El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quaranta entitats educatives carreguen contra el nou currículum del Govern
  • CA

Una quarantena d’entitats de la societat civil vinculades a l’educació, entre les quals l’aFFAC, Lafede.cat i sindicats com CCOO, UGT o USTEC, han carregat durament aquest dimarts contra el nou currículum escolar en què treballa el Govern. Aquestes plataformes consideren que el termini que va donar el Govern per demanar modificacions i fer aportacions a l’esborrany d’Educació, que alguns experts consultats per aquest diari titllen de “maquillatge” del fracàs escolar, és massa curt, pel que reclamen que les condicions permetin “un procés participatiu real amb una ampliació del termini de presentació d’esmenes”.

Quan es va filtrar el polèmic esborrany, el Govern va donar set dies als centres educatius, sindicats i entitats educatives, per fer-hi aportacions o esmenes, però finalment davant les queixes es va ampliar fins aquest divendres 18 de febrer, un període que molts segueixen considerant massa curt.

A més de denunciar aquesta precipitació, les entitats asseguren que la proposta del Govern per al nou currículum “no posa en valor ni incorpora les contribucions de les perspectives més transformadores”, que asseguren que ja s’estan treballant als centres actualment i que són “imprescindibles en el context actual”. Entre aquestes perspectives estan la feminista, la descolonial, l’eco-social, la cultura de la pau i la promoció de la diversitat. Segons el comunicat cal “avançar cap a uns models de vida, de societat i de món més justos, sostenibles i inclusius”.

Reclamen, a més, que se’ls reconegui com “actors educatius de primer ordre” per la tasca que realitzen en l’educació dels infants. Els signants d’aquest comunicat sostenen que tenen una “llarga trajectòria de més de cinc dècades en educació”. Algunes d’aquestes entitats i plataformes vinculades a la societat civil són Justícia Global -que engloba 125 entitats que treballen en pau, drets humans i cooperació-, CCOO, USTEC-STEs, la CGT i un conjunt de moviments juvenils com Escoltes Catalans i Minyons Escoltes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa