El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació aguanta el pols als sindicats però s’obre a negociar millores
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, està decidit a aguantar el pols als sindicats, que aquest matí han ocupat la seu del departament, i ha anunciat que no té intenció de fer marxa enrere amb l’avançament del curs escolar, però s’ha obert a negociar millores. Cambray ha assegurat que si les crítiques dels sindicats són per la manera com s’ha fet l’anunci, vol dir que no tenen cap substància. “No escoltarem mai l’immobilisme”, ha etzibat.

Cambray ha insistit que la modificació del curs escolar, que enguany s’avança al 5 de setembre, era una demanda històrica de la comunitat educativa i que la decisió s’ha pres en benefici de l’alumnat. El conseller ha assegurat que el pròxim dilluns donarà explicacions davant el Consell Escolar i ha lamentat la “crítica per la crítica” dels sindicats. També ha defensat que la mesura no vulnera els drets laborals dels docents i que garanteix la conciliació familiar.

Obert al diàleg

El conseller s’ha mostrat disposat a incorporar qualsevol proposta que millori la mesura, però ha insistit que la seva feina és “prendre decisions”. Cambray ha tornat a avisar els sindicats que no té intenció de recular. “Si haguéssim obert el canvi a debat, no s’hauria pres la decisió”, va dir la setmana passada després de les primeres crítiques dels sindicats. “De la mateixa manera que si haguéssim debatut l’obertura de les escoles durant la pandèmia, tampoc s’hauria fet”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha defensat recentment la decisió d’Educació d’avançar el curs escolar i ha assegurat que el Govern parlarà amb tota la comunitat educativa per concretar la mesura, però ha descartat canvis en l’essència del canvi. “Un cop fixat l’objectiu, podem parlar sobre com fer l’acompanyament”, va dir Aragonès en una entrevista aquest dimecres.

Quarantenes

Cambray també ha anunciat que a partir de la setmana que ve es retiraran les quarantenes generalitzades a les escoles després que el Consell Interterritorial de Sanitat d’aquest dimecres acabés sense acord entre el govern espanyol i les autonomies per adoptar una postura comuna a tot l’estat. Respecte a les mascaretes a les escoles, el conseller ha assegurat que és una decisió de Salut i no ha concretat un calendari per fer efectiva la seva retirada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa