El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bronca entre alts càrrecs del Parlament per les llicències d’edat
  • CA

L’escrit a la Mesa del Parlament i les declaracions que l’ex lletrat major Antoni Bayona a RAC1 ha fet aquest dimarts denunciant una mala gestió de la transparència pel que fa a les llicències per edat han generat la repulsa de la secretària general de la cambra, Esther Andreu. Andreu ha reaccionat contra les acusacions amb un comunicat amb el qual “nega rotundament les acusacions” fetes per Bayona. A més a més, la secretària general ha dit que el fet que l’exlletrat hagi fet declaracions a la ràdio i a la televisió en horari laboral és contrari al reglament de la cambra.

En el seu comunicat, Andreu acusa Bayona de tenir una actitud de menyspreu del treball de diversos companys del Parlament i afirma que el sue escrit a la Mesa “conté insinuacions que no són pròpies d’un servidor públic. La secretària general defensa que la cambra sí va facilitar informació al diari Ara. “Cal tenir en compte que en el procediment d’exercici del dret d’accés a la informació pública cal ponderar aquest dret amb altres que són tant o més importants, com el dret a la protecció de les dades personals, la intimitat o el dret a l’honor”, al·lega Andreu.

Andreu opina que Bayona, que ara és lletrat “es posa en una posició de superioritat jurídica i moral, considerant-se en possessió de la veritat, sense acceptar les diverses interpretacions que poden contenir els textos de naturalesa jurídica”.

La transparència en les llicències per edat ha estat també criticada per la CUP. Els cupaires han considerat que l’afer ha posat al descobert que la Llei de Transparència ha fracassat. La formació anticapitalista ha assegurat que vol mantenir la “prudència” en aquest assumpte, però ha avisat que es reunirà amb els diferents afectats per tal de saber què és el que ha passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a gener 25, 2022 | 20:48
    David gener 25, 2022 | 20:48
    Això ens indica quin és el nivell intel·lectual d'aquesta gent, que es barallen com nens... per coses que saben perfectament que son antiètiques... tots ells.
  2. Icona del comentari de: Lluís Solé a gener 25, 2022 | 23:04
    Lluís Solé gener 25, 2022 | 23:04
    Per exemple; un bomber (ofici de risc i desgast físic), per poder-se jubilar als 60 anys (amb la pèrdua que representa en el seu sou) ha d'estar actiu un mínim de 30 anys. A mi que m'expliquin, amb raonaments racionals, i no collonades, com un treballador del Parlament, que no assumeix cap risc físic, pot anar-se'n a casa cobrant el cent per cent del sou als 60 anys a esperar la jubilació una vegada n'ha treballat només 15. Altre tema; algú ha comparat la proporcionalitat dels sous dels uixer o telefonistes, entre altres, amb els dels Mossos, PL's o Bombers (cossos on el risc físic hi és indiscutible, on, a més, part del treball és nocturn i en festius, en escenaris escabrosos i vacances condicionades (bombers)). Des d'un punt de vista lògic, moral, ètic i polític, no té, i reitero, no té cap justificació. Si això funcionava (o funciona) així, que més ens amaguen del Parlament, incloent'hi prerrogatives dels polítics (sous inflats amb dietes que de propina no cotitzen, endollisme sense cap preparació acadèmica en càrrecs inútils amb sous estratosferics etc?
    • Icona del comentari de: Totalment d'acord a gener 26, 2022 | 10:59
      Totalment d'acord gener 26, 2022 | 10:59
      A Catalunya, per desgràcia ha governat durant 40 anys el partit més corrupte, La Famiglia. Quan hi ha una poma podrida al cistell, es llença i ja està. Si un 20% del cistell està podrit, es llença tot el cistell. Corruptgència, en lloc de desapareixer van canviant de nom amb les mateixes cares, i la gent poc preparada intelectualment els segueixen votant, també deuen de ser corruptes o creuen que la política es com la religió, els seus son els bons i purs. Per culpa d'aquesta colla de cantamanyanas no som independents, Pujol va renunciar al cupo com els bascos a canvi de peix al seu coba, Miss Catalunya va fer una costellada de 3 respostes, Fuigpelmón va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, i Torra només va fer el pallasso. Tots 4 amb pensió vitalicia generosa i prebendes que mai s'han guanyat.
  3. Icona del comentari de: Abstencionista. a gener 26, 2022 | 07:22
    Abstencionista. gener 26, 2022 | 07:22
    Baralla de llops disputant-se el botí. Algú gosarà encara anar a votar per posar personatges així al poder?
  4. Icona del comentari de: Que lladres. a gener 26, 2022 | 07:24
    Que lladres. gener 26, 2022 | 07:24
    Pandilla de corruptos, empezando por la presidenta del parlament y terminando por el del maletero.
  5. Icona del comentari de: Maria a gener 26, 2022 | 07:45
    Maria gener 26, 2022 | 07:45
    El Bajona és un egòlatra que té l'ego ferit en aquests moments. Desprès del seu paper al judici 1-O, es podia haver jubilat, o millor, l'haurien d'haver fet fora per impresentable. Tant aquest com els altres secretaris generals m'han semblat sempre uns corbs pels catalans, que hem hagut de patir-los. I és una vergonya el que a aquest encara li quedarà de sou i que, com sempre, ho haurem de pagar entre tots. Penso que no se l'ha guanyat. Tampoc sembla que val gaire com a persona ni com a treballador.
  6. Icona del comentari de: A Abstencionista a gener 26, 2022 | 07:53
    A Abstencionista gener 26, 2022 | 07:53
    ABSTENCIONISTA , jo em prendré 4 anys de vacances i no aniré a votar. I si no hi anés ningú, tot fora millor, perquè el sistema petaria per totes bandes i els xupòpters haurien d'anar a treballar. I sóc una furibunda independentista, però amb aquesta gent, no arribarem enlloc, tret de la presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa