La nit al departament d’Educació ha estat llarga. Després d’atrinxerar-se a la seu de la conselleria per reclamar la retirada de l’ordre d’avançament del curs escolar o bé la dimissió del conseller Josep-Gonzàlez-Cambray, aquest matí els ànims dels sindicalistes han despertat més calmats però igual de ferms. Després d’esmorzar, cap a les 7 del matí, i amb mostres visibles del cansament de la jornada anterior a la cara, han tingut una bona notícia parcial: Cambray accedia a trobar-se amb representants dels cinc sindicats de mestres que han participat en la tancada, tot i que durant la nit només se n’hi van quedar tres: USTEC, UGT i CCOO. Tot i que inicialment la conselleria s’hi resistia, la protesta improvisada ahir l’ha desbordat i havia d’actuar.

A la sala del cinquè pis on han passat la nit, la més propera als despatxos del conseller i la secretària general, s’hi podien veure maletes, estores per aïllar-se del fred i la duresa del terra i abrics que han servit als concentrats de coixí per poder dormir. També moltes ampolles de plàstic i embolcalls del menjar que els amics i les famílies han portat als manifestants per resistir les 24 hores de vaga. A la recepció, un ferri control dels Mossos i del personal de seguretat de la conselleria, que no deixen accedir ningú que no pugui acreditar-se com a premsa o com a membre de la mesa sectorial que els sindicats celebren amb Educació. En tot cas, sabien que si sortien no tornarien a entrar. Per això, qui ha passat la nit aquí ha hagut de recórrer a la família perquè els portés aigua, menjar i roba, que passaven maletes i tota mena de bosses per sobre de les tanques de la zona del control.

Quan van decidir passar la nit a la conselleria, van recórrer les sales del departament buscant coixins per poder dormir “en les millors condicions possibles”. Cap a les cinc, els ha despertat el servei de neteja del departament, que comença a treballar a aquesta hora. Una mica més tard, cap a les sis, s’han aixecat i han esmorzat amb la resta de participants de la tancada i han esperat notícies, que no han arribat fins a dos quarts de deu.

A hores d’ara, continua l’ocupació del departament i els sindicats no tenen clar fins quant durarà. Cinc dels representants s’han reunit amb el conseller i el seu equip, però han sortit sense cap resultat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a febrer 18, 2022 | 19:32
    Manel febrer 18, 2022 | 19:32
    Podrieu haver fet el mateix per defensar el Català del 25%, ara no se si tindreu el suport del poble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa