El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’unionisme pressiona Balcells per “l’interrogatori” a la infermera del “puto C1”

La dreta espanyolista vol la compareixença del conseller de Salut, Manel Balcells, per “l’interrogatori policial” que li hauria fet la Generalitat a la infermera tiktoker que va criticar i menysprear la immersió lingüística i l’obligació del C1 –el “puto C1 de catalán“, en les seves paraules per exercir com a funcionària de l’administració pública. Tant Ciutadans, com el PP i Vox han registrat una sol·licitud de compareixença del conseller perquè doni explicacions al Parlament.

Els diputats del PP Alejandro Fernández i Lorena Roldán a la sessió de control al Govern al Parlament 14/12/22 / Mireia Comas
Els diputats del PP Alejandro Fernández i Lorena Roldán a la sessió de control al Govern al Parlament 14/12/22 / Mireia Comas

Carrizosa ho compara amb la Gestapo

Així mateix, el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, considera que hi ha una “fustigació administrativa soferta per la infermera d’origen andalús que va mostrar la seva disconformitat en xarxes socials amb el nivell de llengua catalana que se li exigia”. En declaracions als periodistes enfront del Departament de Salut aquest dimecres, el president de Cs al Parlament ha assegurat que els fets són “propis de la Gestapo, absolutament inquisitorial” i ha avançat que, en cas de confirmar-se aquesta informació, demanaran la dimissió de Balcells després de la seva compareixença en la Cambra catalana. “Encara no estem demanant la dimissió del conseller perquè volem sentir-li primer, però ho farem si els fets es confirmen tal com han ocorregut i les explicacions no ens convencen”, ha sostingut.

El PP i els colons

Per la seva banda, la diputada del PP al Parlament Lorena Roldán ha demanat aquest dimecres que Balcells, expliqui a la Cambra per què “interroguen com a una delinqüent” a la infermera que va criticar en un vídeo en TikTok, en horari laboral, el requisit del C1 de català per a opositar. “El separatisme pot anomenar-nos colons, ofendre als castellanoparlants, andalusos, gitanos i tot el que els plagui. Però tu no vagis a dir res del català, que t’interroguen com a una delinqüent i després et deixen al carrer. Aquest és l’apaivagament que embeni Pedro Sánchez”, ha sostingut en un missatge en el seu compte de Twitter.

Més notícies
Imatge de la protesta del SAP Fepol de Mossos d'Esquadra/Quico Sallés
Protesta descafeïnada de mossos enmig de la divisió sindical
Notícia: Protesta descafeïnada de mossos enmig de la divisió sindical
Comparteix
Uns 200 agents s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat
Sis de les nou integrants d'Hypatia I en la presentació a Barcelona de la missió de científiques catalanes a l'estació anàloga de Mart al desert de Utah, als Estats Units.
Data de publicació: dimecres 12 d’abril del 2023, 13:55
Localització: Barcelona
Autor: Laura Fíguls Barnaus
Nou científiques catalanes participen en la simulació d’una expedició a Mart
Notícia: Nou científiques catalanes participen en la simulació d’una expedició a Mart
Comparteix
Les integrants d'Hypatia faran recerca com si estiguessin al planeta roig i en unes condicions vitals molt similars
La platja per a gossos a la Cala Belladona, entre Sant Antoni de Calonge i Platja d'Aro | ACN
Polèmica a la Costa Brava per una nova platja de gossos: “És il·legal”
Notícia: Polèmica a la Costa Brava per una nova platja de gossos: “És il·legal”
Comparteix
Veïns de Calonge i Platja d'Aro demanen que es busqui un espai "més idoni" per a permetre el bany de mascotes
Risto parla de la diferència d'edat amb les parelles - Cuatro
Risto defensa les parelles de molta diferència d’edat i respon els crítics
Notícia: Risto defensa les parelles de molta diferència d’edat i respon els crítics
Comparteix
El presentador ha lamentat que el critiquin per sortir amb noies més joves en un programa especial

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a abril 12, 2023 | 19:31
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya abril 12, 2023 | 19:31
    La infermera anti-catalana la faran presidenta de C's. Això si no la fan ministra o...santa! P.S. Les webs de merda que comencen amb un “Su privacidad es importante...” etc. com “MonPlaneta”, en la llengua dels castellans, menyspreen la nostra llengua i no s’hi ha d’entrar
  2. Icona del comentari de: Ricard a abril 12, 2023 | 19:38
    Ricard abril 12, 2023 | 19:38
    Els media castellans apunten, i els partits i jutges diversos castellans disparen.
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 12, 2023 | 19:48
    Gonzalo abril 12, 2023 | 19:48
    Bastante hizo la chica en ir a esa merienda de negros. Tenía que haberlos mandado, como mínimo, a la puta mierda. Que ascazo dais. Os tendríais que estar desangrando por dentro y que os tuviese que salvar la vida algún médico que ni hablase ni entendiese el catalán. Así aprenderiais a respetar, hijos de la gran puta.
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 12, 2023 | 20:25
    Gonzalo abril 12, 2023 | 20:25
    Puta Espanya! Puto PSC
  5. Icona del comentari de: Sebastià a abril 12, 2023 | 20:32
    Sebastià abril 12, 2023 | 20:32
    Tan la infermera con tots els ñordos inadaptat fora de Catalunya. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Visca Catalunya lliure i independent
  6. Icona del comentari de: El trio feixista a abril 12, 2023 | 21:07
    El trio feixista abril 12, 2023 | 21:07
    el carrichoza parlant de la gestapo, és deu mirar el melic, més que res perquè tot ell i el seu partido són un clon gestaponia, de la mateixa manera que l'afranconada roldan
  7. Icona del comentari de: Francesc Font a abril 13, 2023 | 09:48
    Francesc Font abril 13, 2023 | 09:48
    És prou curiós, i esclaridor d'una mentalitat imperialista d'estar per casa, que tots aquells que mai no han dit ni no davant anuncis de feina en els que s'especifica que és obligatori l'anglès, francès i no sé si també el sudcoreà, considerin un acte d'intolerància que una infermera hagi d'entendre la llengua dels malalts del país on exerceixi la seva feina. Això sí que és feixisme. Autèntc. Del de Franco i Goebels.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a abril 13, 2023 | 11:01
      Gonzalo abril 13, 2023 | 11:01
      A ver, tontito...la.obligacion del inglés y resto de lenguas extranjeras, lo pueden hacer las empresas PRIVADAS. En el caso de la empresa PUBLICA, esta imposición del C1 de catalán es más que discutible. Francia lo tuvo y lo tiene claro. La única lengua oficial en todo su territorio es el francés. Limitar el acceso de funcionarios del resto de España a una comunidad autónoma con otro idioma cooficial no es legal. Ni justo.
  8. Icona del comentari de: JordiP a abril 13, 2023 | 11:43
    JordiP abril 13, 2023 | 11:43
    ERROR 1: la falta comesa per la gaditana NO és ficar-s'hi amb el C1. No. És publicar activitats no de feina justament en hores de feina. Falta laboral greu. ERROR 2: quan un assalariat comet una falta laboral greu s'ha de conèixer el seu parer sobre la falta comesa i el seu grau de'assumpció de la seva responsabilitat professional. L'interrogatori ha de ser sever, obviament, i sovint pot derivar cap a tons autoritaris en funció de la postura de l'nterrogat. ERROR 3: la credibilitat d'aquesta noia és claramente inexistent. Amb la pública ficada de pota que ha fet, la seva autodefensa ha derivat cap a victimistes postures de queixa. CONCLUSIÓ: Per la boca mor el peix.
  9. Icona del comentari de: Berta a abril 13, 2023 | 12:40
    Berta abril 13, 2023 | 12:40
    Lo puto catalán?..pues a tu puta casa..
    • Icona del comentari de: Gonzalo a abril 13, 2023 | 12:58
      Gonzalo abril 13, 2023 | 12:58
      Otra limitadita.....no dijo puto catalán. Dijo puto C1 de catalán. Y ojalá te desangres por dentro, y que al hospital que vayas, no haya ni dios que hable ni entienda el catalán. A ver qué hacías, supremacista de mierda.
      • Icona del comentari de: Anònim a abril 21, 2023 | 16:32
        Anònim abril 21, 2023 | 16:32
        Dijo el cazo a la sartén…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa