El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia catalana envia al Suprem la denúncia de Giró contra Camacho
  • CA

La Fiscalia de Barcelona ha enviat cap a Madrid la denúncia presentada pel conseller d’Economia, Jaume Giró, contra l’exlíder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Una denúncia per les gravacions, destapades per El Món, on Sánchez-Camacho passava informació privada del conseller al comissari coordinador de l’Operació Catalunya, José Manuel Villarejo –també denunciat- perquè se l’investigués. Fonts del ministeri públic de Barcelona han informat aquest diari que, en les diligències d’investigació que tenia obertes per aquesta qüestió, s’ha inhibit en favor de la fiscalia del Tribunal Suprem, atès que Sánchez-Camacho és senadora i, per tant, aforada.

Alicia Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu
Alicia Sánchez-Camacho, en una imatge d’arxiu

Un pas previsible, que la defensa tenia en l’horitzó des del minut zero de presentar la denúncia. De fet, es va presentar a Barcelona perquè fos la delegació del ministeri públic que avalués quina competència d’investigació li corresponia. Camacho, com a senadora per l’assemblea de Madrid, té dret a ser investigada només pel Tribunal Suprem, en concret, pels membres de la sala penal, que resulta que han instruït o jutjat les causes del Procés.

Decisió ràpida de la fiscalia

La decisió de la fiscalia ha estat relativament ràpida. Giró va presentar la denúncia el passat 22 de juny a la seu de la fiscalia de la Ciutat de la Justícia, acompanyat del seu advocat, Jordi Pina. En tres dies, la fiscalia ja va obrir diligències d’investigació i aquest dijous s’ha estimat més remetre la causa a la fiscalia de l’òrgan que considera competent per investigar la persona denunciada.

El gruix de la denúncia presentada per Giró es fonamenta en la petició d’obrir una investigació per les instruccions que Camacho va donar al policia al voltant del mes de novembre i següents del 2012, i que podrien suposar la comissió de delictes descobriment i revelació de secrets (article 198 del Codi Penal), malversació de cabals públics (article 432 i subsegüents del Codi Penal) i organització o grup criminal (article 570 bis del Codi Penal). De fet, deixen oberta la porta a la possibilitat que s’incrementi la llista de delictes arran de la investigació, i de persones que podrien ser investigades, com ara l’exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal, coprotagonista dels àudios, on és esmentada com a jefa per Sánchez-Camacho.

Més notícies
La policia patriòtica va seguir el comissari del CNP delatat per Camacho
Notícia: La policia patriòtica va seguir el comissari del CNP delatat per Camacho
Comparteix
Narcís Ortega, vigilat pels homes de Villarejo a Barcelona perquè la líder del PPC el considerava independentista
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró / ACN
Jaume Giró explica com la policia patriòtica el seguia pel carrer
Notícia: Jaume Giró explica com la policia patriòtica el seguia pel carrer
Comparteix
El conseller d'Economia va aconseguir fer una foto de l'home que perseguia a la seva família
El conseller d'Economia, Jaume Giró, i el seu advocat, Jordi Pina, arribant a la Ciutat de la Justícia per presentar la denúncia contra Sánchez Camacho pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
La denuncia de Giró contra Sánchez Camacho i Villarejo apunta també a Cospedal
Notícia: La denuncia de Giró contra Sánchez Camacho i Villarejo apunta també a Cospedal
Comparteix
El conseller recorda que l'exlíder del PPC qualifica de "jefa" l'aleshores secretària general del partit i després ministra de Defensa
El conseller d'Economia, Jaume Giró, a la Ciutat de la Justícia, en la presentació de la seva denúncia pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
Fiscalia obre diligències pels àudios de Camacho i Villarejo contra Giró
Notícia: Fiscalia obre diligències pels àudios de Camacho i Villarejo contra Giró
Comparteix
El ministeri públic analitza la denuncia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a juliol 15, 2022 | 07:48
    Observador juliol 15, 2022 | 07:48
    Una manera com una altra de distreure el personal; a la Camacho no li passarà res, ni tampoc als altres.
    • Icona del comentari de: Talaier a juliol 15, 2022 | 12:49
      Talaier juliol 15, 2022 | 12:49
      Si hom no fa res aleshores segur que no s'esdevindrà mai res. Cal posar la denúncia i si la justícia espanyola no hi fa res, una altra pedra a la motxilla que du l'estat espanyol, fins que no podrà fer res més dins del concert dels estats democràtics del món. Hi ha una mena de gent al nostre país que sembla que tingui pànic a la felicitat i gaudeix de la derrota i el desencís. No s'hi val a seguir amb aquest esperit de desassossec i de desencís, cal tirar endavant i defensar sense defallir els nostres anhels de democràcia i de llibertat nacional. Si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem la independència. Amb el nostre estat propi, fins i tot els nostres veïns, els espanyols, no tindran més excuses i podran superar d'una vegada, si volen, l'impasse o atzucac on son des de fa massa temps, segles. Ànims, Observador.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 15, 2022 | 13:43
    ciutadà juliol 15, 2022 | 13:43
    Ja podreu donar gràcies si no us veieu processat pr calumnia i injúries
  3. Icona del comentari de: Anònim a juliol 15, 2022 | 14:14
    Anònim juliol 15, 2022 | 14:14
    Dins de 5 anys més podrem escoltar les gravacions dels farts de riure que es faran els del "supremo" quan llegeixin la denúncia de Giró contra la miss Bòtox
  4. Icona del comentari de: Observador a juliol 16, 2022 | 06:01
    Observador juliol 16, 2022 | 06:01
    Talaier, ja intento agafar ànims. Però després de lluitar i ser derrotat sistemàticament, es fa difícil de debó. I el pitjor és veure com gent de mota vàlua i coratge, a la que ensumen el menor rastre de poder, canvien de camisa i s'integren al sistema. D'aixó he tingut amarga experiència, fins i tot amb amics personals, amb companys de tota la vida. Dificil no desencisar-se, oi?.
  5. Icona del comentari de: Observador a juliol 16, 2022 | 06:01
    Observador juliol 16, 2022 | 06:01
    Talaier, ja intento agafar ànims. Però després de lluitar i ser derrotat sistemàticament, es fa difícil de debó. I el pitjor és veure com gent de mota vàlua i coratge, a la que ensumen el menor rastre de poder, canvien de camisa i s'integren al sistema. D'aixó he tingut amarga experiència, fins i tot amb amics personals, amb companys de tota la vida. Dificil no desencisar-se, oi?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa