Cambray defensa la retirada del concert als col·legis que segreguen per sexe

La diputada Meritxell Serret ha celebrat aquest dimecres al ple del Parlament que la Generalitat “lluiti contra tot tipus de segregació dins l’escola” a partir de la negativa a mantenir el concert als col·legis que segreguen per sexe. “Els infants d’un i altre sexe han de tenir una educació idèntica”, ha defensat. Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha coincidit que no renovar els concerts és la decisió encertada. “No permetrem cap tipus de discriminació a les nostres escoles”, ha assegurat el conseller, que ha lamentat que els tribunals espanyols posessin límits en els intents previs del Govern.

“Estem avançant fermament de la mà de la conselleria d’Igualtat i Feminismes. Hi ha molts estudis que mostren que separar els nens fomenta prejudicis i consolida els rols”, ha defensat Cambray, que s’ha compromès a “seguir avançant” per fer escoles “més democràtiques, verdes, feministes i en català”.

Cambray ha dit que l’escola catalana ha de ser feminista i que no pot discriminar cap alumne per les seves condicions de gènere, origen, llengua o situació socioeconòmica, entre d’altres. I ha dit que això és motiu suficient com per entendre que les escoles que segreguen per sexe deixin de rebre aquest finançament públic. Ha afegit que el finançament de la Generalitat es rep en el moment que es considera que el centre educatiu exerceix un servei públic, i que una escola que segrega per sexe o gènere no es pot considerar que l’estigui exercint.

La mesura de retirar el finançament a les escoles que segreguen per sexe va ser anunciada un 12 d’octubre. És a dir, que el Govern va fer el buit al Dia de la Hispanitat, tal i com ja havia anunciat la setmana anterior, i el consell executiu es va reunir com acostuma a fer tots els dimarts per aprovar, entre d’altres, aquesta mesura.

Comentaris

    Sofia Octubre 20, 2021 | 12:36
    El "feminisme", per se, no és la panacea. Els xicots no troben la seva ubicació. Mentre uns claudiquen de la seva naturalitat i es refereixen a si mateixos en femení, altres reaccionen accentuant un rol agressiu i dominant. Quan la política no sap trobar l'equilibri i es decanta per biaixos imposats per teories estrafolàries, extremes i desfasades, no fa cap favor a la societat.

Nou comentari