El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Mesa ajorna les votacions sobre la solució al cas de les llicències d’edat
  • CA

La Mesa del Parlament ha decidit retirar les dues noves figures per als treballadors de més de 60 anys, que es basaen en una excedència voluntària retrubuïda i una reducció de la jornada. Va ser la mateixa Mesa que dimarts passat va proposar tirar endavant aquestes dues propostes amb els vots d’ERC, Junts i el PSC. Hi va votar en contra els Comuns i i s’hi van abstenir la CUP i Ciutadans.

Per tant, avui la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament no ha votat sobre aquestes dues figues. El mateix CAI va ser qui va aprovar tornar a ajornar el termini per arribar a un acord sobre les llicències per edat autoritzades recentment, amb la data límit el 17 de juny i que ara s’ha dixat per a l’11 de juliol.

Iniciativa de Borràs

De fet, ha estat una inciativa de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui ha rebut el suport dels grups parlamentaris de treure el punt de l’ordre del dia. Segons fonts de l’ACN, aquesta qüestió es tornarà a tractar en el marc de la Mesa. Asseguren que hi ha hagut una certa confusió, ja que, tal com està acordat amb els treballadors, seria un nou règim per a tots els funcionaris del Parlament i no únicament per als que tenien autoritzada una llicència per edat.

Segons recorden des de presidència del Parlament, es van iniciar les negociacions per resoldre la situació dels treballadors que tenien autoritzada una llicència per edat però encara no l’estaven cobrant.

No hi ha acord amb els treballadors de la cambra

Inicialment, l’acord es basava en el fet que els treballadors a partir de 60 anys podien escollir agafar una excedècia voluntària incentivada. Havien de portar 15 anys treballant a la cambra catalana i es basaria en una reducció progressiva de la jornada. Els paràmetres seria la reducció d’una sisena part quan faltin 5 anys per la jubilació i la meitat quan falti un any. També hi hauria la possibilitat de reduir la meitat de la jornada amb un salari d’entre el 80% i el 100% en funció del temps que falti fins a la jubilació forçosa, o reduir una tercera part la jornada cobrant el 95% el sou.

Es tracten d’elements els quals encara no hi ha cap acord amb el Consell de Personal que representa els treballadors de la cambra.

Més notícies
La constitució de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament / ACN
El Parlament elimina definitivament les llicències per edat
Notícia: El Parlament elimina definitivament les llicències per edat
Comparteix
Totes les sol·licituds que estaven pendents de resoldre quedaran automàticament rebutjades, però falta veure què passa amb les ja autoritzades
La presidenta del Parlament, Laura Borràs / Europa Press
Queixes al Parlament per la fi de les llicències per edat sense negociació
Notícia: Queixes al Parlament per la fi de les llicències per edat sense negociació
Comparteix
Els funcionaris de la cambra catalana emeten un comunicat on acusa la Mesa de "menystenir"
Fotografia de la Mesa del Parlament celebrada aquest matí/Parlament
Bronca entre alts càrrecs del Parlament per les llicències d’edat
Notícia: Bronca entre alts càrrecs del Parlament per les llicències d’edat
Comparteix
Intercanvi de retrets entre l'exlletrat major i l'actual secretària general
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, a una sessió de control al Govern / ACN
Borràs: “La gestió de les llicències per edat ha estat transparent”
Notícia: Borràs: “La gestió de les llicències per edat ha estat transparent”
Comparteix
La presidenta del Parlament, Laura Borràs afirma que s'accelerarà el procés d'extinció de la mesura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 16, 2022 | 15:01
    Gonzalo juny 16, 2022 | 15:01
    En cualquier empresa, en toda excedencia voluntaria la empresa no paga ni un euro de sueldo. Si esos señores quieren reducir jornada, perfecto. Pero que cobren según las horas trabajadas. Y si solicitan excedencia, perfecto. Pero ni un euro. Eso sí, Madrit ens roba.
  2. Icona del comentari de: Ni polítics ni osties a juny 16, 2022 | 18:09
    Ni polítics ni osties juny 16, 2022 | 18:09
    Són un insult a la societat. Sou una colla de vividors.
  3. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2022 | 19:53
    Ricard juny 16, 2022 | 19:53
    És de flagrant vergonya aliena. La "solució" que ens expliquen és intolerable. Ningú ha de cobrar si no treballa. Que n'és de fàcil llençar els diners de tothom!
    • Icona del comentari de: MHP a juny 17, 2022 | 09:38
      MHP juny 17, 2022 | 09:38
      Es el que hi ha estimat Ricard, una mafia a tota l'administració del estat, inclosa la catalana, que nomès lluita pels seus interesos pecunaris. Què es sino l'engany per asolir l'indepéncia? Per això, virgencita, virgencita, que me quede como estoy.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa