El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alta participació i moments de col·lapse en la consulta de Junts
  • CA

Els militants de Junts per Catalunya estan votant massivament en la consulta sobre si cal que el partit surti del Govern de la Generalitat, fins al punt que hi ha hagut dos moments de col·lapse, segons fonts de la formació.

En un comunicat per aclarir els possibles problemes tècnics, Junts assegura que la consulta “s’està desenvolupant amb total normalitat” i que les incidències només han estat en la votació dels conselleres nacionals. Segons aquestes mateixes fonts, el problema ha sigut puntual i ja s’ha resolt, i la votació continua amb una “alta participació”. Els moments de “col·lapse” han sigut a les 8 del matí i també ahir a la mitjanit, en el moment de posar-se en marxa la votació telemàtica, que s’acaba aquest divendres a les 17 hores.

Divisió interna visible

Junts arriba a aquesta consulta enmig de fortes tensions internes i una divisió d’opinions entres els líders i càrrecs destacats que s’ha fet molt visible els darrers dies, a mesura que s’acostava la data de la votació decidida la setmana passada, arran de la destitució del vicepresident, Jordi Puigneró, per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs | ACN
La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs | ACN

La presidenta del partit, Laura Borràs, s’ha posicionat obertament i de manera rotunda a favor de sortir del Govern que comparteixen amb ERC, i en canvi el secretari general, Jordi Turull, ha evitat posicionar-se, tot i que va assegurar que no es posaria “de perfil” i donaria la seva opinió quan s’acostés la votació. Sí que ha pres posició, i l’ha defensat molt activament amb declaracions públiques, l’exsecretari general del partit i predecessor de Turull, Jordi Sànchez, que advoca per continuar al Govern, la mateixa posició que defensen molt activament els consellers d’Economia, Jaume Giró, i d’Exteriors, Victòria Alsina, a més de molts alcaldes.

La posició de Carles Puigdemont

En l’entorn de Borràs, el diputat Jaume Alonso-Cuevillas ha sigut el més visible en la defensa del ‘no’ a continuar al Govern, en entrevistes, tuits i un article publicat a El Món. Però també han defensat la mateixa posició els diputats Francesc de Dalmases i Aurora Madaula.

És especialment rellevant que Josep Rius, portaveu oficial del partit, el que fa les rodes de premsa posteriors a les reunions de l’executiva, s’hagi posicionat a favor de sortir del Govern. Amb l’afegit que Rius és del primer cercle de Carles Puigdemont, que malgrat que no ha anunciat obertament la seva posició sí que l’ha mostrat amb un retuit de la piulada del portaveu de la formació.

Més notícies
El vicepresident del Consell per la República, Toni Comín / Consell per la República
Toni Comín: “L’independentisme ha de preguntar-se sobre el preu de la rendició”
Entrevista: Toni Comín: “L’independentisme ha de preguntar-se sobre el preu de la rendició”
Comparteix
ENTREVISTA a Toni Comín, vicepresident del Consell per la República i exconseller de la Generalitat cessat pel 155
La consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, en declaracions amb l'ACN / ACN
Geis, a ERC: “No puc seguir al meu càrrec si no hi ha complicitat a Madrid”
Notícia: Geis, a ERC: “No puc seguir al meu càrrec si no hi ha complicitat a Madrid”
Comparteix
La consellera d'Universitats demana la coordinació dels socis de Govern al Congrés dels Diputats
El president del Govern, Pere Aragonès / Govern
Aragonès obre la porta a negociar els tres punts que reclama Junts
Notícia: Aragonès obre la porta a negociar els tres punts que reclama Junts
Comparteix
El president de la Generalitat diu a Junts que "ja pot comptar" amb la unitat estratègica al Congrés per defensar els interessos del Govern
Borràs amb Turull i Batet / EP
La sindicatura electoral de Junts llegeix la cartilla als càrrecs que es posicionen
Notícia: La sindicatura electoral de Junts llegeix la cartilla als càrrecs que es posicionen
Comparteix
L'òrgan intern del partit demana neutralitat als líders davant la consulta a la militància sobre si cal sortir del Govern

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El cit campejador a octubre 06, 2022 | 11:11
    El cit campejador octubre 06, 2022 | 11:11
    Tienen que votar 6000 personas y tienen problemas técnicos.... Podían haberlo hecho por doodle.... Es curioso que en Junts siempre hay problemas informáticos. Y quieren gobernar una comunidad?
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 06, 2022 | 11:44
    Pere Llimonera i Citronell octubre 06, 2022 | 11:44
    "L'alta participació i moments de col·lapse en la consulta de Junts és per la votació on el futur del Govern, de Catalunya i de la Galàxia depenen d'aquests 6000 vots corruptoGens m'imagino... Aquesta és la xifra d'enxufats... Si, los 6000 esos de ese Botifarrendum interno de JxC (Junts pel Cash) para tomar la decisión sobre la 'perenne' crisis del 'Govern' separata; poco mas o menos, son los de los Super-Chiringuitos; los de los Salarios del C0pón, SueLDaZ0s incluso mayores que el del Presidente del Gobierno del País... Cuanto esfuerzo hacen (para tan poco resultado)... SueldaZ0s de 80.000 hasta mas de 130.000 €uracos y lo que se tercie, que siempre es bienvenido; pongo la mano, por delante, por detrás, angulo recto con la palma extendida... y a ver que cae... ploff, pata-pum... buena tajada y "Peix al C0Ve"... Todo sea por Catalunya... Cuanta Dignitat! ... "Todo por la Patria, inventada"... Y los T0lilis que se han tragado todo durante décadas con cara de pasmaos mirando al Cielo y esperando el 'Mana' aun (Si, si, que todavía los hay; con cara de ascetas compungidos, elevando las manos y la mirada a los Cielos e implorando la 'Salvación Eterna' para Catalunya. Cada vez menos, pero todavía los hay)... N0 pasa Naaa... dentro de tres semanas, con 'Govern' en Crisis o sin ella, nadie se acuerda ya, y volverán a decir que si Referendo acordado, que si les roban no sé qué, que si la culpa de todo es de Madrit y vuelta a los mantras, fantasías inventadas y runrún... y dentro de tres meses, volverán con la "Historia inventada" y alguno dirá que "Estem a tucaaa"... y los T0Lilis, crédulos, ignaros y cándidos, vuelta a juntar las manos y elevarlas a los cielos; vuelta a elevar la mirada compungida a las alturas en busca de la Salvación Eterna para la "Milenaria" (de Historia-ficción) Catalunya y para sus almas pecadoras... Loado sea 'San Jordi'... Amen... Apa, Adéu, Siau"...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa