 19, 2022 | 08:46
    Doncs ha estat una bona jugada; ara la culpa serà dels dolents dels francesos. I el President espanyol quedarà com un senyor. Que els tràmits serien molt llargs ho sabia perfectament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa