El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocada de Madí acusa el jutge del Volhov de fer investigacions que fan “avergonyir”

L’advocada penalista Olga Tubau s’ha aliat amb el fiscal Fernando Maldonado contra la instrucció “prospectiva” que està dirigint el jutge del cas Volhov. En dos escrits registrats en defensa del seu client, David Madí, la lletrada carrega sense embuts per la manca de motivació de les investigacions que porta a terme el titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre. En concret, sobre la petició de dades de la parella de l’ex mà dreta del president Artur Mas i de la informació sobre entitats mercantils que ni tan sols consten en les diligències d’investigació. En concret, es tracta d’un recurs de reforma contra dues diligències de petició d’investigació.

Per què investigar la dona de Madí?

En primer terme, és un recurs interposat contra una providència del passat 13 de maig en què el jutge demana al departament de Justícia de la Generalitat, informació sobre la parella de Madí. El jutge Aguirre demanda a la conselleria que dirigeix Lourdes Ciuró si Sandra Buenvaron consta en el registre de lobbistes o de grups d’interès. Una petició per la qual Tubau posa el crit al cel en el benentès que, en tot el material recollit fins ara en la instrucció, “no consta cap reunió amb cap departament o conselleria de la Generalitat, ni sola, ni amb el seu marit, ni amb cap dels seus clients”.

En el recurs, al qual ha tingut accés El Món, la lletrada fa un pas més enllà i assegura que la resolució del jutge “no fonamenta ni exposa la raó” de la petició al departament de Justícia, ni “per què resulta necessària i útil per a la investigació”. Així mateix, retreu al magistrat que “no exterioritzi ni en quins indicis ni quin resultat dels mitjans d’investigació practicats fins ara justifiquen al petició al departament de Justícia”.

Part de l'escrit de l'advocada de David Madí contra la instrucció del jutge de la Volhov que faria
Part de l’escrit de l’advocada de David Madí contra la instrucció del jutge de la Volhov que faria “avergonyir”/QS

“Estem davant una diligència de clars trets prospectius“, conclou Tubau. I respon amb duresa al jutge: “En qualsevol cas, i això resulta obvi fins a avergonyir no podria mai legitimar-se processalment la investigació pel fet que Sandra Buenvaron sigui la muller de David Madí”. És a dir, acusa Aguirre de voler investigar Sandra Buenvaron només pel fet de ser la dona d’un dels investigats, sense cap més raó, ni prova, ni indici que ho sustenti. En aquest sentit, l’advocada acusa el jutge de vulnerar la tutela judicial efectiva per “l’orfenesa argumentativa” de la petició d’investigació en el benentès que existeix el dret a conèixer els motius de tota investigació judicial.

Misterioses empreses que ni apareixen en les declaracions

D’altra banda, en el mateix recurs, la lletrada carrega els neulers contra la petició d’informació sobre diverses empreses i societats mercantils que han aparegut de cop en l’interès del jutge. En concret, es tracta de les entitats Mecese SL; Contria Inversions 2019, SL; Sloop Inversions, SL; Icat Desenvolupament, SL; Valldeboi 1900, SL; Iki Cat XXI, SL i Teatre Nacional de Catalunya. En el recurs, Tubau recorda que en la declaració de Madí del passat 6 de juliol de 2021, que va respondre a totes les parts personades, no es va fer cap mena de pregunta sobre aquestes empreses.

Així mateix, constata que “tampoc consta a la causa cap element del qual es desprengui que David Madí hagi realitzat cap gestió o s’hagi reunit amb algun responsable polític o funcionari de la Generalitat per tractar temes relacionats amb aquestes mercantils“. “Ens trobem amb una diligència d’investigació que no resulta justificada i resulta impossible conèixer-ne les raons i la elació amb els fets objectes de la instrucció”, afegeix. De fet, defineix la decisió judicial “com un mitjà d’investigació que no se sustenta sobre un indici previ d’un fet delictiu mínimament perfilat”. A més, afegeix, tot recordant els arguments del fiscal, que les reunions que ha celebrat Madí per altres empreses amb institucions i que consten a la causa no constitueixen cap delicte de tràfic d’influències. Per tot això la lletrada entén que no resulta justificada cap diligència d’investigació més sobre les reunions que celebri Madí en la seva feina de consultor.

Dolors Tubau, en un moment de la seva intervenci?
Dolors Tubau, en un moment de la seva intervenci?

Més notícies
Gu?rdies Civils, en els escorcolls d'Igualada aquest dimecres arran de l'operacio Volhov

Les estranyes maniobres del jutge de Volhov amb els mòbils dels investigats

Notícia: Les estranyes maniobres del jutge de Volhov amb els mòbils dels investigats
Comparteix
El magistrat es nega a lliurar els terminals tot i haver fet el bolcatge
Notícia: Les estranyes maniobres del jutge de Volhov amb els mòbils dels investigats - Mobile
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

Guerra sense quarter entre jutge del Volhov i el fiscal per Alay

Notícia: Guerra sense quarter entre jutge del Volhov i el fiscal per Alay
Comparteix
Acusa el ministeri públic d'obstrucció
Notícia: Guerra sense quarter entre jutge del Volhov i el fiscal per Alay - Mobile
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

Guerra del fiscal amb el jutge per la persecució del cap de l’oficina de Puigdemont

Notícia: Guerra del fiscal amb el jutge per la persecució del cap de l’oficina de Puigdemont
Comparteix
El ministeri públic s’oposa amb vehemència que s'investigui el patrimoni de Josep Lluís Alay en el cas Volhov
Notícia: Guerra del fiscal amb el jutge per la persecució del cap de l’oficina de Puigdemont - Mobile
Víctor Tarradellas surt del jutjat acompanyat del seu advocat Francesc Sànchez després de declarar sobre la trama russa del procés pel cas Volhov i Estela/Quico Sallés

La trama russa del Procés es desfà al jutjat

Notícia: La trama russa del Procés es desfà al jutjat
Comparteix
Víctor Tarradellas recorda que “no tenia cap encàrrec de Puigdemont” i la col·laboració russa enterbolida com una estafa
Notícia: La trama russa del Procés es desfà al jutjat - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fideli a maig 28, 2022 | 22:45
  fideli maig 28, 2022 | 22:45
  a españa hi ha delinqüència togada
  • Icona del comentari de: @Fideli a maig 30, 2022 | 11:07
   @Fideli maig 30, 2022 | 11:07
   Se'n diu LAWFARE.
 2. Icona del comentari de: Cat a maig 28, 2022 | 23:02
  Cat maig 28, 2022 | 23:02
  Es que el nivell cultural de la justícia ñola és la de la universidaz juanca......
 3. Icona del comentari de: Hem de marxar a maig 28, 2022 | 23:31
  Hem de marxar maig 28, 2022 | 23:31
  La justicia espanyola fa anys que cada vegada és més espanyola i menys justícia. I això no ho arreglem amb un estatut, ni amb federalisme, ni amb res que no sigui l'autodeterminació.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 29, 2022 | 13:04
   Anònim maig 29, 2022 | 13:04
   De marxar res de res, hem de fer fora la purria putañola. Això és casa nostra, ara I sempre.
  • Icona del comentari de: Lopac a maig 29, 2022 | 17:24
   Lopac maig 29, 2022 | 17:24
   Siiii.......os teneis que ir.
 4. Icona del comentari de: MHP a maig 30, 2022 | 10:26
  MHP maig 30, 2022 | 10:26
  El que realment fa avergonyir son els tripijocs (també coneguts com "trapis") del Madi and company. Quan els jutges els enxampant, nomès tenen que recórrer al ja vell i sovat argument de "els malvats jutges i el malvat estat espanyol" ens persegueix, per que el ramat lazi sorti a defensar-los i mentres aquesta colla, descollonant-se a casa amb les butxaques ben plenes.
  • Icona del comentari de: PHM a MHP a maig 30, 2022 | 11:15
   PHM a MHP maig 30, 2022 | 11:15
   Ets un mal parit, si vols trobar butxaques plenes solament cal que te'n vagis a Espanya on s'aconsegueixen comissions del 80%, pagues extra en sobres M Punto a Ministres i polítics espanyols (això sí prèviament es "baixen" el sou de cara a la galeria), els banques espanyols tenen comptes a bancs suïssos (Llista Falciani) els jutgen, es verifica i no passa res, especulacions AVE...etc Els espanyolistes sou especialistes en intentar projectar contra els altres les vostre pròpies misèries, però no us cola mai. Per la qual cosa no cal que t'hi esforcis, gracioset xovnista espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa