El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa demana més a Aragonès si vol tancar el pacte del pressupost
  • CA

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha assegurat que la cessió d’ERC pel que fa a la B-40 és un “pas endavant” per a les negociacions dels pressupostos. Tot i això, Illa no dona per tancat el pressupost i assegura que seguiran les negociacions a partir de dilluns. Amb això, ha volgut posar el dit a la llaga en el fet que ERC s’hagi abstingut en la moció sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Vull que hi hagi un compromís clar amb l’ampliació”, ha assegurat Illa des dels faristols del Parlament.

En tot cas, Illa reconeix que és un “gran pas endavant” i ha recordat que encara hi ha esculls que estan especificats a la proposta d’acord que consideren de “mínims”. De fet, considera que la seva proposta no és d’un “o tot, o res”. Pel que fa al conveni, Illa no tindrà problemes amb qui ha de signar el conveni, ja sigui el conseller de Territori, Juli Fernàndez, o el mateix president de la Generalitat.

El cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, observa el president del Govern, Pere Aragonès, durant el ple del Parlament Data de publicació: dimecres 21 de desembre del 2022, 09:30 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró
El cap de l’oposició i líder del PSC, Salvador Illa, observa el president del Govern, Pere Aragonès, durant el ple del Parlament Data de publicació: dimecres 21 de desembre del 2022, 09:30 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

Posa en valor la seva proposta

“Ho vull agrair perquè es respecte la voluntat del Parlament, del territori i perquè són infraestructures clau per tirar endavant”, ha dit Illa, qui ha recordat que fa cinc setmanes que van fer les seves propostes “de mínims”. De fet, ha demanat fer una reflexió del perquè s’ha “trigat tant”. “Hem tardat cinc setmanes per negociar un punt”, ha assegurat Illa.

Amb això, li ha sobtat l’abstenció sobre la inversió a l’ampliació de l’aeroport del Prat i afirma que mantindrà la paraula. A hores d’ara, el PSC reprendrà la negociació a partir de dilluns i assegura que assumeix la responsabilitat que els correspon. “Hem de ser capaços de generar la confiança necessària i de cercar els consensos”, ha dit Illa.

Alhora, ha tornat a dirigir les responsabilitats al president Aragonès i al seu president. “No em sento especialment responsable de com han anat les coses”, ha afirmat el cap de l’oposició i dirigent socialista. De fet, els socialistes reconeixen que desconeixen el sentit del vot a la moció sobre la B-40 d’aquest matí.

Aragonès treu pit

De fet, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha passat la pilota al PSC amb la cessió d’ERC per la B-40 aquest dijous al matí. Aragonès ha volgut apel·lar a la responsabilitat a tots els grups parlamentaris després de mesos de negociació i ha tret pit de moure’s a la centralitat. A més, ha descartat portar els pressupostos al Parlament sense un acord previ amb els grups parlamentaris.

De fet, el president ha assegurat que Catalunya “necessita pressupostos” i ha enumerat tots aquells sectors que ho “evidencien”. “Avui la disjuntiva no és entre pressupost i pròrroga. Entre prendre decisions per a la gent o prendre decisions partidistes”, ha dit el president. De fet, ha posat en valor que hagin estat més de dos mesos negociant amb els grups parlamentaris.

Més notícies
Tamara Falcó i Íñigo Onieva mantenen la data de la boda - Instagram
El segon anell de compromís de Tamara Falcó, “millorat, més gran i més car”
Notícia: El segon anell de compromís de Tamara Falcó, “millorat, més gran i més car”
Comparteix
Íñigo Onieva ha volgut celebrar la reconciliació amb una joia encara més espectacular
La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, i el portaveu, David Cid, a la sessió de control.
Data de publicació: dimecres 23 de novembre del 2022, 12:16
Localització: Barcelona
Autor: Mariona Puig
Els comuns diuen que la cessió d’ERC “no fa canviar res” del seu acord
Notícia: Els comuns diuen que la cessió d’ERC “no fa canviar res” del seu acord
Comparteix
Els de Jéssica Albiach consideren que no hi haurà una partida dels comptes destinada al Quart Cinturó
Passatgeres del transport públic sense mascareta. L'ús d'aquesta peça va caient però el govern espanyol no en retira l'obligatorietat / Mireia Comas
El final de la mascareta al transport públic serà el 7 de febrer
Notícia: El final de la mascareta al transport públic serà el 7 de febrer
Comparteix
Ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després del Consell de Ministres
L'entrada del Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg / ACN
Estrasburg donarà “prioritat” a les demandes dels presos polítics
Notícia: Estrasburg donarà “prioritat” a les demandes dels presos polítics
Comparteix
El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) reconeix que són casos d'impacte i "extremadament importants"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a gener 26, 2023 | 16:55
    En fi gener 26, 2023 | 16:55
    vILLAno = Dictador. Aragonés=mindundi
  2. Icona del comentari de: vòmit a gener 26, 2023 | 17:10
    vòmit gener 26, 2023 | 17:10
    Els españols, a Madrid, estan acostumats a veure erc tot el dia amb els pantalons abaixats. Aquesta indignitat encara no s'havia vist a casa nostra. Humilien erc, de 33 escons, i com sempre erc s'ho deixa fer de tot en públic.
  3. Icona del comentari de: blup a gener 26, 2023 | 17:14
    blup gener 26, 2023 | 17:14
    L'únic que els hi manca és ensenyar la pichula en públic, davant de tots els catalans. Segur que acabem plorant tots.
  4. Icona del comentari de: ERC, us han ben pres la mida! a gener 26, 2023 | 17:27
    ERC, us han ben pres la mida! gener 26, 2023 | 17:27
    ERC més que eixamplar bases el que no para d'aixemplar són les natges. Quin fart de riure amb aquest titella que cedeix en tot i encara li diuen que no n'hi a prou. Patètics.
  5. Icona del comentari de: Ricard a gener 26, 2023 | 17:48
    Ricard gener 26, 2023 | 17:48
    Illa ha volgut, o li han, fet forçar al límit la maniobra política i apa ara a improvisar. Més que mai ens cal la independència.
  6. Icona del comentari de: caua a gener 26, 2023 | 18:08
    caua gener 26, 2023 | 18:08
    Vinga va ! ER, baixeu-vos els pantalons i obriu les cames. Ja només podeu fer això, perquè tot el que es pot fer per fer-se humiliar i avergonyir ja ho heu fet tot. Incompetents !
  7. Icona del comentari de: Fart a gener 26, 2023 | 18:45
    Fart gener 26, 2023 | 18:45
    Tant difícil és pactar-ho i després no complir-ho? Bé que ho fan altres.
  8. Icona del comentari de: Realitat a gener 26, 2023 | 19:06
    Realitat gener 26, 2023 | 19:06
    Illa representa el PP espanyol a Catalunya, i Junts el PP català. Defensen l'economia especulativa i la destrucció del territori. Són el passat, i volen continuar decidint. Mentre hi hagi burros que els votin no hi ha res a fer.
  9. Icona del comentari de: Català a gener 26, 2023 | 19:33
    Català gener 26, 2023 | 19:33
    Si, home. Ara demanaran l'oro, el moro i la lluna en un cove. I al capdavall no tindran, no ells ni nosaltres, res de res.
  10. Icona del comentari de: jaue a gener 26, 2023 | 19:44
    jaue gener 26, 2023 | 19:44
    Illa. Tot és táctica electoralista per fer fracasar el govern o mostrar_lo débil i a la menjant de la mà del psc. Respon a intetessos dels financers del psc. Lo que exigeixen hi te molt a veure. Vaja tot. Del poble ni saben que és..veuen bens. Perquè ara el psc és jacobí i prepotent. Filibusterisme politic. I erc biberons ingenus.
  11. Icona del comentari de: Junqueras a gener 26, 2023 | 20:46
    Junqueras gener 26, 2023 | 20:46
    t'estan eixamplant la base pero que molt, venut, botifler. I. erc baixant-se els pantalons i ensenyant a fer-ho als ejspanyols i a l'inutil del pILLA. I no hi ha ningu del partit que digui res. Tot erc es una m..... No us votara ningu BOTIFLERS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa