El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou pas d’Educació per retirar el concert a les escoles que segreguen per sexe

El Departament d’Educació ha reclamat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que aixequi les mesures cautelars imposades pel tribunal que impedeixen retirar el concert a les deu escoles concertades catalanes que encara segreguen per sexe. “És el nostre deure. No volem escoles en blanc i negre finançades amb els diners de tots”, va dir fa unes setmanes el conseller d’Educació, Josep González-Cambray. La Generalitat ha presentat els escrits corresponents per demanar la revocació de la mesura, que va permetre als centres mantenir les subvencions públiques.

La conselleria considera que l’aval del Tribunal Constitucional (TC) a la disposició addicional de la Llei Celáa, que prohibeix sufragar amb fons públics les escoles que segreguen per sexe, fa innecessari mantenir les mesures cautelars. El 2021, Educació va retirar el concert d’ESO a una desena de centres que mantenien l’escolarització diferenciada per sexe emparant-se en la nova legislació estatal, aprovada un any abans.

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, al Parlament / Europa Press

Un recurs de dues escoles congela la retirada dels concerts

Llavors, dues escoles van recórrer la decisió i el TSJC va acordar deixar en suspens la retirada del concert als deu centres gestionats per l’Opus Dei, vuit dels quals havien acceptat deixar de segregar per sexe per no perdre el concert, però que davant la decisió del tribunal es van acollir a les cautelars. La sentència del TC estableix que la Constitució defensa un “model educatiu pluralista”, però matisa que “no tots els models educatius han de rebre ajudes ni han de tenir un dret subjectiu a la prestació pública”.

Un cop el TC ha validat la disposició addicional de la Llei Celáa, el Govern considera que no hi ha motius per mantenir els concerts. “No volem destinar ni un euro públic als centres educatius que separen nens i nenes a les aules”, va insistir Cambray. “Això s’ha acabat ara que el TC ha avalat que Educació pot decidir no dedicar diners públics als centres que segreguen”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a juny 02, 2023 | 16:01
    Narcís juny 02, 2023 | 16:01
    I per què no poden segregar ( separar ) per sexes . . estem parlant d' alumnes en temps d' aprenentatge ! PD : què nassos hi juga la qüestió sexual per fúmer aquest xantatge . . quan cervell brut !
  2. Icona del comentari de: Cambrany, ni puta idea a juny 02, 2023 | 16:44
    Cambrany, ni puta idea juny 02, 2023 | 16:44
    Baixar el nivell de les escoles, i aixi votin al garrilo Junqueras i els seus analfahetos d'ERÑ.155
  3. Icona del comentari de: Cambray és el pitjor conseller en la història del departament a juny 02, 2023 | 17:23
    Cambray és el pitjor conseller en la història del departament juny 02, 2023 | 17:23
    Tampoc volen segregar per capacitats, esforç, ni nivell, i així tenim tots els estudiants amb potencial arrossegats en el fang de l'estultícia d'aquest departament. La ideologia és l'única cosa en què aquest inútil es sap parapetar. Igualar, igualar, i igualar... sempre per baix.
  4. Icona del comentari de: ERÑ MASCLISME PIRNO.JUNQUERAS a juny 02, 2023 | 17:26
    ERÑ MASCLISME PIRNO.JUNQUERAS juny 02, 2023 | 17:26
    A la eireccio d'ERÑ no hi ha cap dona, es junqueras un racisra asexual?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa