El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox justifica l’assassinat de Puig Antich i ERC, Podem i Bildu marxen del ple
  • CA

Després del debat de l’estat de la nació el Congrés debat aquest dijous la llei de memòria democràtica. En aquest marc, Unidas Podemos, ERC i EH Bildu han abandonat el ple quan Vox ha intervingut al debat per justificar l’assassinat de Salvador Puig Antich a mans dels franquistes. El diputat del partit de Santiago Abascal Francisco Contreras ha assenyalat que Puig Antich no va ser executat per ser anarquista sinó per “haver matat un policia”.

Unidas Podemos, Esquerra Republicana i EH Bildu han decidit marxar de l’hemicicle en considerar que Vox fa “apologia del franquisme”. Per això han abandonat el ple mentre parlava el grup d’ultradreta en el debat de la llei de memòria democràtica del govern espanyol. La diputada d’ERC Carolina Telechea ha explicat aquesta acció dels republicans en una compareixença davant dels mitjans. Telechea ha justificat que hagin marxat del ple perquè no s’ha de “compartir l’espai amb hereus del franquisme” quan es parla de memòria democràtica.

Feijóo promet derogar aquesta llei 

El president del Partit Popular, Alberto Nuñez Feijóo, s’ha compromès públicament a eliminar aquesta “mal anomenada” llei de memòria democràtica. “Treballaré per aconseguir no només els vots del PP i d’altres grups parlamentaris sinó també els vots del proper PSOE perquè junts restablim la memòria i la justícia”, va dir el passat dissabte en un acte d’homenatge a Ermua a Miguel Ángel Blanco en el 25è aniversari de la seva mort. Aznar també va advertir lavors que “ni una sola coma” que afegeixi Bildu a aquesta llei “serà acceptable”.

Feijóo creu que aquesta llei “ni és memòria ni és democràtica” sinó un “episodi indigne” de la democràcia espanyola, pel que ha promès que la derogarà quan arribi a la Moncloa en cas que no pugui evitar que surti endavant al Congrés, on Sánchez sembla comptar amb prou suports com per tirar-la endavant sense problemes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a juliol 14, 2022 | 21:01
    JordiP juliol 14, 2022 | 21:01
    Canalles. Tothom sap que la bala que va matar el pasma era d'un altre pasma. Consulteu la llista de polis trslladats els dies següents als fets i enllà trobareu el nom del poli responsble.
  2. Icona del comentari de: Anònim a juliol 14, 2022 | 22:00
    Anònim juliol 14, 2022 | 22:00
    Bastanta comèdia. Tothom sap que Mr. X, l'organitzador dels GAL, mai ha demanat perdó ni ha estat jutjat i que continua sent una icona del partit del president del govern i la majoria del parlament dels espanyols i Tan ERC, com el PNV, Junts , Bildu o la Comuna Pudenta s'hi enlliten encantats.
  3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 15, 2022 | 05:57
    Veterà antifranquista. juliol 15, 2022 | 05:57
    Ai, JordiP !. Si aquest fos l'únic crim impune de la mort de Franco ençà......
  4. Icona del comentari de: Groc a juliol 15, 2022 | 11:22
    Groc juliol 15, 2022 | 11:22
    JxC no mes defensan a la Borràs Puig Antich els i rellisque no era dels seus Els dicursos de VOX , no els molesta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa