El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cambray confirma que es mantindrà l’avançament escolar els pròxims anys
  • CA

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha confirmat la intenció de la conselleria de mantenir l’avançament de l’inici del curs escolar els propers anys. Ara bé, ha dit que només ho faran si es constata que és una “bona mesura” per l’alumnat, com defensa la conselleria des que va anunciar que el curs començaria una setmana abans. En declaracions a Catalunya Ràdio aquest diumenge el conseller ha insistit que s’avaluarà la iniciativa i ha dit que si es considera que ha anat bé -com ell creu que passarà-, es continuarà implementant en els pròxims cursos. Així, s’establirà el 5 de setembre com a data d’inici per a primària i el 7 com a primer dia de curs per a secundària, FP i batxillerat.

El conseller d’Educació ha celebrat l’acord “històric” amb els sindicats i ha subratllat que feia 20 anys que no hi havia un acord unànim en el sector de l’educació. Cambray ha dit que aquesta entesa posa “punt final” al conflicte dels últims mesos, que semblava enquistat però finalment s’ha resolt gràcies a l’última proposta del departament, que complia amb la principal reivindicació dels sindicats. “Feia més de 20 anys que no teníem un acord unànime entre tots els membres de la mesa sindical“, ha reiterat per deixar palesa la importància d’aquesta entesa que ha desenrocat el conflicte que hi havia en el sector educatiu des del passat mes de febrer.

No aclareix si participarà en la manifestació de la Diada

En paral·lel, el conseller no ha aclarit si assistirà a la manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana per la Diada de l’11 de setembre i ha fet giragonses per evitar contestar quan li han preguntat: “Estic molt centrat en l’inici del curs escolar”. Qui segur que no hi anirà és el president Pere Aragonès, que va rebutjar assistir perquè la manifestació, segons ell, és contra els partits i el Govern. ERC, però, sí que hi serà present, tot i que no ha transcendit quins consellers hi aniran i quins no. Els de Junts, en canvi, hi assistiran tots.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nelson a setembre 04, 2022 | 11:48
    Nelson setembre 04, 2022 | 11:48
    Si avanzan las clases una semana, que las finalicen una semana antes, taques en verano se mueren de calor. Quizá no lo han pensado.
  2. Icona del comentari de: Nelson a setembre 04, 2022 | 13:46
    Nelson setembre 04, 2022 | 13:46
    Si avanzan las clases una semana, que las finalicen una semana antes, porque en verano se mueren de calor. La clase es una sauna. Quizá no lo han pensado.
  3. Icona del comentari de: Dos cursos a tot estirar a setembre 04, 2022 | 14:08
    Dos cursos a tot estirar setembre 04, 2022 | 14:08
    Aquest compta amb seguir al govern gaires anys? Potser que no corri tant. Jo més aviat el veig ja molt cremat i desacreditat.
  4. Icona del comentari de: Ànims a setembre 04, 2022 | 21:21
    Ànims setembre 04, 2022 | 21:21
    Començar abans les classes és un encert. De fet s'acosta més al calendari escolar més coherent de la resta d'Europa. Sense sortir del nostre país els alumnes del Conflent, el Rosselló, el Capcir, el Vallespir i la Cerdanya aquest curs han començat com cada any, al voltant de l'u de setembre. Un altre pas que ens cal fer és repartir millor els dies de vacances escolars durant l'any. A la resta de Catalunya el curs començarà demà dilluns 5 de setembre, a Andorra, el 9 de setembre, i al País Valencià i les Illes, el 12 de setembre.
  5. Icona del comentari de: A en Nelson a setembre 04, 2022 | 21:42
    A en Nelson setembre 04, 2022 | 21:42
    Això de morir-se de calor és una fantasmada tòpica. A més hi ha anys que també hi ha calorades als mesos de maig o octubre (?!). El calendari escolar "avançat" ja fa dècades que l'apliquen a les comarques més al nord de Catalunya, on el "clima" i els efectes del canvi de al climatologia és similar al de les comarques de l'altra banda, la del sud, dels nostres Pirineus. Solament cal consultar el calendari escolar del nens catalans de les comarques del Capcir, el Conflent, el Rosselló, el Vallespir i la Cerdanya on el curs començà el proppassat dia 1 de setembre i acabarà el 7 de juliol del 2023, això sí entre mig tindran períodes de vacances millor repartits. Els "tabús" i les "llegendes" per a no canviar horaris escolars son comparables als que tenen algunes persones amb els horaris dels àpats i els horaris de feina més coherents de la resta d'Europa ( i del món), així no cal fer referència als països Nòrdics i la cantarella del fred i que es fa de nit abans... a les comarques catalanes septentrionals suara esmentades, amb clima mediterrani i Pirinenc com a les comarques catalanes sota sobirania espanyola, fan horaris d'esmorzar, dinar i sopar coherents, paral·lels als horaris de feina de tota la vida, és a dir no hi ha excuses per a retornar als horaris dels àpats i de feina que ja feien els nostres avis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa