El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cambray carrega contra l’ocupació “poc justificada” dels sindicats
  • CA

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha estat molt dur amb els sindicats en la roda de premsa posterior a la reunió d’aquest matí. El conseller ha lamentat que els sindicats no es presentessin a la mesa i optessin per una “ocupació molt poc justificada”. “Sempre que ens han demanat reunir-nos ho hem fet”, ha assenyalat abans de subratllar que s’ha optat sempre pel “diàleg”.

Cambray ha convocat els sindicats a una mesa sectorial i els ha ofert “mà estesa”. “Els sindicats han traslladat que o es retira l’avançament o no hi ha res a parlar”, s’ha queixat abans d’emplaçar-los a fer propostes que millorin l’avançament escolar plantejat, però sense retirar-lo. Cambray ha assegurat que no té intenció de plegar. “No penso dimitir”, ha dit.

El conseller no considera un error haver proposat aquest avançament sense consultar la comunitat educativa. “Ens encantaria tenir diàleg, hem pres la decisió amb un debat que s’ha fet els darrers anys”, s’ha justificat. A més, ha reiterat que la mesura no afecta els drets laborals dels treballadors. En paral·lel, Cambray ha defensat l’avançament com una mesura que ajuda a la conciliació “per al 100% de les famílies” del país. “No hi ha hagut cap decisió unilateral. Com a Govern si volem transformar és prendre decisions que tinguin l’alumne com a protagonista”.

Els sindicats han convocat una atenció a la mateixa hora per anunciar el seu posicionament davant la “unilateralitat” del departament d’Educació. La decisió arriba després de dues reunions, una ahir dijous amb la secretària general, Patrícia Gomà, i l’altra aquest divendres amb el mateix conseller. Els sindicalistes, que han mantingut una tancada de 24 hores, continuen denunciant la manca de diàleg de la conselleria i asseguren que després de “deu anys de retallades” ja n’han tingut prou. Per la seva banda, la conselleria manté que la data del 5 de setembre per a començar el curs és inamobible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Diàleg, diàleg, diàleg!?NO. MANDO Y ORDENO. a febrer 18, 2022 | 13:52
    Diàleg, diàleg, diàleg!?NO. MANDO Y ORDENO. febrer 18, 2022 | 13:52
    S.XVIII-XXI. El despotismo ilustrado. Todo para el pueblo, pero sin el pueblo. En aquest cas, a més, el professorat són els rucs útils. Quan han vingut maldades, amb la pandèmia, mínim ajut, ni tant sols ens feien un PCR, ens van sotmetre a unes situacions inenarrables. D'altra banda, del professorat, tothom ens hi vam deixar la pell per a que l'equilibri emocional dels alumnes, el seu benestar i el seu aprenentatge es mantinguès ferm i sencer. Encara ens feliciten els pares ara. La torna? És l'imposició sense molestar-se a dir-nos res, no fos cas que acabés passant el que comença a passar ara. D'això sempre se n'havia dit tirania, ara se'n diu Govern. Qui n'és el responsable, de tot?
  2. Icona del comentari de: Cavant cap a l'inframon. a febrer 18, 2022 | 13:57
    Cavant cap a l'inframon. febrer 18, 2022 | 13:57
    El Govern... pren decisions. Els alumnes...en són protagonistes. El professorat...els robots curriculats del Govern. Així pot anar bé? MAI!
    • Icona del comentari de: Vers el present i el futur a febrer 18, 2022 | 17:01
      Vers el present i el futur febrer 18, 2022 | 17:01
      El problema seria que s'allarguessin les vacances escolars, però, aleshores ningú es queixaria. Al nostre malaurat país normalitzar horaris (en aquest cas 4 dies! ) és anar pas bé i "inframón" segons tu? El que cal és això normalitzar horaris i no solament escolars. En aquest cas "normalitzar" no és cap invent vol dir fer horaris escolars com els que ja fan a la Catalunya del nord i també fer horaris d'esmorzar, dinar, sopar i de treball com els que feien els nostres avis i besavis i que encara fan avui a la Catalunya del nord. (Als graciosets no cal esmentar Suècia ni el clima etc).
  3. Icona del comentari de: MHP a febrer 18, 2022 | 14:28
    MHP febrer 18, 2022 | 14:28
    Per ocupar càrrecs a la generalitat cerquen els mes babaus? Aquest Cambray (i la resta del govern) no té ni p... ideia de gestionar, nomès imposar i criticar als que es surten del ramat lazi. Deu ens en guardi de la vostre reich publica
    • Icona del comentari de: PHM a febrer 18, 2022 | 16:46
      PHM febrer 18, 2022 | 16:46
      Els comentaris de l'espanyolisme son veritablement desesperats i ja no saben quines poca-soltades escriure.
  4. Icona del comentari de: Vendetta a febrer 18, 2022 | 15:24
    Vendetta febrer 18, 2022 | 15:24
    Aixo es el principi acabareu penjats pels cullons
  5. Icona del comentari de: Cal dir-ho a febrer 18, 2022 | 16:54
    Cal dir-ho febrer 18, 2022 | 16:54
    Solament dos apunts. Primer les classes s'avancen (no es retarden) 4 (quatre) dies lectius. Segon, dins de Catalunya a les comarques del Vallespir, el Conflent, el Rosselló, el Capcir i la Cerdanya el curs escolar començà així : Entrada de professors dimecres 1 de setembre del 2021; inici del curs dijous 2 de setembre. El final de curs s'esdevindrà dijous 7 de juliol. Unes dates que s'assemblen molt a les del pròxim curs en territori de la Catalunya espanyola. És a dir la generalitat de Catalunya no aplica res estrany, de fet ja s'aplica en escoles catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa