El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Giró demana “responsabilitat” política en l’aprovació dels pressupostos

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró ha anunciat que comencen els preparatius dels pressupostos del 2023. Ho ha dit en unes declaracions aquest dimecres a la sortida del Parlament on ha demanat “responsabilitat” als altres partits polític davant la necessitat d’aprovar aquestes inversions públiques a favor del creixement de l’economia catalana. En aquest sentit, Giró ha dit que es reunirà amb tots els partits polítics menys Vox per començar a treballar en l’aprovació dels pressupostos catalans per l’any que ve.

Un moment del debat sobre la nova llei al Parlament / ACN

“Estic segur que els grups parlamentaris, el conjunt de polítics d’aquesta cambra, sabran estar a l’altura de moment històric que requereix responsabilitat i generositat per a tenir uns nous pressupostos i no haver de prorrogar els de 2022″, ha sostingut Giró. De fet, ha advertit que l’actual inflació del 8% significaria que uns pressupostos prorrogats generarien “una insuficiència pressupostària” per a tot el que han d’escometre. Així doncs, el conseller d’Economia descarta continuar amb les inversions del 2022 i afegeix que cal renovar-los i fer-los de nou de cara a l’any que ve.

Un ambient d’incertesa amb les inversions

Giró ha explicat que la tramitació dels comptes pel 2023 s’emmarcarà en un escenari “ple d’incerteses” i amb un model de finançament que veu caducat des de 2014. “Enguany s’ha pogut ampliar la plantilla en Salut, Educació, Mossos d’Esquadra i Bombers, s’han pogut rebaixar matrícules universitàries, baixar ràtios d’educació i ampliar la gratuïtat”, ha defensat. Però, també ha deixat clar que la inflació podria suposar un problema pels pressupostos i a on es dediquen els diners. “No sabem quin import tindran les bestretes de l’Estat per a Catalunya, tenim un escenari d’inflació i preus de l’energia que marquen perspectives econòmiques molt negatives, i que tot això perquè evidentment determinarà els ingressos de la Generalitat per a aquest any 2023″, ha recordat.

Més notícies
El president a l'exili, Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu / ACN

Puigdemont acusa el govern espanyol d'”esquilar els catalans”

Notícia: Puigdemont acusa el govern espanyol d'”esquilar els catalans”
Comparteix
L'expresident respon a Illa que la "confrontació més salvatge" és la de "l'Estat contra els 7,5 milions de catalans"
El president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats / ACN

Pedro Sánchez nega cap discriminació a Catalunya, tot i la manca d’inversió

Notícia: Pedro Sánchez nega cap discriminació a Catalunya, tot i la manca d’inversió
Comparteix
Ha atribuït la poca inversió en infraestructures a Catalunya a la pandèmia
Alícia Romero (PSC), en roda de premsa al Parlament el 20 d'abril de 2021 / ACN

El PSC s’encén pels “insults” de Puigneró

Notícia: El PSC s’encén pels “insults” de Puigneró
Comparteix
Els socialistes repliquen al Govern que tampoc pot llençar coets amb el seu nivell d'execució pressupostària
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció al II Congrés de la Formació Professional de Catalunya, en què ha criticat la manca d'inversió de l'Estat a Catalunya / ACN

Aragonès qualifica “d’inadmissible” la manca d’inversions a Catalunya

Notícia: Aragonès qualifica “d’inadmissible” la manca d’inversions a Catalunya
Comparteix
El president de la Generalitat insta l'Estat "una reversió immediata" davant l'incompliment del pressupost establert inicialment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa