El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC vol una majoria per als pressupostos sense haver de “triar un partit”
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) torna a insistir en la necessitat d’assolir una majoria “el màxim d’àmplia” per poder tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per al 2023. En una roda de premsa aquest dimarts, la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha remarcat que, des del partit i del Govern, no consideren que sigui “qüestió de triar un partit o un altre sinó de triar el país”. Per això, ha afegit que aquest objectiu implica “crear un acord de forma honesta, generosa i responsable” i ha fet una crida a “intensificar aquestes negociacions amb absoluta responsabilitat, generositat i voluntat de sortir-ne amb un acord”, ha afirmat.

Negociacions obertes amb Junts, PSC i comuns

El Govern no tanca les portes a cap partit de l’oposició per poder avançar en les negociacions. De fet, actualment es troba en converses amb Junts per Catalunya -que constantment pressiona el president Pere Aragonès perquè aclareixi amb qui vol aprovar els comptes-, el PSC i els comuns per tal de poder tancar un acord pressupostari per a l’any que ve. La republicana ha assegurat que la prioritat és poder aprovar uns comptes catalans “tan aviat com sigui possible” i ha demanat “generositat i responsabilitat” a tots tres. “Als que fan mà estesa de tant en tant i als que ara fan veure que no els interpel·len aquests pressupostos”, ha afegit, referint-se al partit de Laura Borràs i Jordi Turull.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, saludant-se amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, abans de començar un Consell Nacional del partit | ACN (Mariona Puig)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, saludant-se amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras | ACN (Mariona Puig)

Catalunya “necessita” pressupostos

La portaveu d’Esquerra ha insistit que Catalunya “necessita” els nous pressupostos “per a la gent, els serveis públics, per ajudar les empreses i per a tothom”. Per això, Vilalta és conscient que si hi ha voluntat, aconseguiran arribar a un acord, però ha advertit que “serà molt difícil” si hi ha partits que treballen “des del tacticisme o la voluntat de fer-ho descarrilar tot”.

Més notícies
La presidenta de Junts, Laura Borràs, en una intervenció al Consell Nacional del partit / ACN
Borràs, sobre ERC i la sedició: “No hem vingut a reformar Espanya”
Notícia: Borràs, sobre ERC i la sedició: “No hem vingut a reformar Espanya”
Comparteix
L'ex presidenta del Parlament no vol que representants dels republicans i de la CUP l'acompanyin al TSJC: "Han de ser coherents"
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, assegura que els juristes estan estudiant la reforma de la malversació | Europa Press
ERC diu que juristes de les dues parts estudien com reformar la malversació
Notícia: ERC diu que juristes de les dues parts estudien com reformar la malversació
Comparteix
Rufián assegura que no es pot permetre que el Codi Penal s'utilitzi per a "càstigs ideològics"
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant un Consell Nacional del partit | ACN
Junqueras demana a l’oposició “generositat” per aprovar els pressupostos
Notícia: Junqueras demana a l’oposició “generositat” per aprovar els pressupostos
Comparteix
En el discurs del Consell Nacional d'ERC, el líder republicà recorda que "no és moment" de voler "posar-se en evidència els uns als altres"
Una imatge de la bancada de Junts per Catalunya en el darrer ple del Parlament/Parlament
El Govern surt més optimista que Junts de l’última reunió pels pressupostos
Notícia: El Govern surt més optimista que Junts de l’última reunió pels pressupostos
Comparteix
El partit de Turull i Borràs ataca Aragonès, mentre l'executiu assegura que han presentat algunes prioritats

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un altra 'obsessionada', producte 'del atado y bien atado', insultant la lliure intel·ligència a novembre 29, 2022 | 21:36
    Un altra "obsessionada", producte "del atado y bien atado", insultant la lliure intel·ligència novembre 29, 2022 | 21:36
    La vostra vergonya, és que ja heu triat el Pais on voleu merdejar.
  2. Icona del comentari de: Lluït a novembre 30, 2022 | 00:04
    Lluït novembre 30, 2022 | 00:04
    El partit minoritari somiant el conte de la lletera... No te jode!
  3. Icona del comentari de: Maria Martínez a novembre 30, 2022 | 08:26
    Maria Martínez novembre 30, 2022 | 08:26
    ERC el juguet del feixista español SANCHEZ.155.GAL. Pobre catalá en mans del GENOCIDA JUNQUERAS, EL AMPLIAR LA BASE RUFIANESCA ESPAÑOLA
  4. Icona del comentari de: JordiP a novembre 30, 2022 | 11:08
    JordiP novembre 30, 2022 | 11:08
    Marteta, digues al teu Kefe que, si en cop d'expulsar el conseller de JxC l'hagués cridat a capítol per cantar-li la canya, ara no tindrieu que suplicar-los-hi que no us aixafin la guitarra pressupostària. Una altra vía: en lloc de matxacar el antepressupost del Govern de coalició (que ja estava força ben arreglat i pactat) i remoure atrabiliàriament totes les partides en pla de vengança, hauria d'haver estudiat amb el Giró que el va parir quines xifres es podien tunejar sense trencar la baralla acceptatòria. I ara voleu pactar? Polítics que no fan política no són polítics: són "tuercebotas" que administren xapusserament els diners del contribuent. Mals polítics, en definitiva. I de mala política vosaltres n'esteu donant una pila d'exemples, Marteta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa