Els sindicats educatius hauran de mantenir la vaga si volen ajornar l’avançament del curs escolar que el Govern va anunciar per l’any vinent. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha mostrat ferm en mantenir la seva proposta i ha rebutjat aplicar una moratòria d’un any a aquesta mesura, com li han demanat alguns membres del Consell Escolar de Catalunya en la trobada extraordinària que ha tingut lloc aquest dilluns.

En declaracions a la premsa posteriors a la trobada amb el CEC, Gonzàlez-Cambray ha assegurat que la majoria dels membres del Consell “estan d’acord amb el què”, és a dir, amb l’avançament del curs. “En cap cas han demanat replantejar l’avançament”, ha celebrat. Cambray considera que “les transformacions no poden esperar” i ha reiterat que la decisió de canviar el calendari escolar s’ha pres després d’un llarg debat i amb consens i diàleg amb la comunitat educativa.

Els portaveus sindicals, en canvi, han lamentat després de la trobada que no s’hagi acceptat la moratòria d’un any que reclamava el Consell i hauran de decidir si mantenen la vaga que van anunciar el passat divendres i, en cas afirmatiu, quins dies es faran els cinc dies de protesta.

Els sindicats d’educació van atrinxerar-se la nit de dijous a divendres a la seu del departament d’Educació fins que Cambray va accedir a trobar-se amb ells. La reunió va ser infructuosa i els sindicats van optar per anunciar la vaga que ara està per concretar. El conseller, per la seva banda, va lamentar que els sindicats només volguessin reunir-se si era per retirar la mesura de l’avançament escolar i va assegurar que l’ocupació de l’edifici del departament d’Educació tenia “poca justificació”.

En paral·lel, ja hi ha una vaga convocada pel 23 de març en contra de la sentència del 25% de castellà a les aules que també té altres reivindicacions que tenen a veure amb revertir les retallades en educació i amb complir la disposició tercera de la LEC que implica destinar un 6% del PIB a aquest sector.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Quins paràsits d'erc.españa.una a febrer 22, 2022 | 05:29
  Quins paràsits d'erc.españa.una febrer 22, 2022 | 05:29
  El dialeg del Cambrany es fantástic, propi del junquerisme.putinesc.
  • Icona del comentari de: Jeroni Munyós a febrer 22, 2022 | 10:59
   Jeroni Munyós febrer 22, 2022 | 10:59
   A tu "Quins paràsits" et va millor el "sistema" espanyol, és a dir per exemple fer passar, amb tota la barra, per un "traspàs" de competències de l'estat espanyol a la Generalitat de Catalunya, l'estació meteorològica del Turó de l'Home. Una estació creada el 1932 per la pròpia Generalitat de Catalunya, confiscada, ço és robada, pel règim franquista el 1939 i en desús des del 2004... i ara al febrer del 2022 des d'Espanya ho intenten fer passar per un "traspàs", un gran "traspàs". D'això els catalans perepunyetes i sensibles no en diuen pas res, pel fet que ho fan els espanyols, ara avançar uns pocs dies el calendari escolar, amb molt bon criteri, com que ho fan els nostres cal fotre-hi merder i fotre-hi canya. Els catalans no tenim sentit d'estat i a sobre som mesells dels espanyols. Masses anys d'ocupació espanyola.
 2. Icona del comentari de: Que se vayan a Belgica. a febrer 22, 2022 | 07:27
  Que se vayan a Belgica. febrer 22, 2022 | 07:27
  Que prepotente es este tio, vaya pandilla nos gobierna, que poca verguenza, pero no dimiten, con la pasta que cobran que es una verguenza de ahí no se mueven.
  • Icona del comentari de: Pere Llimona a febrer 22, 2022 | 10:49
   Pere Llimona febrer 22, 2022 | 10:49
   Quin comentari més patètic des del xovinisme espanyol, tot el que siga retornar -malgrat ésser-ho amb 80 anys de retard- a horaris escolars, laborals, dels àpats diaris i sistemes més coherents i amb sentit comú, d'abans del franquisme, per als demòcrates ens és benvingut.
 3. Icona del comentari de: Conseller inepte, digne successor del Bargalló a febrer 22, 2022 | 09:48
  Conseller inepte, digne successor del Bargalló febrer 22, 2022 | 09:48
  També podríeu haver-ho titulat: Cambray s'atrinxera a Via Augusta. O això només val pel Casado.
  • Icona del comentari de: Un canvi com cal a febrer 22, 2022 | 12:41
   Un canvi com cal febrer 22, 2022 | 12:41
   Masses perepunyetes. Avançar uns dies el calendari escolar té tot el sentit i és coherent. Com passa sovint d'ací un temps, això mateix ho faran per decret des de Madrid i ningú es queixarà i a sobre els mitjans de comunicació ho presentaran com una "novetat" com si al nostre país no s'hagués produït. Temps. Malauradament cada dia és fa més palès que els catalans no tenim sentit d'estat, ni memòria. El més fort és que a Catalunya del nord comencen el curs cada any pel voltant del 2 de setembre i els mestres s'incorporen el dia abans del començament de les classes. És a dir al sud de la ratlla encara hi ha "marge" per a avançar un calendari, l'escolar, un afer pendent des de fa molts d'anys.
 4. Icona del comentari de: ... a febrer 22, 2022 | 10:41
  ... febrer 22, 2022 | 10:41
  Taula de diàleg, taula de diàleg, taula de diàleg... Dèspota (no il·lustrat).
  • Icona del comentari de: @ ... Déjà-vu a febrer 22, 2022 | 12:30
   @ ... Déjà-vu febrer 22, 2022 | 12:30
   Sou foll, no teniu criteri. Avançar uns dies el calendari escolar té sentit i és coherent. Com passa sempre d'ací un temps ho farà per decret l'estat espanyol i ningú es queixarà i a sobre els nostres mitjans ho presentaran com una "novetat" com si al nostre país no s'hagués produït. Sí, és fa massa palès que els catalans no tenim sentit d'estat. Tampoc tenim memòria.
 5. Icona del comentari de: Cal dir-ho a febrer 22, 2022 | 10:43
  Cal dir-ho febrer 22, 2022 | 10:43
  Encara hi ha marge, els mainatges de les comarques catalanes del Conflent, el Rosselló, el Capcir, el Rosselló i la Cerdanya varen començar l'actual curs 2021 / 2022 el proppassat dijous 2 de setembre, un dia abans havien començat els ensenyants. El curs d'aquests infants catalans acabarà, i doncs, començaran les vacances d'estiu, dijous 7 de juliol d'enguany.
  • Icona del comentari de: Sem catalans a febrer 22, 2022 | 13:39
   Sem catalans febrer 22, 2022 | 13:39
   Xeic ! I el Vallespir !
 6. Icona del comentari de: Girona a febrer 22, 2022 | 13:33
  Girona febrer 22, 2022 | 13:33
  Comprenc que els qui no saben com funciona, no entenguin les queixes, total, per començar una dies abans. Primer dir que els docents estan emprenyats per un munt de coses, que van de la falta d'inversió a les continúes reformes i la creixent burocràcia. La reforma que es posarà en pràctica el curs vinent, és el torpede que acabarà d'enfonsar l'ensenyament. Canvis curriculars absurds, maquillar el fracàs escolar amb "en procés d'assoliment" etc..Els continus canvis porten de cap a professorat i fins i tot a editors de llibres de text que veuen com no es pot aprofitar un contingut més enllà de dos cursos i a més, els canvis sovint els agafen per sorpresa també. A Catalunya tenim bona part de la plantilla molt precària. Començaran a treballar el 25 d'agost a la conselleria per tal que a dia 1 ja estiguin fets tots els nomenaments? O arribarà el dia 5 i bona part de la places no estaran cobertes i els mestres i professors suplents no sabran on han d'anar a treballar i/o viure? Disminuirà la burocràcia inicial o començarem enterrats en papers, programacions, projectes, justificacions de projectes i cinc o sis programes informàtics nous, com sempre? Tindran aire condicionat els centres situats a zones més càlides? Recordo haver fet classe a més de trenta graus, passant-ho fatal alumnes i professors. Són alguns (i només alguns, per no fer-me pesat) dels problemes que el conseller ni tan sols ha tingut en compte. Potser fins i tot els desconeix, atès que mai es dignen a parlar amb els funcionaris de baix rang, com som els docents. Tots aquells que no enteneu tanta queixa, si us plau, informeu-vos bé abans de carregar contra un col.lectiu que fa anys que el fan culpable de tot. No tenim la culpa de que cap govern hagi emprès mesures per conciliar horaris laborals i família, ni hi dediqui diners a donar suport a la maternitat/paternitat. Lluitar per un ensenyament de qualitat hauria de ser tasca de pares i docents. Quan d'aquí uns anys, tinguem unes quantes generacions perdudes, acadèmicament parlant, amb el resultat de professionals de poca qualitat i comprensió del món reduïda, també serà culpa dels professors, que fa anys que es queden sols protestant per totes les decisions absurdes de les autoritats?
 7. Icona del comentari de: MHP a febrer 22, 2022 | 13:46
  MHP febrer 22, 2022 | 13:46
  Molt democràtic aquest govern, Cambray, un altre exemple, i van ... uy, ja he perdut el compte. Quina m... de reich publica ens volen encolomar aquests farsants. "Virgensita, virgensita, que me quede como estoy"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa