El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge del cas Volhov dona més temps a la Guàrdia Civil perquè no se’n surt

El jutge que instrueix el cas de l’Operació Volhov es va veure obligat divendres a arxivar la peça separada de la trama russa del Procés. Tot després d’un procés d’investigació llarg i sense cap mena de suport pet part del ministeri fiscal. De fet, no és la primera peça separada del sumari que genera dubtes, la peça separada dos, que incorpora la documentació confiscada en la ràtzia de l’octubre de 2020 en entrades i escorcolls, així com diverses detencions dels encausats. Cal destacar que la causa mare de la Volhov, l’operació Estela, només manté un peça oberta de les nou que tenia en un inici.

En tot cas, la peça separada dos es manté oberta a l’espera del resultat de les perquisicions. Una peça clau a través de la qual el titular del jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, alimenta la resta de peça separades, que han arribat a ser fins a vuit. Ara, el magistrat ha hagut de signar una segona pròrroga de la instrucció. El termini de l’actual pròrroga s’acabava el 29 de juliol passat. El motiu és que la Guàrdia Civil no pot elaborar els informes per la ingent documentació confiscada. Mentrestant els encausats, com els propietaris de l’empresa Events, esperen que se’ls citi a declarar. Tot indica que els investigadors encara no han trobat cap dada concloent. Un element més que, segons totes les defenses, mostra que la causa és “sospitosament prospectiva”.

“Extraordinaríssima complexitat de la causa”

Així el passat 28 de juliol, en una interlocutòria el jutge admetia que la Guàrdia Civil encara no ha pogut elaborar els informes. Una dada força sorprenent perquè es refereixen als atestats sobre el contingut dels “dispositius digitals intervinguts durant els escorcolls de l’octubre de 2020”. És a dir, gairebé dos anys després els analistes encara no han pogut aportar cap dada concloent de la implicació dels propietaris d’Events, una de les empreses investigades en la causa, com a indici de la comissió de cap delicte penal.

En aquest marc, el magistrat argumenta el temps d’espera i demora per “l’extraordinaríssima complexitat de la causa”, que “amb l’abundant documentació adjunta resulta materialment impossible [elaborar l’informe] en el termini d’un any”. Per això decreta una nova pròrroga tenint present que resten pendents de lliurar “diversos informes” que, ara com ara, és “impossible preveure” quan podran ser aportats. Per altra banda, tot i que la informació dels dispositius ja va ser bolcada per la Guàrdia Civil, el jutge s’ha negat a retornar-los. Una decisió que ha despertat tota mena de suspicàcies.

Part dispositiva de la interlocutòria amb què el jutge Aguirre allarga la instrucció de la Volhov/QS
Part dispositiva de la interlocutòria amb què el jutge Aguirre allarga la instrucció de la Volhov/QS

Una causa prospectiva? 

La decisió del jutge s’emmarca en una instrucció que s’entrebanca amb dues serioses estirades d’orelles de l’Audiència de Barcelona, que ha estimat recursos tant de les defenses com del ministeri fiscal. Tots dos han qualificat la instrucció de “prospectiva”. És a dir, en paraules del fiscal que porta el cas, Fernando Maldonado, “es busca trobar alguna cosa” per poder formular una acusació. Un protocol de treball incriminatori prohibit per l’estat de dret.

La nova resolució allargant la instrucció sis mesos més a petició de la Guàrdia Civil indica les dificultats que troben els investigadors per trobar material incriminatori tangible. És a dir, indicis o proves que puguin incriminar en un il·lícit penal, per exemple, els propietaris de l’empresa Events o qualsevol dels altres implicats, com ara David Madí, Xavier Vendrell i Oriol Soler. De fet, sobre la investigació de Madí, fiscalia ja va advertir que aportar converses privades sobre possibles negocis no és una prova documental prou consistent per articular una acusació relacionada amb la corrupció.

Més notícies
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

L’Audiència acusa el jutge del cas Volhov de “fer un sudoku processal” amb Alay

Notícia: L’Audiència acusa el jutge del cas Volhov de “fer un sudoku processal” amb Alay
Comparteix
Bufetada dels magistrats a l'instructor i dona la raó al cap de l'oficina de Puigdemont
Notícia: L’Audiència acusa el jutge del cas Volhov de “fer un sudoku processal” amb Alay - Mobile
Carles Puigdemont i Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu, en l'afrenta judicial que van mantenir a Sardenya arran de les euroordres de Llarena/Quico Sallés

Maniobra de Puigdemont per desemmascar el jutge del cas Volhov

Notícia: Maniobra de Puigdemont per desemmascar el jutge del cas Volhov
Comparteix
Escrit de la defensa del president a l'exili al magistrat Aguirre en base les preguntes que fa l'instructor
Notícia: Maniobra de Puigdemont per desemmascar el jutge del cas Volhov - Mobile
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

L’Audiència tomba l’ordre d’investigar el patrimoni d’Alay pel cas Volhov

Notícia: L’Audiència tomba l’ordre d’investigar el patrimoni d’Alay pel cas Volhov
Comparteix
El jutge volia investigar el patrimoni del líder independentista en el marc de l'Operació Volkhóv
Notícia: L’Audiència tomba l’ordre d’investigar el patrimoni d’Alay pel cas Volhov - Mobile
Gonzalo Boye | Jordi Borràs

Boye exigeix per escrit al jutge que aclareixi el “desconcert” del cas Volhov

Notícia: Boye exigeix per escrit al jutge que aclareixi el “desconcert” del cas Volhov
Comparteix
L'advocat de la mà dreta de Puigdemont vol saber el número de peces de la causa i tots els investigats per aclarir el garbuix que hi ha
Notícia: Boye exigeix per escrit al jutge que aclareixi el “desconcert” del cas Volhov - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a agost 01, 2022 | 19:49
  Ricard agost 01, 2022 | 19:49
  Els tribunalets d'estar per casa i les policies judicials no són supervisats pels tribunalets de comptes de torn? Qui fiscalitza als déus de l'Olimp pancastellanista?
 2. Icona del comentari de: Democràcia plena, però de merda a agost 01, 2022 | 19:55
  Democràcia plena, però de merda agost 01, 2022 | 19:55
  Resumint: "a ver si encontráis algo por lo que podemos empapelar a esta gente". L'Epañita de les garanties i tal, la democràcia plena...
  • Icona del comentari de: Orgànica Plena Homologable Madura Consolidada a agost 02, 2022 | 12:32
   Orgànica Plena Homologable Madura Consolidada agost 02, 2022 | 12:32
   Shithole, Espanya sembla que sigui un veritable shithole.
 3. Icona del comentari de: Chufla,chufla... a agost 01, 2022 | 21:36
  Chufla,chufla... agost 01, 2022 | 21:36
  "A ver, tios, que no puedo confiar en vosotros, coño" "Decidle al Balena que contrate un guionista mas bueno, leñe" "Venga. Os doy todo el mes de agosto para que trabajeis un poco, que estais con una pájara, que pa que" "Hace falta que os recuerde que TODO POR LA TRIPA?" "Venga. Gritar fuerte conmigo: VIVA EJPAÑA"
 4. Icona del comentari de: Clar a agost 01, 2022 | 22:51
  Clar agost 01, 2022 | 22:51
  Espanya, la seva, te un etos feixiste que s’hi troba molt bé amb aquest inquisidors franquistes. Son així. A veure quan ens perdem de vista d’una vegada.
 5. Icona del comentari de: Esturat a agost 01, 2022 | 23:25
  Esturat agost 01, 2022 | 23:25
  Inventeu inventeu, proves falses , fets d’altres, mentides profundes, felacions mentals… es igual , 50 anys de secrets oficials, f’aqui 50 tots calbs , la misèria humana judicial al mes alt nivell💩
  • Icona del comentari de: Astorat a agost 02, 2022 | 12:29
   Astorat agost 02, 2022 | 12:29
   Jo més aviat estic astorat, pel que fa l'estat espanyol. Però encara estic més astorat pel capteniment dels catalans davant de tanta ignomínia, infàmia i clavegueram espanyol, no d'ara, de fa segles. Els catalans semblem anestesiats i mesells. Hem de reaccionar, cap agressió des de l'estat espanyol, sense resposta pacífica i no violenta.
 6. Icona del comentari de: Ni bon vent ni bona gent a agost 01, 2022 | 23:43
  Ni bon vent ni bona gent agost 01, 2022 | 23:43
  Lawfare espanyol : Tacito no dona l'abast redactant informes i atestats fake a partir d'e-mails espiats i de notícies publicades en diaris, és la seva patètica feina després, son aprofitats pel fiscal afinador de torn i així anar fent... a la recerca prospectiva per a trobar "alguna cosa". La qüestió és fer perdre temps, acordar pròrrogues, fatigar i fastiguejar els que no se senten espanyols com ells. A fer la mà !
 7. Icona del comentari de: Vitalii a agost 02, 2022 | 00:37
  Vitalii agost 02, 2022 | 00:37
  Colla de farsants a cagañistán
 8. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a agost 02, 2022 | 09:34
  Serafí Bandarra i Grataconys agost 02, 2022 | 09:34
  Completament vergonyós.
 9. Icona del comentari de: Josep a agost 02, 2022 | 10:55
  Josep agost 02, 2022 | 10:55
  cada dia un 29 de maig
 10. Icona del comentari de: MHP a agost 02, 2022 | 10:57
  MHP agost 02, 2022 | 10:57
  Sembla que la GC demana mès temps, no perquè no s'ensurt, sino perquè ha descobert tanta merda que necesita temps per investigar. A veure si us informeu millor i no manipuleu les noticies.
  • Icona del comentari de: A en Marc H. P. a agost 02, 2022 | 12:25
   A en Marc H. P. agost 02, 2022 | 12:25
   Tu ho escrius "sembla"... és clar de cara a la galeria i al xovinisme espanyol. Però si t'esforces un mica arribaràs al Lawfare espanyol : Realment Tacito no dona l'abast redactant informes i atestats fake a partir d'e-mails espiats i de notícies publicades en diaris, és la seva patètica feina, la qual en acabada, és aprofitada pel fiscal afinador de torn i així anar fent... a la recerca prospectiva per a trobar "alguna cosa". La qüestió és fer perdre temps, acordar allargar pròrrogues, fatigar i fastiguejar els que no se senten espanyols com tu, és la vostra forma de fer Marc H. P. Prou que us coneixem.
 11. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 02, 2022 | 12:44
  Gonzalo agost 02, 2022 | 12:44
  Decir que cataluña fuese independiente es como decir que vosotros los catalinos disfrutaseis de inteligencia. Una quimera.
 12. Icona del comentari de: Gecko a agost 02, 2022 | 16:58
  Gecko agost 02, 2022 | 16:58
  Ara fa uns dies s'ha pogut demostrar, i el Ministeri d'Interior espanyol ho ha reconegut, gràcies a un ciutadà gallec, que la E de les plaques de matrícules de vehicles es poden tapar i no ens poden posar cap multa, car això no suposa cap "manipulació" de la numeració del número ni lletres de les matrícules, segons la normativa vigent espanyola. Cosa que ja sabíem, però ara s'ha demostrat que "l'argument" de la "manipulació de document" que feien servir per a multar -no sempre- els ciutadans que cobreixen la E , no és vàlid segons la legislació vigent, entre altres coses perquè les notificacions i multes arriben igualment a l'interessat i perquè no hi pot haver confusió amb cap altre estat de la Unió Europea, és a dir no hi ha cap altre estat de la Unió Europea que faci servir la numeració espanyola 0000 BBB, la numeració més semblant és la d'Estònia on les plaques de matrícula utilitzen 3 números i 3 lletres, però a més a més fan servir també les vocals (EST) 000 AAA. Per la qual cosa ara ja no hi ha cap excusa per a tapar la llufa de les E. Si no hi voleu col·locar-hi CAT hi podeu posar un tros adhesiu de color blau damunt de des E o tapar-les amb un retolador blau. La qüestió és no dur el símbol d'un estat que ens va a la contra i doncs, no consideren nostre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa