El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’onada de calor deixa quatre morts a Catalunya des de diumenge
  • CA

La onada de calor ha portat temperatures extremes a Catalunya, on a set municipis s’ha arribat gairebé als 41 graus. Aquestes temperatures tan elevades tenen afectació directa a la salut de les persones, el que ha posat en alerta els serveis d’emergències mèdiques per l’increment d’incidents relacionats amb la calor. De fet, quatre persones han mort per cops de calor a Catalunya des de diumenge, segons es recull a la informació estadística de Monitorització de la mortalitat diària per excés de temperatura de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII).

Si es desglossa en dies, el dia de més mortalitat a Catalunya va ser aquest divendres, quan van morir dues persones per incidents de calor. Divendres va ser un dia molt dur quant a les temperatures, amb una calor que no va donar treva ni tan sols a la nit. La nit de divendres va ser tropical, amb mínimes de fins a 32 graus en alguns punts de Catalunya. Dijous va morir una altra persona i el primer dia de l’onada de calor, diumenge passat, també en va morir una. Això eleva la xifra a quatre des que va començar l’onada de calor d’aquest mes de juliol. Una d’aquestes víctimes catalanes era major de 85 anys segons reflecteixen les estadístiques.

El pic de mortalitat per calor a l’estat espanyol va ser ahir divendres

Al conjunt de l’estat espanyol des del 10 de juliol s’han comptabilitzat 360 morts atribuïbles a les altes temperatures. Concretament el 10 de juliol es van produir 15 defuncions. Aquestes van pujar a 28 el dilluns, quan les temperatures encara van ser més extremes, 41 el dimarts, 60 el dimecres i 93 el dijous. Divendres va ser el dia amb més mortalitat amb un pic de 123 defuncions en un sol dia, totes elles atribuïbles a les temperatures extremes.

Més notícies
Les temperatures d'aquest juny seran molt elevades / Pixabay
MÉTEO | Risc molt alt per la calor extrema aquest cap de setmana
Notícia: MÉTEO | Risc molt alt per la calor extrema aquest cap de setmana
Comparteix
La onada de calor no donarà treva fins d'aquí, com a mínim, una setmana
La calorada d'aquest mes de maig ha omplert les platges de Barcelona / ACN
MÉTEO | Es disparen els termòmetres a Catalunya, en especial el dilluns
Notícia: MÉTEO | Es disparen els termòmetres a Catalunya, en especial el dilluns
Comparteix
El temps amenaça amb una nova onada de calor
Arriba la calor a Catalunya / ACN
Quan s’acabarà l’onada de calor?
Notícia: Quan s’acabarà l’onada de calor?
Comparteix
Les temperatures arribaran als 40 graus a final de setmana i les altes temperatures encara es mantindran durant dies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament / ACN
Aragonès envia un missatge per l’onada de calor: “Extremem precaucions”
Notícia: Aragonès envia un missatge per l’onada de calor: “Extremem precaucions”
Comparteix
El president de la Generalitat demana prudència especialment al Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell i les Garrigues

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 16, 2022 | 14:36
    ciutadà juliol 16, 2022 | 14:36
    I d'aixó n'hi ha que en diu el bon temps. Doncs, com serà el dolent?.
  2. Icona del comentari de: Jubilat. a juliol 16, 2022 | 14:47
    Jubilat. juliol 16, 2022 | 14:47
    Per a mi, d'ençà que vaig començar a treballar, als 14 anys, (exactament 14 anys, un més i tres dies), l'estiu ha estat sempre el mal temps. Sempre ha estat per a mi l'época del màxim treball, arribant els darrers anys a fer jornades laborals d'entre 10 i 12 hores, sis dies a la setmana. És clar que m'he estalviat el que en diuen "La depressió de setembre" per la senzilla raó de que setembre és per a mi el contrari del què és per a la majoria: és el moment de l'alliberament. No sé el que son les vacances d'estiu d'ençà que vaig acabar l'escola primària i ara, un cop jubilat, tampoc sento cap mena de simpatia per l'estiu.
  3. Icona del comentari de: Observador. a juliol 16, 2022 | 15:17
    Observador. juliol 16, 2022 | 15:17
    Jose Plàaho deia i escrivia: "L'estiu és l'estació més trista en aquest País". Jo hi estic completament d'acord. I no sóc jo sol: coneixeu "Les quatre estacions", d'Antonio Vivaldi? Doncs ja haureu notat que l"Estiu". és una melodia trista, melangiosa. I només cal veure el camps arrassats per la solellada inclement, l'herba groguenca ..... I el rics d'incendi. Ja em direu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa