El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Una catenària en flames obliga a tallar l’R3 entre Manlleu i Ripoll

Una nova incidència a Rodalies aquest dimarts al vespre ha obligat a tallar la circulació de trens de l’R3 de Rodalies entre Manlleu i Ripoll. Una sèrie d’explosions al pantògraf –el mecanisme que connecta el tren a la xarxa d’alta tensió– han provocat un gran terrabastall i han fet saltar pels aires la catenària. Segons ha informat Renfe, la circulació s’ha pogut restablir i aquest matí els trens circulen amb normalitat després que Adif hagi pogut solucionar la incidència.

Els fets van tenir lloc cap a les 20.30, quan la catenària es va incendiar i va provocar un tall de la tensió elèctrica a la línia. Alguns viatgers van haver de sortir corrents del tren. La incidència va afectar dos trens, segons Adif, i un centenar de passatgers van haver de completar el trajecte per carretera.

Protecció Civil va activar la prealerta del pla Ferrocat. Els viatgers van poder continuar el trajecte amb autocars de la companyia Sagalés o amb taxi i es va establir un pla de transport alternatiu per carretera entre Vic i Torelló mentre es reparava la incidència, que ha quedat solucionada aquest matí, segons ha informat Renfe. Un usuari va poder gravar el moment en el qual la catenària s’incendia i un cable cau al sostre d’un dels vagons. A l’estació es van viure moments de molta tensió i a les imatges es veu com diversos passatgers fugen corrents del tren.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Manlleu, Andreu Rovira, ha denunciat a les xarxes el mal estat de l’R3 i ha criticat la interventora del tren per no haver facilitat el contacte de cap autoritat pertinent per gestionar la incidència. “Fins quan ha de durar l’abandonament que patim a Manlleu? Ja n’hi ha prou!”, ha dit. Rovira, que serà el candidat de Junts a Manlleu a les pròximes eleccions municipals del 28-M, ha reclamat millores urgents a la línia. “Volem un tren de qualitat i amb desdoblament a la via”, ha sentenciat.

L’avaria de l’R2 sud també va ser causada per un problema a la catenària

El director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Àngel Contreras, ha explicat que la investigació del gestor d’infraestructures ferroviàries ha conclòs que l’avaria a l’R2 sud va ser provocada pel trencament d’un fil de contacte de la catenària per la sobretensió. El fil va caure sobre un senyal i va causar un incendi que va afectar el quadre de senyals de l’enclavament de Gavà. Adif assegura que encara no ha estat possible determinar què va causar el trencament del fil, però ha descartat que fos pel mal estat de la catenària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Idiotes a maig 10, 2023 | 08:22
    Idiotes maig 10, 2023 | 08:22
    Que es fotin tots els ussuaris. ESTAT CATALÀ, o voteu lo que s’ha de votar o a pendre pel sac.
  2. Icona del comentari de: Mal pensat a maig 10, 2023 | 09:12
    Mal pensat maig 10, 2023 | 09:12
    Sembla a primer cop d'ull espanyolista que no és una avaria per manca de manteniment d'Adif, sinó una avaria deguda a la mala fortuna... en temps electoral. Ve-t'ho aquí. Però hi ha una sospita, o més que una sospita, si un estat despèn tots els diners en unir totes amb trens super ràpids les "capitals" "provincials" amb Madrid (Capital de la Província autònoma de Madrid) i com és evident després, és clar, n'ha de fer el manteniment i compensar econòmicament recorreguts buits de passatgers... Segurament aleshores no pot "invertir" els diners necessaris en trens de rodalies... I si fem un pensament i fem efectiva la independència ? Potser aleshores podrem aconseguir el corredor de la Mediterrània de mercaderies molt necessari de fa dècades per a descongestionar autopistes i carreters del nostre país i fins i tot aconseguim un tren ràpid entre València i Barcelona.
  3. Icona del comentari de: Roser a maig 10, 2023 | 09:27
    Roser maig 10, 2023 | 09:27
    Cal tirar pel dret i dessempegallar-nos de tot el referent a ñordia o no farem res. Eixequem la DUI i punt...el referèndum ja està fet i un 92% va dir si a la independència i si cal o defensarem i, si vénen els violents i assassins ñordos els hi plantarem cara, fora invasors ñordos.Mai serem españols. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Visca la República catalana
  4. Icona del comentari de: Sofert usuari. a maig 10, 2023 | 09:46
    Sofert usuari. maig 10, 2023 | 09:46
    I que no sigui la darrera; encara hi ha temps
  5. Icona del comentari de: Sre a maig 10, 2023 | 09:48
    Sre maig 10, 2023 | 09:48
    I un altre dia formant part d’aquesta puta merda de país. Erñ deixeu de llepar el cul a aquesta colla de nazis.
  6. Icona del comentari de: JordiP a maig 10, 2023 | 10:00
    JordiP maig 10, 2023 | 10:00
    Perdoneu, però "la catenària" no pot cremar: és un cable de coure. El que sembla, a la primera ullada al video aquest, és que hi ha una descàrrega de la catenària a la teulada del cotxe. Aquí sí que hi ha algun combustible: greix, pintura. Fixeu-vos que el pantògraf puja sense entrebancs; el mecanisme de regulació de l'extensió ha quedat K.O. i la catenaria (curiosament) no reté el pantògraf. Al video no s'aprecia, però: no serà que la catenària ha caigut sobre el sostre del cotxe?
  7. Icona del comentari de: Lisa a maig 11, 2023 | 09:38
    Lisa maig 11, 2023 | 09:38
    Si estessim a França, ja haurien cremat els trens, les vies i tota la Renfe sencera...els catalans som així de pacífics...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa