El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podem celebra el ‘no’ de Ribera a les retallades de gas que proposa Europa
  • CA

El portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha celebrat aquest dijous que la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, rebutgi el pla de la Comissió Europea perquè els estats membres retallin un 15% el consum de gas.

Echenique ha dit en declaracions al Congrés que és “la posició correcta”, perquè “Espanya ha fet els deures, té un subministrament de gas garantit i diversificat, no ha establert una dependència del gas rus i tenim més plantes de regasificació que ningú”.

“Per tant estem d’acord amb la posició que la vicepresidenta està fent perquè Espanya no hagi de fer retallades de subministrament que no són necessàries”, ha afegit.

Nou delicte en el Codi Penal

El portaveu de Podem ha anunciat que el seu partit ha enviat al soci de coalició, el PSOE, una proposta per a la introducció al Codi Penal del delicte de ‘repercussió artificial de preus‘. Segons ha argumentat, hi ha la possibilitat de que les elèctriques, la banca i les petrolieres augmentin els preus per contrarestar els nous impostos que el govern espanyol va anunciar per a aquests. Echenique ha dit que aquesta seria “una pràcpràctica que atemptaria contra l’interès general i, per això, caldria introduir aquest nou delicte”.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique / ACN

Comissió per investigar “la pota mediàtica” de les clavegueres

En el dia d’avui, Podem també registrarà la comissió per investigar la pota mediàtica de les clavegueres para-policials, a la qual, segons ha assegurat Echenique, el Congrés no ha pogut tenir accés. “Si no hagués sigut pels mitjans de comunicació, no s’haurien pogut conèixer els documents falsos creats per la policia patriòtica“, ha indicat el portaveu. “Pensem que aquest atac a la democràcia que s’ha dut a terme a través d’aquesta trama s’ha d’investigar al Congrés”, ha afegit.

Echenique ha lamentat que el PSOE no estigui donant suport per ara a aquesta comissió quan en els últims àudios de l’excomissari Villarejo amb el director de la Sexta, Antonio Ferreas “es parla específicament de Pedro Sánchez”. “Ens han dit que no es veuen en condicions de donar-li suport, i tant de bo després de l’estiu els podem convèncer que canviïn d’opinió”, ha conclòs.

Més notícies
L'exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal, en un acte recent amb Feijoo, sabia perfectament i patia que transcendís que Victòria Álvarez cobrava dels fons reservats /QS
Villarejo, a Cospedal: “L’excap del CNP a Catalunya cobra dels ‘catalinos'”
Reportatge: Villarejo, a Cospedal: “L’excap del CNP a Catalunya cobra dels ‘catalinos'”
Comparteix
ÀUDIO | Una conversa mostra l'obsessió de la policia patriòtica contra el comissari Narcís Ortega i l'agència de detectius Método 3
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Villarejo, parlant amb la policia patriòtica sobre Rosell: “Anirem avançant”
Reportatge: Villarejo, parlant amb la policia patriòtica sobre Rosell: “Anirem avançant”
Comparteix
Una conversa entre el comissari i el cap d'Afers Interns mostra la trama contra l'expresident del Barça
L'hemicicle del Congrés dels Diputats
Vox justifica l’assassinat de Puig Antich i ERC, Podem i Bildu marxen del ple
Notícia: Vox justifica l’assassinat de Puig Antich i ERC, Podem i Bildu marxen del ple
Comparteix
ERC assegura que no s’ha de “compartir l’espai amb hereus del franquisme” quan es parla de memòria democràtica
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu / ACN
Aragonès creu que no es pot passar per alt l’actitud de Dalmases al ‘FAQS’
Notícia: Aragonès creu que no es pot passar per alt l’actitud de Dalmases al ‘FAQS’
Comparteix
Considera les pressions del diputat de Junts d'inacceptables

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa