El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’avançament del curs escolar costarà 12 milions d’euros
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que l’avançament del curs escolar tindrà un cost de 12 milions d’euros que assumirà íntegrament el departament d’Educació. En una entrevista a TV3, Aragonès ha explicat que la Generalitat podrà fer front a la despesa extraordinària fent petits “reajustaments” als comptes d’Educació, que enguany tindrà un pressupost de gairebé 6.700 milions d’euros.

Respecte a les crítiques que ha rebut el Govern per l’anunci de l’avançament del curs sense haver-ho consultat amb la comunitat educativa, Aragonès ha assegurat que Educació “parlarà amb tothom” i que treballaran “conjuntament” amb entitats i sindicats per concretar com es fa “l’acompanyament” a la mesura, però ha defensat la capacitat de decisió del Govern. “Un cop fixat l’objectiu, podem parlar sobre com fer l’acompanyament”, ha dit.

El president ha insistit que el canvi que planteja Educació és una “redistribució de les hores lectives”, que tenen un límit fixat per llei, perquè els infants puguin anar a l’escola a partir de l’1 de setembre amb el propòsit d’ajudar les famílies vulnerables. “Seran les mateixes hores per als professors, però distribuïdes en més dies”, mentre que a les famílies no els suposarà cap canvi perquè l’horari escolar serà el mateix, és a dir, fins a les 16.30.

Sentència del 25%

Aragonès també ha explicat que el departament d’Educació prepara un nou “marc normatiu sobre el règim lingüístic” de les escoles per intentar esquivar l’aplicació de la sentència que obliga tots els centres a fer almenys un 25% de les classes en castellà. Segons Aragonès, la sentència del TSJC diu que com que la Generalitat no ha establert aquest règim, el tribunal fixa aquest 25%, però que un cop entri en vigor el nou marc ja no caldrà parlar de percentatges perquè la idea és que el projecte lingüístic de cada centre s’adapti al seu entorn social.

“L’objectiu és que tots els alumnes acabin l’escola parlant igual català i castellà“, ha dit Aragonès, que ha recordat que és molt complicat trobar alumnes que surtin de l’institut sense una competència bona de castellà, però que, en canvi, hi ha molts dubtes sobre que el domini del català sigui una realitat en moltes zones. “Un estàndard no té sentit”, ha dit sense concretar més ni respondre clarament sobre si acataran o no la sentència del TSJC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa