El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Preocupació per l’incendi a l’R3: “Fa por que passi alguna cosa”

Indignació i preocupació a causa de l’incendi d’aquest dimarts al vespre a una catenària de l’estació de trens de Rodalies a Manlleu (Osona). No hi va haver ferits, però les imatges van córrer ràpidament per les xarxes. Pilar Rodríguez, usuària habitual de l’R3 explicava aquest dimecres a l’ACN que avui ha preguntat si tot estava arreglat abans de pujar al tren. “Fa por que pugui passar alguna cosa”, admet, i afegeix que està tipa dels retards a l’R3. “És esgotador, cada dia, no ho veig normal perquè paguem el bitllet per poder arribar”, remarca. Aquesta matinada, a més, la Policia Local de Manlleu ha enxampat cinc grafiters que estaven pintant els vagons que havien quedat a la via. Eren de Cerdanyola i Granollers i s’està pendent de la sanció administrativa a què s’enfrontaran.

10 minuts de retard durant el matí

Els trens a l’estació de Manlleu han circulat amb uns 10 minuts de retard al llarg del matí. “Veurem com va avui”, deia Pilar Rodríguez, que l’agafa a diari per estudiar i anar a treballar. La sensació entre els viatgers, diu, és que les millores definitives no acaben d’arribar i reconeix que es fa dur perquè no tenen alternativa. “No puc pagar-me un taxi cada dia, sempre depenc del tren”, afirma amb resignació. Quan ha d’anar a Centelles, per veure els seus fills, sovint s’ha d’esperar fins a una hora. “Això no és normal, la gent està molt enfadada”, afegeix.

Una altra usuària Maria Camila explica que no se sap mai. “L’aplicació marcava les 10 i 10 i ara ja diu a 10 i 28”, detalla. Com que passa tot sovint, admet que “toca sacrificar el temps que podries invertir en altres coses” i sortir sempre amb més d’una hora d’antelació per no arribar tard a la feina.

Imatge d’arxiu del servei de Rodalies de Catalunya / Europa Press

L’Ajuntament se sent “desemparat”

Des de l’Ajuntament de Manlleu admeten que també ho viuen amb molta indefensió. “Ens sentim desemparats, que volem apostar pel tren -tenim un projecte de tren de mercaderies – però ningú ve ni ens dona un cop de mà”, afirma el regidor de Seguretat, Arnau Rovira. Lamenta l’estat en què es troba l’estació per falta de manteniment. “Manlleu no s’ho mereix i l’ajuntament no pot actuar en un edifici que no és nostre, ens trobem lligats de mans i peus”, diu.

En aquesta última incidència, se’ls ha afegit vandalisme. Segons ha explicat el regidor una patrulla de la Policia Local va enxampar sis persones fent grafits als trens que havien quedat aturats a les vies arran de l’incident. Va passar a la matinada i un d’ells va poder escapar mentre que els altres van ser identificats. Havien vingut en cotxe des de Cerdanyola i Granollers i anaven ben equipats amb material, que va ser comissat per la policia. “Ja és fort que també hi hagi un turisme de grafiters”, lamenta.

Enèsima incidència

Per l’alcalde del municipi, Àlex Garrido, el que va passar ahir va ser l’enèsima incidència malgrat que, afortunadament, no hi va haver ferits. Demanaran explicacions a Adif i Renfe per conèixer exactament les causes i exigir responsabilitats si ho creuen convenient. En aquest sentit, Garrido reclama amb urgència que s’inverteixin els diners necessaris per revertir aquesta situació. I admet que des del món local els és molt difícil gestionar incidències com aquestes perquè sovint “Renfe i Rodalies es passen la pilota entre ells”. Fa uns mesos també es van queixar per la falta de neteja a les instal·lacions de l’estació i, segons diu, els va costar molt trobar un interlocutor.

Des d’Adif, han explicat que a les 8 del vespre es va detectar una manca de tensió a l’estació derivada d’un problema entre el pantògraf d’un tren i la catenària. La companyia està investigant l’origen de l’incendi que hi va haver a la catenària. Amb la falta de subministrament elèctric, es va tallar la circulació. Tècnics d’Adif van iniciar els treballs de reparació dels danys i pels volts de dos quarts de cinc de la matinada ja va quedar resolt i el servei es va reprendre amb normalitat.

Més notícies
La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | Europa Press
El Senat reprova la ministra Raquel Sánchez per la gestió de Renfe
Notícia: El Senat reprova la ministra Raquel Sánchez per la gestió de Renfe
Comparteix
ERC també vol que el Parlament de Catalunya reprovi la ministra durant el pròxim ple del 30 de maig
Moment del gag sobre la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3
Un jutjat investiga l”Està Passant’ pel gag de TV3 sobre el Rocío
Notícia: Un jutjat investiga l”Està Passant’ pel gag de TV3 sobre el Rocío
Comparteix
L'entitat ultra Abogados Cristianos va denunciar Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín per burlar-se de la verge
La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras / EP
Junts denuncia el veto al Congrés d’una pregunta sobre Rodalies
Notícia: Junts denuncia el veto al Congrés d’una pregunta sobre Rodalies
Comparteix
El partit preguntava a la ministra d’Hisenda pel finançament de Rodalies i la Moncloa creu que havia de respondre la de Transports, absent al ple
Passatgers de l'R2 Sud atrapats a Castelldefels / ACN
La mala gestió de l’avaria de l’R2 li pot costar un milió d’euros a Renfe
Notícia: La mala gestió de l’avaria de l’R2 li pot costar un milió d’euros a Renfe
Comparteix
L'Agència Catalana de Consum ha obert un expedient sancionador per "irregularitats" en l'atenció al client i "pràctiques comercials deslleials"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Girona a maig 10, 2023 | 16:55
    Girona maig 10, 2023 | 16:55
    Costa trobar infirmació sobre les candidatures extra-parlamentaries a la premsa, és com si només hi participessin ER, CUP, Comuns, Junts, PSC i poca cosa més. Fa dies que miro diversos mitjans i tots coincideixen a parlar únicament d'aquests i d'altres com ara: PP, Ciudanos, Valents o VOX. Ni una paraula del FNC, o AC, o el Partit Animalista Pacma. No entenc aquesta parcialitat, com si tots el mitjans haguessin ignorat determinats partits. Boicot a l'"extrema dreta"? Depèn, perquè posen al mateix sac el FNC o AC i Vox, però només parlen de VOX. I el Pacma? I Primàries, que es presenten a diversos municipis? Aquí podeu trobar llistes completes (no poso enllaços directes perquè El Mon no em publica missatges si contenen enllaços): - Per Barcelona: Poseu a la barra del navegador "candidatures minoritàres eleccions municipals 28 maig" - Llistat de totes les candidatures arreu del país. Aquí sí que surten tots els municipis, només cal posar el nom del municipi que ens interessa i surten llistes i els noms dels components: Poseu a la barra del navegador: "llistes per a les eleccions municipals del 28 m consulta les candidatures del teu ajuntament" - A molts municipis hi ha poc per triar, perquè surten una o dues llistes, però a la majoria hi trobarem alternatives. Alerta amb el camuflatge dels noms, perquè molts partits hi posen noms per amagar-ne la procedència (no diuen si són CUP o PODEM o PSC o CIUDADANOS, o el que sigui) Tal com destapa aquest article: Quins partits hi ha darrera cada marca municipal (poseu això al navegador i ho trobareu) Sempre que sigui possible, és preferible votar una alternativa a l’abstenció. Fins i tot el vot en blanc, perquè aquest sí que es comptabilitza, però no ajuda a les candidatures extraparlamentàries a assolir el percentatge mínim per tenir representació, de manera que els càrrecs quedaran, novament, entre els de sempre. Si votem llistes diferents SÍ que hi ha canvi de cadires. L'abstenció els és ben igual. Cada partit culpa als altres i es queden tan amples. És com la "majoria silenciosa", que tothom la interpreta com millor li convé.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a maig 11, 2023 | 13:54
    ciutadà maig 11, 2023 | 13:54
    Encara voleu que passin més coses?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa