El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maniobra de Puigdemont per desemmascar el jutge del cas Volhov
  • CA

Maniobra de l’equip de la defensa jurídica del president a l’exili Carles Puigdemont. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha registrat un escrit a l’instructor de la causa Volhov. Un document, al que ha tingut accés El Món, per tal que el titular del jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, informi si Puigdemont està investigat o no dins aquesta investigació. Tot arran de les preguntes sobre el president que el jutge formula als principals investigats com Víctor Tarradellas, durant la setmana passada.

En aquest sentit, Boye demana que, si es considera que Puigdemont és a les diligències com a investigat, es procedeixi a tenir-los per personats i per quin delicte concret se l’estaria investigant i des de quan. En tot cas, i segons l’escrit, es vol que en un cas o l’altre l’instructor s’abstingui de continuar amb qualsevol tipus de “comentaris o manifestacions insultants i/o despectives” cap al president i actual eurodiputat. De fet, entén que aquestes expressions per part del jutge “són incompatibles amb la funció jurisdiccional, la deguda imparcialitat, el decòrum i el respecte a les institucions”.

“Interès per la figura”

L’escrit argüeix que després de l’anàlisi realitzada de les declaracions i el reguitzell de preguntes del jutge instructor es “desprèn un clar interès d’aquest jutjat per la figura i activitats del president Puigdemont, com si fos un investigat,” i per tant, constituiria una “raó” que justificaria aquesta sol·licitud d’informació o de personació.

Però l’escrit va una mica més enllà i acusa el jutge de carregar els neulers contra el president exiliat embolicant-lo en l’extravagant relat de la trama russa. “Igualment”, indica l’escrit registrat aquest dijous, “es desprèn un absolut menyspreu per la persona i figura del meu defensat i s’utilitza una mena de relat periodístic amb la finalitat d’establir una “veritat històrica” que no es correspon amb la realitat, però sí amb la visió que l’Instructor té de Carles Puigdemont i d’allò succeït el 2017”. En aquest sentit, es refereix al relat exposat per Terradellas sobre els famosos, i extravagants, contactes amb suposats emissaris russos.

Com a exemple, l’escrit transcriu part de les preguntes del jutge Aguirre sobre el procés polític viscut del 20 al 27 d’octubre del 2017. En concret, afirma que al president Puigdemont “li va entrar pànic, va fer la declaració unilateral d’independència i que la va suspendre i no sabia què havia de fer i va marxar al maleter del cotxe”. O fins i tot, amb conclusions de les seves preguntes: “Al final el senyor va marxar al maleter del cotxe perquè suposo que continuaria en estat de pànic i ja des de Brussel·les es va sentir més segur i va continuar amb els bitcoins”. El jutge fins i tot acusa declarants de càrrec, com ara Terradellas, d’intentar blanquejar la figura de Puigdemont.

Més notícies
Alexander Dmitrenko surt de declarar del jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona arran de la causa Volhov on ha negat ser espia i treballar en favor del Procés/David Zorrakino(EP)
El suposat espia rus del Procés assegura que Rússia “anava amb Espanya”
Notícia: El suposat espia rus del Procés assegura que Rússia “anava amb Espanya”
Comparteix
Elsa Artadi, com a exconsellera de la Presidència, testifica sobre la seva reunió amb els russos per petició de Puigdemont
David Madí a la Ciutat de la Justícia / ACN
La Fiscalia Europea cita David Madí com a investigat per desviament de fons
Notícia: La Fiscalia Europea cita David Madí com a investigat per desviament de fons
Comparteix
El jutge del cas Volhov li ha fet arribar una gravació telefònica en què es referia a una conversa amb Iván Redondo
Gonzalo Boye | Jordi Borràs
Boye exigeix per escrit al jutge que aclareixi el “desconcert” del cas Volhov
Notícia: Boye exigeix per escrit al jutge que aclareixi el “desconcert” del cas Volhov
Comparteix
L'advocat de la mà dreta de Puigdemont vol saber el número de peces de la causa i tots els investigats per aclarir el garbuix que hi ha
L'exdirigent de CiU David Madí a la sortida de la Ciutat de la Justícia el 30 d'octubre del 2020 / ACN
Més llenya al foc en la batalla entre el jutge i el fiscal del Volhov, ara per Madí
Notícia: Més llenya al foc en la batalla entre el jutge i el fiscal del Volhov, ara per Madí
Comparteix
El ministeri públic retreu a l'instructor que "busqui" indicis en conductes que no són delictes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 10:47
    Pere LLimonera i Citronell juny 02, 2022 | 10:47
    toca collons, perquè no us calleu ja, i podem tranquil·lament amagar la merda sota la catifa, com a bons constitucionalistes. Deixar ja de donar la tabarra, és anticonstitucional, no sé si ho sabeu!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 13:45
      Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 13:45
      Te podría pedir, una vez mas, que Dejaras de USuRPaR Mi NoMBRe y el de otros para comentar sandeces de "FaLSa Bandera", pero te diré, Pere, tocayo, estimado TR0LL separata supremata, desde el cariño y el respeto: !menos es más! Si tanto TR0LLeaR y USuRPaR Mi NomBRe y el de 0TRos para comentar sandeces va a ser pa Naa... Total, por mucho (y bien) que TRoLLees, estos hijos de pvta no van a hacerte caso. Están lobotomizados. Date cuenta de que en el resto de España, en el Resto de Europa y del MunDo, N0 saben que Catalunya tiene mas de 1000 años de existencia como Estado-Nación; que es la Cuna de Europa; ni saben que CerVantes, Shakespeare, Erasmo, Da Vinci, Colon y Santa Teresa eran Catalanes... Están todos en contra nuestra. Todos en el Mundo Falsifican la Historia y nos dicen que somos suprematas e independencieros; pero nosotros sabemos la verdad verdadera... Es mas, nos acusan de romper la sociedad Catalana, la convivencia, la Democracia y el Estado de Derecho, y de quebrar la Economía; de la "Deuda Basura" y de que MiLes de Empresas se hayan ido, se sigan yendo, y de que N0 volverán... Te lo repito: están lobotomizados. Solo nosotros pensamos, conocemos y nos movemos de acuerdo a la verdad absoluta; y lo sabemos porque lo sabemos; esa es la prueba... Vinga, adeu i una abraçada, company!
      • Icona del comentari de: Anònim a juny 02, 2022 | 16:16
        Anònim juny 02, 2022 | 16:16
        PAM
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 02, 2022 | 19:48
        Pere Llimonera i Citronell juny 02, 2022 | 19:48
        Soy yo Pere Llimonera Citronell, grande de España, defensor de los intereses españoles en el cuadrante nordeste. Como sigamos a este paso estos independentistas son capaces de proclamar la republica catalana, y luego que? eh ! luego que? Como quedamos los que hemos defensao a ultranza esta plaza. Seremos los ultimos de filipinas coño! que alguien haga algo. En la metropoli nos tienen abandonaos. Vivaspañacoño
  2. Icona del comentari de: España cañí, tirirí. a juny 02, 2022 | 10:54
    España cañí, tirirí. juny 02, 2022 | 10:54
    Res a dir. Ja estem implantats al surrealisme. Suposo que aquest episodi acabarà obtenint el primer premi de la novela negra. I els guanyadors de ple dret seran El Chabacano y El Preparao. Fàstic és poc, vòmit, la conseqüència directa.
  3. Icona del comentari de: Independentista a juny 02, 2022 | 11:19
    Independentista juny 02, 2022 | 11:19
    A Europa la judicatura espanyola serà derrotada un cop més. A l' estat espanyol aixó no tindrà repercussions de cap mena. Seguiràn endavant malgrat tot.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 02, 2022 | 14:27
      Gonzalo juny 02, 2022 | 14:27
      Estrasburgo da un varapalo al ‘procés’: suspender el pleno de la DUI era una “necesidad social imperiosa”. El TEDH rechaza la demanda contra la decisión del Constitucional de impedir la sesión del Parlament donde Puigdemont proclamaría la independencia porque había que "preservar el orden constitucional".
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 02, 2022 | 14:12
    Gonzalo juny 02, 2022 | 14:12
    Francisco, qué raro que no hayas titulado..."clatellot del president a l'exili a la justicia colonial". Jajaja! Que decepción, Francisco, que decepcion.
    • Icona del comentari de: Anònim a juny 02, 2022 | 16:16
      Anònim juny 02, 2022 | 16:16
      PAM
  5. Icona del comentari de: rd a juny 02, 2022 | 14:39
    rd juny 02, 2022 | 14:39
    ben fet president !
  6. Icona del comentari de: Ricard a juny 02, 2022 | 18:24
    Ricard juny 02, 2022 | 18:24
    Enèsima mostra de racisme castellanista en la judicatura, amb el pobre imputat no volent passar per antipàtic davant de la joia que tenia al davant. Ens tracten d'esclaus aquests miserables. Igual com ho va fer el "jutge" que va autoritzar les escoltes urbi et orbe del catalan Gate. Fa fàstic i indigna. I després ens retreuen que posem cara d'odi. S'ha de ser cínic.
  7. Icona del comentari de: Ferran a juny 02, 2022 | 21:05
    Ferran juny 02, 2022 | 21:05
    El Aguirre necesita ir al proctólogo...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa