El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El retorn del Borbó: cap de setmana d’esbarjo a Galícia i reunió amb Felip VI dilluns
  • CA

El rei emèrit espanyol, Joan Carles I arribarà aquest dijous a l’Estat espanyol, en el seu primer viatge des que es va instal·lar a l’agost del 2020 a Abu Dhabi, i dilluns es veurà amb Felip VI a Madrid, segons ha informat en un comunicat oficial La Sarsuela. Joan Carles de Borbó ha decidit tornar només uns dies “per veure amics i familiars”. El monarca no s’immuta davant totes les polèmiques en les que ha estat implicat, entres les quals la investigació de les irregularitats i possibles delictes fiscals que la finalment la fiscalia ha arxivat.

El retorn del Borbó més polèmic es farà efectiu aquest dijous, 19 de maig, quan anirà a passar uns dies a la localitat de Sanxenxo, a Galícia. La casa reial no ha especificat què farà a la localitat, però han mencionat que els seus viatges a Espanya aniran marcats per la seva voluntat de “visitar amics i familiars”. Igualment, el mateix alcalde de Sansenxo ja havia explicat públicament que l’esperen per veure o participar en la regata que se celebra a la població durant el cap de setmana.

No serà fins dilluns, 23 de maig, que el rei emèrit viatjarà a Madrid per retrobar-se amb el seu fill, Felip VI, amb qui tindrà una reunió. També es veurà amb altres membres de la família i amb la seva dona, Sofia, tot i que diverses fonts apuntaven que ella no el volia veure i que seria fora d’Espanya per evitar-ho.

El cosí de Felip VI parla de la seva vida amorosa a televisió - Europa Press
El cosí de Felip VI parla de la seva vida amorosa a televisió – Europa Press

Una visita exprés i poques explicacions

Joan Carles I es va establir a Abu Dhabi ja fa una llarga temporada i des de llavors no havia tornat a l’Estat en cap moment. Tal com ha anunciat la casa reial, el monarca “es quedarà de manera permanent i estable a Abu Dhabi”. D’aquesta manera, sembla ser que Joan Carles I prefereix estar lluny de la família durant llargues temporades i anar-los visitant de tant en tant. De fet, el mateix comunicat ha assegurat que l’emèrit ha volgut tornar a l’estat espanyol per fer una visita no només a familiars sinó també amics i organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat. De fet, però, el tracta d’allargar la seva estada a l’estranger de manera indefinida forma part d’un pla per intentar preservar la reputació de la monarquia espanyola, cada vegada més qüestionada, a través d’una gestió més discreta del seu fill.

Més notícies
El dret de caixa dels borbons
Notícia: El dret de caixa dels borbons
Comparteix
"Les vacances marineres de Sanxenxo són la prova que l'Estat no es pot reformar i que no hi ha cap via pacífica per fer evolucionar en un sentit democràtic el règim del 78"
Sofia marxa d'Espanya per no trobar-se a Joan Carles - Europa Press
Sofia fuig d’Espanya per evitar retrobar-se amb Joan Carles
Notícia: Sofia fuig d’Espanya per evitar retrobar-se amb Joan Carles
Comparteix
La dona de l'emèrit no vol veure'l, per la qual cosa passarà el cap de setmana a més de 7.000 km de distància
Joan Carles tornarà a Espanya aquest cap de setmana - Europa Press
Pilar Eyre: “El retorn de Joan Carles és un despropòsit”
Notícia: Pilar Eyre: “El retorn de Joan Carles és un despropòsit”
Comparteix
La cronista catalana té clar que només quatre monàrquics tòxics volen que l'emèrit trepitgi Espanya una altra vegada
El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d'arxiu / ACN
Felip VI acorda per telèfon amb l’emèrit veure’s a Madrid
Notícia: Felip VI acorda per telèfon amb l’emèrit veure’s a Madrid
Comparteix
La conversa s'ha produït durant el viatge del cap de l'estat espanyol a Abu Dhabi per la mort del president dels Emirats Àrabs Units

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 18, 2022 | 22:08
    Gonzalo maig 18, 2022 | 22:08
    Siempre será bien recibido. Gracias por su abnegado esfuerzo para hacer una España mejor.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 19, 2022 | 14:25
      Anònim maig 19, 2022 | 14:25
      I una merda, ves tú a llepar-li el cul, i compte que aquest et posa amb el cul cara al sol que no té manies. Ara que potser ja fa tots que t'hi va posar veient el teu nivell de lleponisme.
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 19, 2022 | 15:52
      Pere LLimonera i Citronell maig 19, 2022 | 15:52
      Si el Jaunca la ha echo mejor, imaginate que españa havia antes. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Queremos ver al borbón sentado delante de un tribunal internacional
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 19, 2022 | 15:53
      Gonçal maig 19, 2022 | 15:53
      A tu rey lo que tendrian que hacerle es cortarle la cabeza, ya veras como se acaba la tonteria entonces.
  2. Icona del comentari de: LUIS a maig 18, 2022 | 23:34
    LUIS maig 18, 2022 | 23:34
    Aunque un personje tan chusco, propio de tebeos de historias de la puta mili sería avergonzante para cualquier estado, es lógico que sea motivo de orgullo y satisfacción para eso que llaman españa. Si analizamos con detenimiento, es bueno para esta laboriosa tarea de descomponer el regimen putrefacto de la constitución, que el comisionista avaricioso ande por las españas centrando la atención. Apartarlo es separar toda su basura del constitucionalismo, traerlo, es perfumar de mierda mucho mas intensamente si cabe, el dia a dia españolero. Así que yo que ellos mandaría a Diaz Ayuso al aeropuerto a recibir al infiel marido de Sofia, y así desde el avión a la terminal podrá explicar su putera majestad a tan reputada estadista como se camela a una mujer española con una simple mirada, mientras a ella se le cae la baba.
  3. Icona del comentari de: ton c. a maig 19, 2022 | 13:22
    ton c. maig 19, 2022 | 13:22
    Els de la Sexta, ja han inflat el globus per distreure el personal per la vergonya que fa l' emèrit,va apa tal dia farà un any, ah amb que l' han inflat amb el Rubiales i com no en Pique tot molt madrileny.
  4. Icona del comentari de: Anònim a maig 19, 2022 | 14:23
    Anònim maig 19, 2022 | 14:23
    A la monarquía española no la vol ningú, les monarquies europees ja ni es volen fotografiar al seu costat pel que representen i els fan totalment el buit. Veient que fins ara, només es poden fer fotos amb dictadors àrabs, aquest tros d'ase va marxar corrents cap allà creient-se que tindria una cort mora com Franco, però tampoc li ha sortit bé i també li fan el buit després de constatar que també els ha estafat. Quina peça. La vergonya més gran de qualsevol país. Assesi, corrupte, lladre, comissionista, putero, mentider, i el que encara no sabem. Espero de tot cor que la justícia britànica el faci acabar com pinochet.
  5. Icona del comentari de: España tiene que desaparecer a maig 19, 2022 | 15:56
    España tiene que desaparecer maig 19, 2022 | 15:56
    El rey de españa representa muy bien a su país: un estado immoral con borregos que embisten en vez de pensar. Por eso españa es una verguenza para la humanidad en general, y representa el fracaso absoluto como país. Una verguenza que tenemos que pagar todos y que solo los miserables y adoctrinados podrian defender.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa