El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guerra sense quarter entre jutge del Volhov i el fiscal per Alay

L’obessió del jutge instructor de la causa Volhov amb Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president Carles Puigdemont, està provocant una veritable batalla campal amb el ministeri públic. El fiscal Fernando Maldonado es va oposar a què s’investigués el patrimonio d’Alay en considerar que no hi havia prou indicis delictius qualificant la decisió del jutge de “prospectiva” i “un caprici” de l’instructor i va presentar un recurs. Ara, però el jutge ha replicat amb una interlocutòria pujadíssima de to, a la que ha tingut accés El Món, en què acusa el ministeri públic d’actuar de manera “obstativa” i que no fa altra cosa que “dilatar la instrucció”.

Així, el magistrat Aguirre carrega els neulers contra el posicionament del fiscal i amplia l’argumentació de la resolució amb què ordenava a la Unitat de la policia Judicial de la Guàrdia Civil a investigar els béns, els fons i les propietats d’Alay així com les seves rendes. El criteri del jutge és que va substituir Jordi Castells a la Diputació de Barcelona, investigat en la causa Estela, de la que en va sorgir l’operació Volhov.

La guerra entre fiscal i jutge del Volhov per Alay puja de to/QS
La guerra entre fiscal i jutge del Volhov per Alay puja de to/QS

El jutge no s’està d’utilitzar fins i tot la ironia i afirma socràticament: “Aquest magistrat donat per fet que el fiscal anticorrupció té un coneixement profund de la causa”. “Per això”, continua, “el fiscal anticorrupció podria haver completat l’argumentació favorable a la investigació patrimonial amb altres indicis que figuren a la causa i que el fiscal omet”. I a partir d’aquí comença a esbossar pinzellades de detalls de la seva contractació, d’haver treballat per l’ajuntament de Barcelona amb Xavier Trias d’alcalde i uns suposats viatges realitzats com a comissionat d’Exteriors de la Diputació dels que hauria ja retornat l’import en via administrativa.

En aquest marc, el jutge fins i tot apunta que Alay va substituir Víctor Tarradellas com a negociador amb els russos, la màfia russa i el Kremlin. D’aquí que asseguri que a través del bolcatge del seu telèfon mòbil s’han trobat converses “amb els més alts capos de la màfia russa i també amb polítics del Kremlin”. Tantmateix retreu al fiscal que només hagi demanat “diligències irrellevants” en el procés. D’aquí que continua la seva persecució a Alay a qui ofereix personar-se.

Més notícies
Marta Rosique, en un moment de l'acte d'ERC aquest migdia

El jutge del Tsunami anima el fiscal a imputar una diputada d’ERC

Notícia: El jutge del Tsunami anima el fiscal a imputar una diputada d’ERC
Comparteix
L'instructor busca les pessigolles a Marta Rosique
Notícia: El jutge del Tsunami anima el fiscal a imputar una diputada d’ERC - Mobile
David Madí a la sortida de la Ciutat de la Justícia / ACN

La fiscalia europea investiga una conversa de David Madí pel Volhov

Notícia: La fiscalia europea investiga una conversa de David Madí pel Volhov
Comparteix
Ha demanat una gravació a un jutjat de Barcelona on parla de repartiment de fons europeus
Notícia: La fiscalia europea investiga una conversa de David Madí pel Volhov - Mobile
L'expresident del Parlament i conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, a les portes del TSJC / ACN

El TSJC jutjarà Torrent i la seva Mesa al juliol per desobediència greu

Notícia: El TSJC jutjarà Torrent i la seva Mesa al juliol per desobediència greu
Comparteix
La fiscalia demana entre 16 i 20 mesos d'inhabilitació a Torrent, Costa, Campdepadrós i Delgado
Notícia: El TSJC jutjarà Torrent i la seva Mesa al juliol per desobediència greu - Mobile
Víctor Tarradellas surt del jutjat acompanyat del seu advocat Francesc Sànchez després de declarar sobre la trama russa del procés pel cas Volhov i Estela/Quico Sallés

La trama russa del Procés es desfà al jutjat

Notícia: La trama russa del Procés es desfà al jutjat
Comparteix
Víctor Tarradellas recorda que “no tenia cap encàrrec de Puigdemont” i la col·laboració russa enterbolida com una estafa
Notícia: La trama russa del Procés es desfà al jutjat - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: isPain a maig 19, 2022 | 23:54
  isPain maig 19, 2022 | 23:54
  La farsa d'espanya fent de les seves, aquesta xusma no coneix el ridicul. Espero que l'Alay els hi foti canya de debò a tots aquests espanyulassus de la meseta.
  • Icona del comentari de: @IsPain a maig 20, 2022 | 10:05
   @IsPain maig 20, 2022 | 10:05
   La "canya" i la resposta a la "xusma" a la qual us referiu, té un nom : Independència. La resta és perdre el temps, deixar fer i seguir com sempre col·locant l'altra galta a Espanya. Despertem-nos !
 2. Icona del comentari de: Fse a maig 20, 2022 | 05:14
  Fse maig 20, 2022 | 05:14
  I mentrestant el rei fugat, el corrupte, putero, assassí, feixista, hereu de franco ha tornat.
 3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 20, 2022 | 11:03
  Pere Llimonera i Citronell maig 20, 2022 | 11:03
  Hay que luchar con todas las armas legales y Democráticas para contrarrestar a aquellos que quieren imponer su Totalitarismo y su Sectarismo y acabar o reducir a poco menos que algo inútil y no funcional, a la Democracia y al Estado de Derecho... Si no, se corre el Peligro de que la Libertad y la Democracia desaparezcan del ToDo; y luego, volver a reinstaurarla es una tarea inmensa, lenta, larga y complicadísima, porque siempre habrá toda suerte de Autoritarios que trataran de impedirlo... Como decía Karl Popper hay que salvar a la sociedad y la Democracia de los Intolerantes y sectarios y Totalitarios... y como también decía el bueno e ínclito Karl Popper: con los Tolerantes hay que mostrarse y ser Tolerantes, y con los inTolerantes: 'leña al m0no..." ... bueno él decía, que con los intolerantes hay que ser intolerante también, pero luego cada uno lo interpreta como puede, y Dios y las circunstancias le dan a entender (siempre dentro de la Ley y la Democracia, claro)... ya veis que las grandes mentes de nuestro entorno os definen y marcan el camino a seguir... Apa, Bon Dia!
 4. Icona del comentari de: A l'àcid xovinista espanyol a maig 20, 2022 | 13:00
  A l'àcid xovinista espanyol maig 20, 2022 | 13:00
  El xovinisme espanyol i la barra del comentarista fruiter, sembla que no té límits. L'estat espanyol pot durant uns mesos fer animalades i coses inversemblants propis d'un estat no democràtic per a intentar defensar a la manera espanyola, allò que en diuen "unidad" d'Espanya. Però, a banda que la unitat d'Espanya és una fal·làcia, car d'Espanya d'ençà el 1587 se li han separat un munt de territoris, Espanya no sap "defensar-se" ( i potser no pot ) com fan per exemple el Canadà amb el Quebec o el Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord amb Escòcia, ambdós son estats democràtics i que respecten els drets fonamentals per a defensar els seus interessos. El què s'esdevé és que Espanya ha hagut d'allargar molts anys el seu "mètode" i és clar, com més temps et passes fent trampes, estirant el lawfare, entre clavegueres i depassant tots els límits, més possibilitats hi ha que t'enxampin i que els que guaiten cap un altre costat i es tapen el nas (estats europeus democràtics) es fatiguin, reaccionin i deixin de fer la farsa de fer veure que no veuen res... Ara ja som en aquest punt. La "fiesta" espanyola continua. Els catalans n'hauríem d'ésser conscients i aprofitar-ho, en sabrem ?
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 20, 2022 | 17:57
   Pere Llimonera i Citronell maig 20, 2022 | 17:57
   ¿Qué tendrán que ver el Quebec y Escocia con España y Catalunya? ??? ... Nada, cada uno de los casos es diferente. Supongo que tú no te haces el hará-kiri porque haya Japoneses que se lo hagan... Escocia siempre ha sido una nación diferente de Inglaterra; y Quebec es de origen francés, no ingles como el resto de Canadá; luego ambas partes tienen un origen en países muy diferentes y entonces enemigos. Quebec se encuentra en Canadá por mor de la conquista inglesa... Son casos que poco o NaDa tienen que ver con España, que existe políticamente como Estado Nacion desde hace mas de 5,5 siglos... Y si ponderamos la evolución, Historia, Cultura, Raíces, interrelaciones etc de todos sus pueblos (a pesar de todas las invasiones sufridas que quebraron momentáneamente la unión con la sucesiva aparición continua de mini-Estados cambiantes continuamente durante varios siglos, pero con un pueblo que en gran parte conservó tradiciones, lengua, raíces, cultura, religión y memoria histórica), nos vamos al Reino de la Ispania Visigoda, o a la Hispania Romana, donde ya había Unión política también... Y antes de Roma, como prueban los escritos de los Historiadores Romanos, cuando no había una Unión política en toda la Península, sino, Pueblos y Ciudades-Estado -como en la Antigua Grecia-, sus pobladores sabían de sus orígenes, raíces y relaciones comunes como Pueblos Iberos, Celtas y Celtíberos (pueblos que se hicieron la guerra al principio de la invasiones Celtas, y que luego se unieron por matrimonios mixtos)... ¿Te refieres a Inglaterra/UK, la del "Bloody Sunday/Domingo Sangriento"?, ¿la que hizo un Referéndum tras colonizar Irlanda durante siglos -y provocar hambrunas en que murieron millones de irlandeses- después que se lo pidieran cientos de veces, y luego a pesar del resultado se quedó con Irlanda del Norte dividiendo la Isla?; ¿la misma Inglaterra/UK que en los 80 cuando espiaron a elementos de IRA y supieron que se dirigían a Gibraltar para atentar; y nada mas llegar a Gibraltar un Comando del "Brutish Empire" los mató directamente sin contemplaciones -una ejecución sin juicio, vamos-?; ¿la que hizo hace poco un Referendo sabiendo que todas las encuestas decían que los resultados iban a ser N0, aunque luego se les complicó un poco; y que ahora dice a Escocia que YA N0 hay mas Referéndum, ahora que parece que Escocia podría decir SÍ? ; y podríamos añadir casos hasta hartarnos... No se si te refieres al Canadá que metía a miles de niños indígenas durante los siglos XIX y XX en reformatorios y Orfanatos, tras separarlos de sus padres y la mayoría de ellos "desaparecían" y luego se han encontrado sus esqueletos en los jardines??? Vaya referendos mas buenos para los indígenas que los ANGL0s conquistaron y N0 integraron en su sociedad como España, sino que apartaron en Reservas y exterminaron en Canadá, USA, Nueva Zelanda, Australia, etc. Etc.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 20, 2022 | 18:56
   Pere Llimonera i Citronell maig 20, 2022 | 18:56
   ¿Y Qué tendrá que ver Escocia con Cataluña y España, cuando son casos muy diferentes? ... Catalunya siempre ha estado ligada al resto de España de una manera u otra. Comparte raíces, historia, cultura, relaciones y casi todo lo demás. El Catalán es también una lengua de origen Latino y muy próxima al Castellano/Español; y fue traída (es el dialecto Occitano Lemosín/Llemosí) e impuesta a las gentes que ya habitaban el Norte peninsular por colonos del otro lado de los Pirineos; y a pesar de eso aceptada por las gentes de la península, que N0/Nunca pretendieron hacer la guerra ni Expulsar a los "Nouvinguts" de allende los Pirineos (justo lo contrario que en el caso de los Colonos e invasores Arabo-Musulmanes, porque ahí SÍ que había unas enormes diferencias culturales, religiosas, lingüísticas, y políticas)... ... Sin embargo, Escocia siempre ha sido un País diferente de Inglaterra... Si nos remontamos en el tiempo, incluso en la época de dominación Romana, lo que hoy es Inglaterra era la Britania Romana y tras la Muralla de Adriano (y otra incluso mas grande, algo mas arriba y casi desaparecida) les separaba de la tierra de los Pictos, lo que hoy es Escocia... Catalunya, por el contrario, siempre ha sido parte de España o de algún Reino de España, o de Hispania, etc. En la "Pell de Brau" están sus raíces, sus orígenes, sus ínter-relaciones, su Historia, su cultura, su relaciones e intercambios históricos, económicos etc. ... O sea: Catalunya es lo que siempre a sido: una región de España, salvo un cortito periodo de unos poco años, en que puso 'el trasero' al rey francés por culpa de 4 gatos traidores y roñosos de una parte de las Elites extractoras de la época; y al poco tiempo el resto de las elites y el pueblo les hicieron cambiar de opinión... Siempre fue España geográficamente, culturalmente, por raíces y relacionalmente; y obviamente, en España y con las demás regiones de España, están sus raíces y relaciones e intercambios principales desde hace mas de 3000 años; aunque tuviera alguna breve relación con gentes de mas allá de lo Pirineos; y Políticamente, de FaCT0, desde hace mas de 5,5 siglos... Catalunya siempre ha formado parte de "La Pell de Brau", guste a los 'feixistes' o no... Esto son hechos, Historia, N0 interpretaciones subjetivas e interesadas... Yo solo recuerdo la verdad y las falsedades que pretenden algunos... Como siempre el supremacismo secesionista juzga todo y a todos según sus propios intereses, Fantasías y vicios... Apa Bon Dia!
 5. Icona del comentari de: Visca el MHP Puigdemont! a maig 20, 2022 | 13:23
  Visca el MHP Puigdemont! maig 20, 2022 | 13:23
  Tota personam, animal o cosa que tingui relació amb el MHP Puigdemont es converteix en un objectiu dels colonialistes, que tenen molt bon olfacte per saber què pot fer perillar l'espoli

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa