El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Es disparen els termòmetres a Catalunya, en especial el dilluns
  • CA

Seguint la tendència de tot l’any, el temps d’aquest mes de juny ha estat molt inestable. La forta calorada que va situar els termòmetres deu graus més amunt de l’habitual per aquesta època de l’any a principis de mes ha anat seguida de pluges que han posat en alerta fins a 25 municipis de Catalunya durant Sant Joan.

Però la treva sembla que ha acabat, perquè aquest cap de setmana s’espera extremadament calorós. Això sí, les temperatures no arribaran a les màximes que vam tenir durant l’onada de calor, quan a molts punts del país es va superar la barrera dels 40 graus durant diversos dies seguits.

Una dona combat la calor a una piscina / Pixabay
Una dona combat la calor a una piscina / Pixabay

Dissabte de calor extrema a l’interior

Lleida serà la demarcació que més patirà la calor que comença, de nou, aquest cap de setmana. De fet, a la ciutat de Lleida s’hi esperen fins a 35 graus aquest dissabte. El mercuri pujarà sobretot en les hores centrals del dia, tot i que la nit tampoc no serà massa refrescant. Les mínimes es situaran al voltant dels 20 graus.

Al Litoral les temperatures seran més agradables que a Lleida, però tot i així hi haurà màximes de 28 graus. A la ciutat de Barcelona serà complicat dormir, amb temperatures que no baixaran dels 25 graus. A Tarragona i Vilanova i la Geltrú les mínimes també seran tropicals, amb 23 i 24 graus respectivament.

Un home amb mal de cap per la calor / Pixabay
Un home amb mal de cap per la calor / Pixabay

A la Catalunya Central les màximes seran de 32 graus durant el dia, amb calor extrema sobretot a partir de les 14 hores, tot i que la nit donarà certa treva amb mínimes d’aproximadament 17 graus, 8 menys dels que s’esperen a la capital catalana durant la matinada.

Diumenge ennuvolat però extremadament calorós

Diumenge encara farà més calor que dissabte a tota Catalunya, tot i que aquesta calor no anirà acompanyada de sol. Més aviat al contrari, els núvols seran protagonistes durant tota la jornada. En tot el país només s’espera que faci sol a Mataró i Manresa. A la resta del país el cel estarà ennuvolat, tot i que tampoc no s’esperen precipitacions enlloc.

Les temperatures, però, seran pràcticament insuportables. A la demarcació de Lleida s’arribarà als 38 graus a les 17 hores i durant la nit costarà dormir, ja que les mínimes es quedaran en 22 graus. A la Catalunya Central la temperatura també arribarà als 37 graus durant el dia. A les Terres de l’Ebre la calor també serà complicada de suportar, amb màximes de 35 graus i mínimes de 20.

Sol de justícia sobre una plaça Major de Vic gairebé deserta, en plena onada de calor / Jordi Borràs
Sol de justícia sobre una plaça Major de Vic gairebé deserta, en plena onada de calor / Jordi Borràs

Pel que fa a Barcelona, la temperatura serà més o menys la mateixa que dissabte, amb màximes de 28 graus i mínimes, durant la nit, de 24. La calor es suportarà més bé a la capital, on el mercuri no pujarà tant durant el dia, però l’ambient de xafogor de la matinada dificultarà conciliar el son als barcelonins.

Dilluns de sol i màxima calor a tota Catalunya

Si el cap de setmana serà bastant calorós, no serà res comparat amb les temperatures de dilluns. A Lleida hi haurà fins a 39 graus durant el dia i 22 graus durant la nit. A bona part del país es superaran els 35 graus, especialment a la demarcació de Girona i a la Catalunya Central. Al Litoral la temperatura serà una mica més baixa, però la humitat farà que la sensació de calor sigui molt intensa.

A Barcelona, al Maresme i a Tarragona s’hi esperen temperatures al voltant dels 30 graus, que arribaran als 33 a les Terres de l’Ebre. Les mínimes es situaran a pràcticament tot el país entre els 21 i els 25 graus, temperatures molt altes per a la matinada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juny 30, 2022 | 20:13
    ciutadà juny 30, 2022 | 20:13
    Som a l'estiu. Què voleu, que nevi?.
  2. Icona del comentari de: Jubilat. a juliol 01, 2022 | 08:20
    Jubilat. juliol 01, 2022 | 08:20
    Doncs farem provisió de queviures i quebeures i ens tancarem a casa sense treure el nas al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa