El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El final de la mascareta al transport públic serà el 7 de febrer
  • CA

La ministra de Sanitat del govern espanyol, Carolina Darias, ha anunciat aquest dijous després del Consell de Ministres que en només dues setmanes es proposarà eliminar la obligatorietat de la mascareta al transport públic. D’aquesta manera ja no s’haurà de portar a autobusos, metro, trens, taxis i avions, tot i que es mantindrà a centres sanitaris i farmàcies. Aquest dimecres la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ja va avançar que el govern espanyol estava estudiant l’impacte que podria tenir retirar la mascareta del transport públic. El cert és que a la majoria de transports els usuaris ja no l’utilitzen, especialment des que els contagis de Covid-19 s’han reduït i la pandèmia s’ha gripalitzat. Finalment el govern espanyol ha donat llum verda a la mesura amb la intenció de “recuperar la normalitat”. Als països europeus del voltant de l’estat espanyol ja fa mesos que les mascaretes no són obligatòries, sinó “recomanables”.

Passatgers sense mascareta dins d'un vagó al transport públic. Els experts mantenen que ja no té sentit l'ús aquesta mesura contra la Covid però el govern espanyol no la retira / Mireia Comas
Passatgers sense mascareta dins d’un vagó al transport públic. Els experts mantenen que ja no té sentit l’ús aquesta mesura contra la Covid però el govern espanyol ha tardat molt en retirar-la / Mireia Comas

L’evolució de la pandèmia ha permès la retirada “immediata” de les mascaretes

Segons la ministra portaveu del govern espanyol la ponència d’alertes ha estat treballant durant aquestes darreres setmanes fins adoptar aquesta mesura. Ara bé, Rodríguez va assenyalar en una entrevista recollida per Europa Press que es continuarà vigilant l’evolució de la pandèmia i l’efectivitat de les mesures que es van prendre durant el desembre per contenir l’allau de casos que s’estava vivint a la Xina i que es podria exportar a l’estat espanyol. El seguiment que s’ha fet de la pandèmia i el baix nombre de casos -la grip s’ha imposat aquest hivern- han permès que el govern espanyol hagi adoptat la mesura de retirar “de forma immediata” les mascaretes al transport, si bé es mantindran als centres sanitaris i les farmàcies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 26, 2023 | 13:40
    Ricard gener 26, 2023 | 13:40
    Voleu dir el final obligatori. Jo la penso seguir utilitzant al transport públic, farmàcies, centres sanitaris i on hi hagi concentració de molta gent, si més no fins la primavera. Tot i que al metro de l'aglomeració de Barcelona hi ha molta gent mal educada, prepotent i sense sentit cívic que no la du ( a banda de despistat i persones que no la poden dur per raons mèdiques). És clar si hi ha persones al seu voltant persones amb mascareta ells ja se senten "protegits" i no els hi cal fer l'esforç de dur-la. La pandèmia de la covid-19 també ha servit per a això, per a mesurar el grau de civilització i de sentit cívic de molts de connacionals nostres.
  2. Icona del comentari de: Lluis a gener 26, 2023 | 16:36
    Lluis gener 26, 2023 | 16:36
    Potser tambe ha servit per comprobar el grau d'estupidesa que podem digerir
    • Icona del comentari de: · a gener 28, 2023 | 03:10
      · gener 28, 2023 | 03:10
      El teu és superlatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa