El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs defensa la “radicalitat” de Junts davant una repressió “creixent”
  • CA

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha posat en valor la “radicalitat” del partit per afrontar una escenari de repressió “creixent” per part de l’estat espanyol, a qui ha acusat de comptar amb la repressió com una “estructura d’estat”. Amb aquest missatge ha obert la segona part el congrés que el partit celebra aquest dissabte a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat. El partit tanca files amb Borràs després d’una setmana dura per la presidenta, per qui la Fiscalia demana sis anys de presó pel cas de l’ILC. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat aquells que “han furgat” perquè el partit arribés “dividit” a aquest Congrés. Turull també ha destacat que Borràs compta amb el suport del partit davant d’aquells que la volen “fer caure”. “Crec que se’ls gira molta feina perquè si et volen fer caure tota questa gent [que fa costat al presidenta] se la trobaran darrere teu perquè no sigui possible”.

Borràs ha subratllat que les posicions frontistes de Junts en temes com la llengua o bé la defensa del vot delegat de l’exconseller Lluís Puig són pertinents i oportunes. “En el debat sobre la llengua hem demostrat, perquè tothom ho pugui veure, la radicalitat en la defensa de la llengua; la nostra proposta ha arrossegat altres partits a posicions més ambicioses”. A més, sobre la polèmica del vot delegat de Puig, la presidenta ha apuntat: “De nou, la nostra radicalitat en la defensa dels drets més bàsics ens ha permès preservar-los”.

La presidenta també s’ha dirigit a aquells que critiquen les seves actuacions per considerar-les poc efectives i simbòliques. “Ens volen fer creure que defensar drets és simbòlic i no hi ha res de simbòlic en la defensa d’un dret fonamental, dels drets civils i polítics, perquè en un estat com l’espanyol la defensa de drets i llibertats s’ah de dur a terme cada dia”. Borràs ha carregat contra la taula de diàleg en considerar que aquesta setmana s’han presentat “més proves” que “l’agenda del reencuentro és l’agenda de la judicialització creixent de la nostra vida política”. Creu la presidenta que es tracta d’una estratègia que “només ens vol portara l’anestèsia, al rendició”.

Enmig d’una setmana en què les noves informacions al voltant de les clavegueres de l’estat, destapades per EL MÓN, Borràs s’hi ha referit per denunciar que “fan molta pudor” i l’han animat a parafrasejar Antoni Rovira i Virgili quan deia que “no es tracta que Madrid ens governi millor, es tracta que Madrid deixi de governarn-nos: per això estem i per això hi som”.

Un congrés per fixar el rumb del partit en els propers dos anys

La segona fase del congrés de Junts per Catalunya ha de fixar l’estratègia del partit en els propers anys. El debat se centrarà en les ponències organitzativa, política, municipal i sectorial. Alguns punts calents del debat tenen a veure amb la ponència organitzativa, en aquest punt el partit ha de decidir canvis en el reglament que tenen a veure amb la situació actual de Borràs. La proposta de canvi en el reglament és que els membres del partit que siguin víctimes de lawfare quedin protegits pels estatuts i no se’ls apliquin sancions ni se’ls expulsi quan se’ls obri judici oral. Curiosament hi ha una esmena, de la secció del partit del Berguedà, sobre aquest punt que reclama eliminar aquesta excepció.

Turull i Borràs / JAG

A banda d’aquest punt, també hi ha expectació per saber com es resol el debat sobre la sortida de l’Executiu de coalició amb ERC si l’auditoria que el partit va anunciar que faria sobre l’acord de govern obté resultats insatisfactoris. L’auditoria, que en principi havia d’estar llesta per aquest cap de setmana, encara no s’h acabat de fer, de manera que anirà ja al Consell Nacional al setembre. El partit ha manifestat que la intenció era que les militants decidissin si sortir o no del Govern en base a aquesta auditoria.

Més notícies
La nova directiva de JxCat dalt de l'escenari al final del congrés d'Argelers / Mireia Comas
Les incògnites del cas Borràs marquen la segona part del congrés de Junts
Notícia: Les incògnites del cas Borràs marquen la segona part del congrés de Junts
Comparteix
Els conflictes judicials i entre partits deixen en segon pla la discussió sobre el full de ruta per fer la independència
El líder de l'oposició i primer secretari del PSC, Salvador Illa, al Parlament / ACN
Illa demana a Borràs que “no arrossegui” el Parlament
Notícia: Illa demana a Borràs que “no arrossegui” el Parlament
Comparteix
El cap de l'oposició ha valorat positivament la reunió que es durà a terme avui entre Aragonès i Sánchez
Marta Vilalta / ACN
Vilalta creu que Borràs hauria de “valorar” fer un pas al costat
Notícia: Vilalta creu que Borràs hauria de “valorar” fer un pas al costat
Comparteix
La portaveu d'ERC li demana que afronti la causa judicial sense "malmetre la imatge" de la institució
Borràs amb Giménez-Salinas i Aragonès / JAG
Borràs rep la notícia de la Fiscalia envoltada d’autoritats del país
Notícia: Borràs rep la notícia de la Fiscalia envoltada d’autoritats del país
Comparteix
La presidenta del Parlament presideix la presa de possessió de la nova Síndica de Greuges

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça al teler a juliol 16, 2022 | 11:05
    Mala peça al teler juliol 16, 2022 | 11:05
    Compte amb la gens honorable Borràs, que no arrossegui Junts a un precipici sense retorn. És un animal ferit que té com a única missió la venjança.
    • Icona del comentari de: Raül a juliol 16, 2022 | 12:54
      Raül juliol 16, 2022 | 12:54
      Borràs no ha fet res delictiu i pateix una persecució de llibre. Tot i així estic d'acord que Junts i Borràs s'haurien de plantejar quina és la utilitat de mantenir-la al càrrec... perquè políticament parlant és un error tan evident com gran.
      • Icona del comentari de: Borràs és una delinqüent de llibre a juliol 16, 2022 | 13:57
        Borràs és una delinqüent de llibre juliol 16, 2022 | 13:57
        I pateix la clàssica persecució judicial de tots els delinqüents. Això hauria d'agradar i tranquil·litzar tots els bons ciutadans de Catalunya.
      • Icona del comentari de: Resposta a juliol 16, 2022 | 14:00
        Resposta juliol 16, 2022 | 14:00
        Borràs va entrar en política després d'haver fet activitats delictives. Ha utilitzat la política pels seus interessos personals, i està fent molt de mal. A part del seu entorn immediat, ningú avala que hi hagi persecució política.
  2. Icona del comentari de: JordiT a juliol 16, 2022 | 12:58
    JordiT juliol 16, 2022 | 12:58
    Perdo, de que parlem? Quina radicalitat?
  3. Icona del comentari de: Capità a juliol 16, 2022 | 12:58
    Capità juliol 16, 2022 | 12:58
    Radicalitat de Junts??? Això es una enganyifa, digueume una cosa radical que hagi fet Junts, acatar amb el Juvillà i la resta del parlament? Acatar a tot arreu. Son uns bocamolls nomes parlen i parlen pero no fan res, com tots els demes. I lo de la Borras amb la corrupcio ja es la cirereta
  4. Icona del comentari de: Joan de l'Os a juliol 16, 2022 | 14:13
    Joan de l'Os juliol 16, 2022 | 14:13
    Vinga col·laboradors de la repressió i altres companys de viatge sectari, contra tot allò que faci un cert aroma de dignitat resistent, encara que sigui retòrica Millor fer apologia de la capitulació i lliuar el cap de l'oponent poltitic amb safata de plata a l'aparell de dominació espanyol. Visca la dignitat !
    • Icona del comentari de: Vinga corruptgent! a juliol 16, 2022 | 21:41
      Vinga corruptgent! juliol 16, 2022 | 21:41
      Segueix votant corruptes prUcessistes cap enlloc i qui desapareixerà serà Catalunya. Mai heu estat independentistes, només ho van fer veure per tapar els "afairs" de La Famiglia...
  5. Icona del comentari de: Josep a juliol 16, 2022 | 14:47
    Josep juliol 16, 2022 | 14:47
    El que cal es lluita armada contra l,invasor ñord i el botifler esguerrat
    • Icona del comentari de: Joan de l'Os a juliol 16, 2022 | 15:37
      Joan de l'Os juliol 16, 2022 | 15:37
      Quin provocador infiltrat d'ofici hi ha d'haver rere aquesta diarrea ? Se't veu el llautó d'una hora lluny
    • Icona del comentari de: jo a juliol 16, 2022 | 16:03
      jo juliol 16, 2022 | 16:03
      Venga valiente.
    • Icona del comentari de: Capità a juliol 16, 2022 | 16:21
      Capità juliol 16, 2022 | 16:21
      Pots començar quan vulguis, així ja tindran un motiu mes que justificat per posarte a la garjola i serà el principi del fi de l'independentisme. Mira els bascos, no aprenem res.
  6. Icona del comentari de: josé jaime a juliol 16, 2022 | 18:07
    josé jaime juliol 16, 2022 | 18:07
    la giganta ríe sin parar.. de qué o de quién se ríe esta mujer? Le piden 6 años en la sombra ( solo q estuviera 2 en la trena se le pasaría toda la tontería) y 12 de inhabilitación...casi ná pal cuerpo...y ella riéndose. Habrá monos en el trullo de su talla? las puertas d las celdas permitirán su paso sin darse con su enorme cabezón? le permitirá la directora del centro videoconferencias con el brujo puchimon? no duermo con tales misterios, q desvelan mis noches de julio
  7. Icona del comentari de: almogaver.cat a juliol 16, 2022 | 20:17
    almogaver.cat juliol 16, 2022 | 20:17
    I això només fa que començar. https://youtu.be/W2LIQKq6Q5s El General Martínez Anido insistia que s'enviés "la cosa pitjor" que tenia espanya, a Catalunya per espoliar-la i destruir-la. Bé ara ja no cal enviar allò que consideren "lo peor". Ara envien directament: "la mierda" Els: A Por Ellos! Una G militar perjura (oficials inclosos) i policia, aquells que t'iraven excrements al carrer a Calella des de l'Hotel i els hagueren d'expulsar-los No per Patriotes ni disciplinats ni ordenats. Set; per indesitjables, gamberros i buscabregues. No crec en una perjura policia civil i militar, ni uns jutges condemnats pel tribunal d'Estrasburg com el buscabregues Marchena o el ministre de l'Interior o alguns professors d'universitat, utilitza'n't "informació privilegiada" tramant la destrucció d'una persona honorable i honesta. Per ser això mateix: Honesta i honorable. Els serà impossible demostrar lo contrari per la senzilla raó, que el seu treball és, demostrablement, honest i honorable com és la MHPP Sra. laura Borràs. I això només fa que començar. Per a nos, però per ells, també. https://youtu.be/W2LIQKq6Q5s Nos al contrari del que voldrien amb el poeta direm: "Ens mantindrem fidels per sempre mes al servei d'aquest poble" I amb la nostra benvolguda MHPP Sra. laura Borràs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa