El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa demana a Borràs que “no arrossegui” el Parlament
  • CA

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que “deixi la institució al marge i no l’arrossegui”. “Ha d’estar centrada prioritàriament en defensar-se i ho entenc. Necessitem que qui presideixi el Parlament estigui centrat en conduir la institució. I no fer que una situació personal contagiï la institució”, ha argumentat Illa en una entrevista a TV3.

La fiscalia demana 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “Que la presidenta del Parlament estigui sotmesa a un judici per aquestes delictes, no és bo per la institució”, ha afegit Illa.

Defensa la presumpció d’innocència

Tot i això, Illa ha reiterat que defensa la presumpció d’innocència de la presidenta del Parlament i li reconeix que té tot el dret a defensar-se. “No vull dir a ningú què ha de fer però s’ha de pensar sempre posant per davant la institució i deixar-la al marge de la situació personal”, ha dit el líder de l’oposició. Illa defensa aplicar el reglament del Parlament, on s’especifica que es pot suspendre a un diputat en el cas que tingui obert un judici oral per un cas de corrupció.

Laura Borràs a Argelers / Mireia Comas
Laura Borràs a Argelers / Mireia Comas

Valora positivament la reunió entre presidents

Illa també ha valorat positivament la reunió entre entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l’executiu català, Pere Aragonès, que ha de tenir lloc avui. “Per resoldre els conflictes l’únic camí vàlid és el diàleg”, ha dit. Illa ha qualificat la reunió de “significativa, important i necessària” i ha confiat que tingui “tota la continuïtat que sigui possible”. Tot i així, preguntat pels possibles resultats, ha dit que s’ha de ser “molt realistes” i que resoldre el conflicte “no serà ni fàcil ni ràpid”.

Més notícies
Gonzalo Boye, en un moment de l'entrevista, convençut que l'Estat es revenja contra ell perquè ha evitat que engarjolin Puigdemont
Boye constata una fallada sistèmica d’Espanya amb l’Operació Catalunya
Notícia: Boye constata una fallada sistèmica d’Espanya amb l’Operació Catalunya
Comparteix
L'advocat de Puigdemont diu que si hi hagués una quarta euroordre acreditarien aquestes deficiències sistèmiques
El vicepresident del Consell per la República, Toni Comín / Consell per la República
Comín: “No ens preocupa demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica”
Notícia: Comín: “No ens preocupa demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica”
Comparteix
El conseller a l'exili reconeix que no li ha agradat l'opinió de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea
El conseller d'Economia, Jaume Giró, atenent els mitjans de comunicació davant la Ciutat de la Justícia, amb el seu advocat, Jordi Pina, després de presentar una denúncia pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
La fiscalia catalana envia al Suprem la denúncia de Giró contra Camacho
Notícia: La fiscalia catalana envia al Suprem la denúncia de Giró contra Camacho
Comparteix
El ministeri públci s'inhibeix perquè la popular és senadora i aforada
Ivana Trump
Mor l’ex dona de Donald Trump, Ivana Trump
Notícia: Mor l’ex dona de Donald Trump, Ivana Trump
Comparteix
Ho ha confirmat la família en un comunicat on han demanat intimitat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a juliol 15, 2022 | 11:18
    Tripartit no, gràcies juliol 15, 2022 | 11:18
    Tot el tripartit fent pinya amb l'estat colonial espanyol contra la senyora Borràs. On és la notícia?
    • Icona del comentari de: Donç Laura Borràs és funcionària de l'estat colonial a juliol 15, 2022 | 14:20
      Donç Laura Borràs és funcionària de l'estat colonial juliol 15, 2022 | 14:20
      El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va oficialitzar el 2021 la decisió de concedir a la Sra. (per dir alguna cosa per a aquesta choni) Laura Borràs una plaça de funcionària del cos docent universitari de l'Estat (òbviament l'estat colonial i opressor).
      • Icona del comentari de: Primitiu, ancsstral, español a juliol 16, 2022 | 16:54
        Primitiu, ancsstral, español juliol 16, 2022 | 16:54
        "Donç", quina paraula, oi, analfabet español?
  2. Icona del comentari de: Joan de l'Os a juliol 15, 2022 | 12:43
    Joan de l'Os juliol 15, 2022 | 12:43
    Tot allò que demani Illa és, intrínsecament, oposat als interessos de l'alliberament social i nacional del país. A partir d'aquest premissa confirmada per una llarga tradició política del PSOE, des d'època de la dictadura de Primo de Rivera fins a l'actualitat, ja està tot dit. Aquells que li segueixen la beta sabran per que ho fan i quina posició adopten: la col·laboració amb els aparells de dominació i repressió de l'estat que adopta l'esquerra jacobina espanyola o amb les forces populars.
  3. Icona del comentari de: Cge a juliol 15, 2022 | 14:06
    Cge juliol 15, 2022 | 14:06
    Qui arrossega el Parlament és Illa, una persona rastrera com ell sol, i molt tòxic per Catalunya. No té ni dret de anomenar a la nostra Presidenta. VENUT.
  4. Icona del comentari de: Amb illa la democràcia perILLA a juliol 15, 2022 | 14:45
    Amb illa la democràcia perILLA juliol 15, 2022 | 14:45
    el vILLAno, el que hauria de tenir molt present, és que quan un dimiteix com a ministro de sanidad en plena pandèmia, per interessos personals i partidistes, li resta tota credibilitat. La seva irresponsabilitat, la portarà sempre a sobre, i l'anul·la de donar lliçons o exigir res, sobretot a la MHP Laura Borràs, persona molt responsable i treballadora, que al estado español, li fa nosa
  5. Icona del comentari de: Psoe.erc, tanto monta, monta tanto a juliol 15, 2022 | 17:03
    Psoe.erc, tanto monta, monta tanto juliol 15, 2022 | 17:03
    Illa i junqueras son el mateix, nazional.socialistes españols
  6. Icona del comentari de: Miren a juliol 15, 2022 | 18:49
    Miren juliol 15, 2022 | 18:49
    Sr. Illa no es quedi aquí, 'no és bo per la institució' Analitzi una mica més, no cal que sigui a fons, es veu tan clar!, hi ha moltes més coses que no són bones per "la institució" millor dir la Generalitat, i és que entre uns i altres heu fet que sigui de fireta. Voldria creure que ens representa, però malauradament no és així. En sentim maltractats i avergonyits, el nostre vot se'l passen pel forro i no fan res del que deien que farien. I referent al PSC no oblidem la seva participació al 155.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa