El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge del Volhov arxiva la peça separada sobre la trama russa del Procés

La trama russa del Procés no només perd pistonada sinó que el jutge que més volada li ha donat s’ha hagut de rendir a l’evidència. Segons ha pogut saber El Món, el jutge ha dictat el sobreseïment de la peça separada 7 de l’operació Volhov que investigava la relació entre l’empresari rus, acusat d’espia del Kremlin, Alexander Dmitrenko, i Josep Maria Alay el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont. La interlocutòria del titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, considera que no hi ha prou base per continuar la instrucció del cas. La resolució, a més, indica que en no haver-hi cap part més personada en aquesta peça, la resolució no és recurrible.

Dmitrenko va prestar una llarga declaració el passat 31 de maig, Dmitrenko va deixar clar que en cas d’independència, “Rússia aniria amb Espanya”. De fet, va assegurar a preguntes del jutge que tingués qualsevol implicació en el Procés perquè la seva feina era de caràcter empresarial, i, per descomptat, va negar que fos un espia i ni molt menys que treballés per la màfia russa. Una versió que va reafirmar davant les insistents, i iròniques, preguntes de l’advocat d’Alay, Gonzalo Boye. La resolució, a la que ha tingut accés El Món, ha estat comunicada avui.

Part dispositiva de la interlocutòria sobre el sobreseïment de la peça separada de la trama russa de la Volhov/QS
Part dispositiva de la interlocutòria sobre el sobreseïment de la peça separada de la trama russa de la Volhov/QS

Les trobades d’Artadi i la compra de petroli rus

La peça separada també incorporava les reunions de l’aleshores mà dreta del president de la Generalitat, Elsa Artadi, amb suposats membres russos pel seu suport al procés d’independència. Un suport basat en una virtual legislació més favorable a les criptomonedes. Dues reunions que Artadi va menystenir en la seva declaració judicial.

La investigació també tenia com a puntal converses entre Dmitrenko i Alay sobre la suposada compra-venda de petroli rus que encara no se sap si es va consumar, tot i rebre 300.000 dòlars de paga i senyal. El jutge, en la seva interlocutòria admet que “no hi ha indicis de criminalitat” tot i que l’operació no té “cap sentit comercial”. Al capdavall, el jutge Aguirre tanca la peça, perquè no hi ha ningú més personal i el fiscal mai s’ha cregut el cas. De tota manera, manté altres peces sobre el finançament del Procés obertes arran de la investigació prospectiva de les comunicacions d’Alay.

Més notícies
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

L’Audiència acusa el jutge del cas Volhov de “fer un sudoku processal” amb Alay

Notícia: L’Audiència acusa el jutge del cas Volhov de “fer un sudoku processal” amb Alay
Comparteix
Bufetada dels magistrats a l'instructor i dona la raó al cap de l'oficina de Puigdemont
Josep Lluís Alay, cap de l'oficina del president a l'exili, Carles Puigdemont / Jordi Borràs

L’Audiència tomba l’ordre d’investigar el patrimoni d’Alay pel cas Volhov

Notícia: L’Audiència tomba l’ordre d’investigar el patrimoni d’Alay pel cas Volhov
Comparteix
El jutge volia investigar el patrimoni del líder independentista en el marc de l'Operació Volkhóv
David Madí, acompanyat per un. Guàrdia Civil el dia que va ser detingut en la ràtzia del Jutjat 1 en el marc de l'operació Volhov/EP

L’advocada de Madí acusa el jutge del Volhov de fer investigacions que fan “avergonyir”

Notícia: L’advocada de Madí acusa el jutge del Volhov de fer investigacions que fan “avergonyir”
Comparteix
La lletrada Olga Tubau considera que el magistrat fa una instrucció "prospectiva" i li critica que hi emboliqui la dona del seu client sense motiu
Gu?rdies Civils, en els escorcolls d'Igualada aquest dimecres arran de l'operacio Volhov

Les estranyes maniobres del jutge de Volhov amb els mòbils dels investigats

Notícia: Les estranyes maniobres del jutge de Volhov amb els mòbils dels investigats
Comparteix
El magistrat es nega a lliurar els terminals tot i haver fet el bolcatge

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gavanenc a juliol 29, 2022 | 13:23
  Gavanenc juliol 29, 2022 | 13:23
  Les persones que hi varen "sucar" en aquesta causa fantasma lawfare de l'estat espanyol demanaran disculpes ' Ai ! no que el jutge espanyol ho feia per la unitat indivisible d'Espanya. Quin barra que té el xovinisme espanyol. Els espanyols quan varen començar aquesta "causa" ? Durant tot aquest temps, mesos anys ja han aconseguit l'objectiu que volien, patiment, fer perdre el temps, enfrontament entre independentistes, els xovinistes espanyols ja hi han dit de tot, la premsa espanyola ja ha fet tots els titulars que havia de fer... Si els catalans no ens n'adonem de la situació és que no estem gaire bé i ens ho em de fer mirar.
 2. Icona del comentari de: Independence Process a juliol 29, 2022 | 13:29
  Independence Process juliol 29, 2022 | 13:29
  Llegiu aquest altre titular : "La causa mare del cas Volhov contra independentistes perd pistonada. Una altra peça separada, arxivada, i ja en són 4 de 9"... és del proppassat dia 1 de desembre del 2021. És una de les tàctiques del lawfare de l'estat espanyol, van escampant merda i després "arxiven" les causes amb investigacions prospectives encetades expressament per a no castellans. Els espanyols no s'aturen mai, en canvi els catalans a la mínima no sabem que fotre, caiem en els paranys espanyols i ens tirem els plats al cap entre nosaltres... evidentment n'hem aprendre més per a evitar els paranys espanyols.
  • Icona del comentari de: Maria a juliol 29, 2022 | 16:54
   Maria juliol 29, 2022 | 16:54
   Hem d'apendre?. Menys tonteria. Som rucs si encara no n' hem après. El que hem de fer és desemmascarar els poques vergonyes (com el Rufián) que ho aprofiten per fer sang contra el rival polític. O com ER i la CUP en el cas de la presidenta Borràs.
   • Icona del comentari de: Roger a juliol 29, 2022 | 18:47
    Roger juliol 29, 2022 | 18:47
    Maria, jo amb el comentarista anterior hi estic bastant d'acord, hem d'aprendre a defensar-nos de l'enemic ocupant en el sentit que els catalans després de segles d'ocupació i humiliació, no sabem reaccionar contra fets que qualsevol altre poble del món es defensaria millor. Hem d'aprendre a tenir sentit d'estat, hem d'aprendre a no ensopegar amb els paranys de l'enemic, hem d'aprendre a no cedir davant d'abusos i de la repressió espanyola, hem d'aprendre a defensar la nostra llengua, per exemple no s´hi val a acceptar des dels governs espanyols coses com "ja procurarem que pugueu utilitzar la llengua a l'Europarlament [sic] (Rodriguez Zapatero també ho va dir fa anys) el què hem d'exigir és que la nostra llengua tingui el mateix respecte, difusió, presència, disponibilitat, oficialitat... que ja tenen altres llengües, el danès, el grec, el búlgar, el suec, el lituà, el txec, l'eslovè, el lituà, el finlandès, l'eslovac, el neerlandès... la resta és fum. És tot això que hem d'aprendre i crec que és el què vol dir el comentarista. Evidentment hi ha catalans que no han d'aprendre res perquè ja ho practiquen tot plegat, però cal que la gran majoria es posi les piles i al dia.
 3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 29, 2022 | 13:35
  Doctor Strangelove juliol 29, 2022 | 13:35
  Home, jo soc el Jack Ryan molt "espanyol" a partir d'aquí, si no soc un Doctor amb un fotimer de màsters, sectari i hiperventilat ho teniu clar... jo soc més de leaders joves i trempats com Trump i d'idees "noves" i "joves" com les de VoX. Doc.
  • Icona del comentari de: jordi de reus a juliol 30, 2022 | 19:44
   jordi de reus juliol 30, 2022 | 19:44
   Tu eres un moniato compulsiu
 4. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a juliol 29, 2022 | 13:44
  I n d e p e n d è n c i a juliol 29, 2022 | 13:44
  Estan malalts, arxiven les causes de les "peces separades" poc a poc i quan els hi dona la gana de la mateixa forma que les varen començar i quan creuen que ja han produït la perversió que volien. L'ús per part de l'estat espanyol de la (in)justícia espanyola exclusiva per a catalans és un fet que per si sol ja hauria de justificar la independència del nostre país. Els catalans és urgent que ens desempalleguem de la síndrome d'Estocolm que encara tenim incrustada després de segles d'ocupació espanyola. Un poble amb cara i ulls no es deixa fer aquestes animalades que fan els espanyols, o com a mínim si els hi fan una vegada no hi ha una segona i encara menys una tercera... no pas com als mesells catalans. Més de 3000 casos de repressió i de trampes espanyoles... Despertem-nos i actuem !
 5. Icona del comentari de: X a juliol 29, 2022 | 13:46
  X juliol 29, 2022 | 13:46
  ¡Guau!
 6. Icona del comentari de: Ricard a juliol 29, 2022 | 13:54
  Ricard juliol 29, 2022 | 13:54
  S'han de recollir tots els casos i "peces separades" oberts a base d'investigacions prospectives, i tancats sense cap càrrec ni prova, adjuntar-ho amb els casos de Tamara Carrasco i tota la resta. Afegir-hi els enregistraments de Villareco i presentar-ho a tots els tribunals internacionals de Justícia que hi hagi inclòs el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. De forma que el món sàpiga que fa l'estat espanyol amb el seus "estado de derecho" i ""imperio de la ley". Després també cal fer recompte dels diners públics i de fons reservats, inclosos fons reservats espanyols B, que han despès policies espanyols, espies, pegasus, jutges, fiscals afinadors, tacitos... tots inútilment i presentar-ho al Tribunal de Cuentos espanyol, malgrat que no en facin cap cas que en tinguin constància.
 7. Icona del comentari de: El cit campejador a juliol 29, 2022 | 14:20
  El cit campejador juliol 29, 2022 | 14:20
  Dais mucho bombo a estas noticias cuando en verdad hay que plantearse si la mano del gobierno y las desjudiciacion está detrás de todo esto. Y sí que hay delito, pero se pasa de puntillas
  • Icona del comentari de: Fum, fum a juliol 29, 2022 | 17:16
   Fum, fum juliol 29, 2022 | 17:16
   Com es pot ésser tant cínic i roí ? Hi ha persones que supuren odi vers els que no son de la seva condició, l'espanyola. A més solament cal veure com comencen les "peces separades", "operacions", ràtzies" i "investigacions prospectives", "represàlies"...del lawfare espanyol. incloses filtracions, grans titulars entre la premsa amiga espanyola, hores de tertúlies i insults a les televisions amb headquarters a Madrid... i ho ve-t'ho aquí, al capdavall després de mesos o anys, ho arxiven un divendres sortida de vacances, com si res. Al capdavall fum. Mes roí no ho pots ésser cit.
 8. Icona del comentari de: JordiP a juliol 29, 2022 | 15:16
  JordiP juliol 29, 2022 | 15:16
  La majoria dels atestats i informes dels Sherlock Holmes de la GC i la PN es desmicolen a l'hora de la veritat. Només s'aguanten aquells que, a base de mentides, perjuris i fantasies, poden perjudicar o retirar del món polític els independentistes més importants. La component de prevaricació que conforma qualsevol sentència a indepes és realment important. Ja no és el "dret penal de l'enemic": és la furosa dèria anticatalana, de característiques absolutament racistes.
  • Icona del comentari de: Rosa a juliol 29, 2022 | 19:44
   Rosa juliol 29, 2022 | 19:44
   Amb la colaboració imprescindible de "l'esquerra independentista" i la premsa subvencionada que els fa d'altaveu.
 9. Icona del comentari de: Cat a juliol 29, 2022 | 15:18
  Cat juliol 29, 2022 | 15:18
  Estic esperant les reaccions dels trolls españolistes. Segur que tenen els sants collons de dir que la màfia judicial és justa. On no n'hi ha no en raja En fi....
 10. Icona del comentari de: Un desastre policial, com sempre a juliol 29, 2022 | 15:20
  Un desastre policial, com sempre juliol 29, 2022 | 15:20
  Quina manera de fer patir les persones, aquests informes de la guardia civil sempre estan mal fets, prepareu millor els propers guardies i recicleu els d'ara. És un desastre.
  • Icona del comentari de: Joan a juliol 29, 2022 | 17:23
   Joan juliol 29, 2022 | 17:23
   Informes mal fets ? No sigueu tan ingenus, si us plau, son informes i atestats tacito fets expressament a base d'investigacions prospectives i fantasia, per al lawfare espanyol, i després afinats per fiscals i jutges espanyols especialitzats en aplicar la (in)justícia espanyola de l'enemic. L'objectiu és empudegar, fer perdre el temps i diners, provocar enfrontaments, emprenyar i crear falsos "debats" etc entre el moviment independentista. El més trist és que saben que hi ha estats capaços de fer servir aquests miserables mètodes, hi ha encara catalans que hi cauen de quatre grapes. Com sempre ? Els catalans son tant mesells que no n'aprendrem mai a aconseguir la independència de l'ocupant ?
 11. Icona del comentari de: El cit campejador a juliol 29, 2022 | 16:26
  El cit campejador juliol 29, 2022 | 16:26
  Se llama Mesa de Diálogo. Seguro que el juez ha tenido que tragar muchos sapos sabiendo que todo apunta a que son culpables y que le han dicho que hay que "desjudicializar"
  • Icona del comentari de: Ricard a juliol 29, 2022 | 19:00
   Ricard juliol 29, 2022 | 19:00
   Un típic xovinista espanyol intentant justificar el lawfare espanyol. Qui vol ésser un miserable com aquest paio ? Culpables de què ? Ens en podries fer cinc cèntims ? L'individu aquest ha comptat tot els casos de lawfare espanyol que han acabat després d'anys en fum ? Quantes persones que hi han posat cullerada s'han disculpat ? I el cas paradigmàtic de Tamara Carrasco, en el qual la (in)justícia sectària espanyola pretenia colar que fos delicte convocar a altres persones a traves de xarxes socials i la va tenir retinguda un munt de mesos i va allargar el seu cas inútilment a causa de la seva ideologia ? El pitjor que ens pot passar als catalans és que totes aquestes agressions espanyolistes continuïn sense fer-nos reaccionar i no ens facin ni fred ni calor, i mentrestant el xovinisme (o (no)nacionalisme espanyol) n'intenti fer mofa, com és el seu entranyable costum.
  • Icona del comentari de: Totnet a juliol 29, 2022 | 19:08
   Totnet juliol 29, 2022 | 19:08
   De que viene que seas tan cenutrio El cit ? De tu padre o de tu madre?
 12. Icona del comentari de: Maria a juliol 29, 2022 | 16:49
  Maria juliol 29, 2022 | 16:49
  Ara veurem els prohoms d"ER (Rufián, Aragonès, Junqueras, Tardà...)disculpar-se per haver malparlat de Puigdemont i Alai i la trama rusa, no?. Ai, no, que això seria massa honest i democràtic pels estàndards del partit!. Ja coneixem la seva màxima: menteix i emmerda els rivals polítics tant com puguis que els espanyols paguen. I anar fent.
 13. Icona del comentari de: Delfí Artós a juliol 29, 2022 | 17:37
  Delfí Artós juliol 29, 2022 | 17:37
  És el que té el lawfare espanyol : Primer escampen la notícia enganyosa o directament falsa en clau espanyola i en seu judicial espanyola, provoquen les especulacions plenes de dades esbiaixades i tot allò que comporta un atac tan greu contra una persona, víctima de greus desqualificacions. Al l capdavall, després de mesos i fins i tot anys, tot era i resta com el què era des del primer moment, un absolut disbarat que ha donat de “menjar” a certs il·luminats i tertulians anti-independentistes catalans (i no). La víctima es conforma que avui, vigília i dia de sortida massiva de vacances, es difongui, almenys, amb un escàs impacte, que tot va ser un gran muntatge espanyol. Com ho hem d'acabar tot plegat ?
 14. Icona del comentari de: Gervasi a juliol 29, 2022 | 23:05
  Gervasi juliol 29, 2022 | 23:05
  És tracta de la "peça" "russa" referida a una conversa que es va intervenir en un telèfon mòbil, en el marc de l’operació espanyola "Volhov" l'any 2020. És a dir han fet durar dos anys aquesta investigació prospectiva. Qualsevol poble ocupat i amb autoestima no acceptaria aquesta vulneració de drets fonamentals. Catalans, despertem-nos !
 15. Icona del comentari de: ERC treballa per les clavegueres de l'estat. a juliol 30, 2022 | 01:40
  ERC treballa per les clavegueres de l'estat. juliol 30, 2022 | 01:40
  S'ha de recordar que el bocamoll del Rufian no estava sol en les desqualificacions d'Alay, molts dirigents d'ERC li varen fer costat. Rufian no s'ho va inventar, senzillament va posar veu al que es diu dins d'ERC.
 16. Icona del comentari de: Teripartit no, gràcies a juliol 30, 2022 | 01:46
  Teripartit no, gràcies juliol 30, 2022 | 01:46
  Tots els que tenen alguna relació amb el MHP Puigdemont són diana pel clavegueram colonial i els seus còmplices quintacolumnistes, es diguin Alay o Borràs. Ja s'ha disculpat el pinxo de Santa Coloma pels seus comentaris ...James Bond no sé què?
 17. Icona del comentari de: Ricard a juliol 30, 2022 | 21:20
  Ricard juliol 30, 2022 | 21:20
  Durant anys racistes castellans criminalitzant persones honrades. Qui els compensa de les sospites airejades impunement?
 18. Icona del comentari de: Observador a juliol 31, 2022 | 09:09
  Observador juliol 31, 2022 | 09:09
  Com que ja ha fet el fet ja la poden arxivar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa