El ‘res a celebrar’ del Govern pel proper 12 d’octubre

El consell executiu es tornarà a reunir el dimarts com és habitual

El Govern té previst fer-li el buit al Dia de la Hispanitat de la setmana que ve. El consell executiu acostuma a reunir-se i a fer una roda de premsa posterior cada dimarts, com per exemple ha passat avui. El proper dimarts és 12 d’octubre, dia de celebració dels espanyols. La portaveu de l’executiu de Pere Aragonès, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest migdia que el Govern es reunirà igualment el proper dimarts i que mantindrà la reunió ordinària del Consell Executiu i la posterior atenció als mitjans de comunicació. “Com cada setmana“, ha explicat Plaja, que ha afirmat que l’executiu mantindrà l’agenda habitual dels dimarts.

Fa dos anys, el Govern va aprovar un mecanisme legal que permet que els funcionaris de la Generalitat puguin treballar el 12 d’octubre i el 6 de desembre (dia de la Constitució). L’actual vicepresident, Jordi Puigneró, era llavors conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i va assegurar que molts funcionaris li havien fet arribar la voluntat de treballar en aquests dos dies com a mostra de no ser espanyols i sí catalans. El Govern, llavors, va permetre que cap treballador de la Generalitat estigués obligat a fer festa en aquests dos dies.

Ja fa uns anys que alguns ajuntaments catalans van decidir obrir les seves portes el 12 d’octubre; normalment consistoris formats per governs independentistes. Tot això va acabar en un embolic l’any 2016, quan un jutge va actuar a petició de la delegació del govern espanyol i va prohibir que l’Ajuntament de Badalona obrís les seves portes en el dia de la Hispanitat. Sis regidors van decidir igualment obrir les portes del consistori i per aquest motñi van ser acusats de desobediència. Enguany la festivitat del 12 d’octubre provoca un pont: molts ciutadans s’agafaran festa el dilluns per tal de descansar durant 4 dies seguits i d’aquesta manera lligar la tarda de divendres amb el dissabte, diumenge, dilluns i dimarts.

Comentaris

    Gonzalo 05/10/2021 2:52 pm
    Ojalá fuesen todos los días 12 de octubre. Así estos gandules trabajarían.
    Tano 05/10/2021 3:39 pm
    El 12 d'octubre, que el donin pel sac.

Nou comentari