El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sindicats s’atrinxeren a la conselleria d’Educació: “No defallim”

La revolta sindical contra el conseller d’Educació, Josep González Cambray, es prolonga. Aquest vespre, els representants dels sindicats del sector atrinxerats a la seu de la conselleria des del matí, han decidit quedar-s’hi a passar la nit i comunicar demà quines seran les seves pròximes accions, especialment contra la decisió “unilateral” de Cambray d’alterar el calendari escolar per començar el curs la primera setmana de setembre, en lloc de la segona. Els sindicalistes asseguren que no es mouran fins que Cambray parli amb ells i han difós un vídeo en què el conviden a anar-hi demà al matí. “L’esperem. No defallim!”, conclou el vídeo.

Reunió dels sindicats amb el departament d’Educació / Ivet Núñez

Al migdia, ja amb l’ocupació de la seu de la conselleria, no hi ha hagut fumata blanca i el departament d’Educació ha fet oïdes sordes a les reivindicacions dels sindicats educatius. La proposta plantejada per Educació en una reunió improvisada –sense el conseller– era, simplement, esperar a sentir el conseller a la reunió del Consell Escolar aquest dilluns. Els sindicats han sortit indignats de la trobada, amb la número dos de Cambray, Patrícia Gomà, i han fet una crida als docents i a les famílies a unir-se a la concentració. I han acusat Gomà d’haver dit en la reunió que “portin les maletes que en tenen per estona” si esperen parlar amb el conseller. De fet, Cambray els ha respost a distància, sense presentar-se a la conselleria, i per dir-los que no pensava escoltar “l’immobilisme”.

La cronologia de l’ocupació de la seu d’Educació

Inicialment, després d’ocupar el departament i amenaçar amb no abandonar l’edifici fins que s’escoltessin les seves reivindicacions, els sindicats d’educació han arrencat al departament una reunió amb la directora general de professorat. Finalment no s’ha celebrat, perquè el departament ha condicionat aquesta trobada a que la resta de concentrats abandonessin l’edifici. Llavors, els sindicats s’hi han negat i han decidit esperar que arribés el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, però després d’una estona de negociacions, s’han reunit finalment amb la número dos de Cambray, Patrícia Gomà, sense haver d’abandonar l’edifici. La demanda dels sindicats ha estat en tot moment la retirada de l’ordre d’avançament del curs escolar per escrit i de forma pública per tal que el Govern no “doni llargues”.

Tot i no estar satisfets amb aquesta trobada perquè “ningú més que Cambray pot treure l’ordre de l’avançament del calendari”, finalment hi ha entrat un representant de cada sindicat. La majoria dels concentrats, però, no hi estava d’acord i pretenien esperar el conseller Josep Gonzalez-Cambray “tot el temps que fes falta”. “Són engrunes, proposen la reunió perquè es senten pressionats, però s’hauria d’esperar el conseller”, assegurava un dels membres del sindicat USTEC a aquest diari.

La trobada amb la número dos de Cambray ha tingut una duració d’aproximadament una hora en què s’han abordat les reclamacions dels sindicats educatius, en especial la retirada immediata de l’ordre que canvia el calendari del curs 2022-2023.

Educació tanca la porta a reconsiderar l’avançament del curs

Per la seva banda, la secretària general d’Educació ha defensat que l’avançament del curs és “una bona mesura” pel que ha instat els sindicats a “reconduir” la seva posició perquè el canvi que reclamen “no passarà”. “Hem pres una decisió política i la tirarem endavant, una altra cosa és que negociem tot allò que envolta el com ho fem”, ha dit. Per tant, Educació tanca la porta a negociar des de zero la mesura com reclamen els sindicats.

“Els demanem que tornin a la mesa de negociació, nosaltres no ens aixecarem”, ha explicat Gomà abans de retreure als sindicats que no s’hagin presentat a la mesa sectorial prevista per aquest dijous i afegir, en un comunicat de premsa, que “en altres ocasions també ha passat”. Per acabar, Gomà ha recordat que hi ha prevista una reunió extraordinària -convocada per Cambray en veure les protestes que ha aixecat el seu anunci- amb el Consell Escolar de Catalunya aquest dilluns

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 17, 2022 | 14:24
  Ricard febrer 17, 2022 | 14:24
  Els sindicats quan ataquen la immersió callen, covards.
  • Icona del comentari de: Manel a febrer 17, 2022 | 19:50
   Manel febrer 17, 2022 | 19:50
   Tens tota la raó.
  • Icona del comentari de: FElip a febrer 17, 2022 | 20:50
   FElip febrer 17, 2022 | 20:50
   D'on ho has tret això?
  • Icona del comentari de: Felip a febrer 17, 2022 | 20:52
   Felip febrer 17, 2022 | 20:52
   Els que callen, han callat MOOOOLT i continuaran callant són els inspectors/es. Un organisme inútil.
  • Icona del comentari de: Profesor Liende a febrer 17, 2022 | 23:02
   Profesor Liende febrer 17, 2022 | 23:02
   D'acord
 2. Icona del comentari de: Anònim a febrer 17, 2022 | 21:05
  Anònim febrer 17, 2022 | 21:05
  I sobre la castellanització de l'escola catalana, en molts casos amb la col·laboració entusiàstica de mestres i professors, no es queixen els sindicats aquests ?
 3. Icona del comentari de: Profesor Liende a febrer 17, 2022 | 23:04
  Profesor Liende febrer 17, 2022 | 23:04
  Que mestres, s'us fa llarg aquest trimestre i per això heu de montar saraus???
 4. Icona del comentari de: avia a febrer 18, 2022 | 06:45
  avia febrer 18, 2022 | 06:45
  Llastima que aquesta movilitzacio no sigui per la llengua. Esteu ajudant al govern a desviar l'atencio al que es principal que es la llengua. Molta comedia.
 5. Icona del comentari de: Valeri a febrer 18, 2022 | 09:40
  Valeri febrer 18, 2022 | 09:40
  Aquests mestres atrinxerats semblen mes aviat uns agents del govern espanyol o del PP -PSOE. Que s'hi vagin, que ja vindrà l'estiu i voldran anar de vacances. Independencia ja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa